Jump to content
POLITISTI.ro

Abuz in serviciu-sefi ierarhici

Postare recomandată

Publicat

Deranjez cu o intrebare-doua: fapta unui comandant de politie de a trimite pe strada un politist de ordine publica ,fara arma ,in patrula cu un politist comunitar care oricum este neinarmat din dotare poate face subiectul unui denunt penal pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanei?Perioada in care s-a intamplat aceasta samavolnicie e de ordinul anilor!

Alta intrebare:raportul luat unui politist comunitar (care e vident ca abia stie sa scrie) cu privire la o discutie in contradictoriu cu un politist poate fi asimilat cu o plangere penala?Mai exact : politistul are o discutie in contradictoriu cu un politistul comunitar si pentru a evita escaladarea conflictului intocmeste un raport in care raporteaza comandantului ce a patit cerand sa nu mai faca serviciu cu el,ulterior comandantul cere sefului politiei comunitare sa-i aduca un raport al politistului comunitar lucru care se si intampla;comandantul politiei pune rezolutie pe raportul comunitarului recomandand cercetarea politistului pentru infractiunea de amenintare (politistul cica ar fi zis ca ii impusca cainele de lupta al comunitarului dar el de ani buni n-are arma) iar apoi ,dupa ce se dat numar de inregistrare ,totul a fost trimis la Parchet.Oricum Parchetul a dat inapoi asa zisul dosar (probabil s-a si ras acolo) care s-a si incheiat cu nup. Este fapta comandantului infractiune?

Pentru a nu fi banuita ca sunt infractoare politistul in cauza este din familia mea si am adresat aceste intrebari intruca deja trebuie sa ma implic caci este vorba de familia mea iar politistul din familia mea este legat de maini si de picioare de seful lui : nici sa se mute nu este lasat ,de 4 ani incearca sa se mute si nu-l lasa sub nicio forma comandantul si seful lui de birou asta in vreme ce 18-20 colegi de-ai lui s-au mutat!

Si probabil am sa revin cu cereri de lamuriri intrucat am ajuns la capatul rabdarii cu cele cate le pateste din partea comandantului politistul din familia mea !

Va multumesc anticipat foarte mult !

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Pentru ce motive i-a retras dreptul de a purta arma in serviciu?

Publicat

Ar fi bine ca intrebarile sa vina din partea politistului respectiv, nu a familiei, pentru a da amanunte suplimentare. De regula aceasta masura a ridicarii dreptului a purta armamentul din dotare, se ia dupa testarea psihologica a politistului, la propunerea psihologului, in cazul unui comportament necorespunzator care ridica semne de intrebare, ori in cazul amenintarilor de genul celor semnalate de tine.

Dreptul la petitie este garantat prin Constitutie tuturor persoanelor, inclusiv politistilor, fie ei chiar si sefi.Nu inseamna ca orice solicitare de efectuare a verificarilor pentru elucidarea unui caz, intruneste si elementele constitutive ale infractiunii de "denuntare calomnioasa" ori "abuz in serviciu", daca vin din partea unui sef. In practica se retine faptul ca cel care a sesizat o prezumtiva fapta penala, nu a acuzat ci doar a solicitat organelor competente, sa verifice tocmai existenta ori inexistenta vreunei fapte da natura penala si sa se pronunte legal, in acest mod fiind eliminate si suspiciunile de abuz , partinire, ori favorizare a unei persoane.

Ceea ce ai spus tu ca acel politist comunitar a facut un raport, care ulterior a ajuns sa fie act de acuzare intr-o infractiune de amenintare, are nevoie si de alte lamuriri. Daca separat de acel raport p.c. a facut si o plangere prealabila, pentru ca numai asa putea fi cercetata o plangere pentru amenintare, daca nu a existat si s-a dat NUP, solutia putea fi data tocmai pentru lipsa acestei plangeri ori pe nesustinerea ei, ci nu pe inexistenta faptei. Trebuie sa ne spui baza legala a solutiei de NUP: art.228 coroborat cu art.10 lit.a), d) , f), h) etc.Pentru noi inseamna mult acea litera, chiar daca este mica :ner: Si nu stim cat de multe iti spune tie politistul din familie, din ceea ce este si real. :hmmmt: Dupa cum vezi, multe intrebari, putine raspunsuri. :naughty:

• Apreciez 1
Publicat

Pentru ce motive i-a retras dreptul de a purta arma in serviciu?

In februarie 2007 in urma unei revolte ,generate de modul unor sefi de a se comporta cu subalternii,in politia unde lucreaza sotul meu,caci despre el este vorba,a fost anuntat ca are dosar penal pentru furt si i-a fost luat pistolul fara nicio hartie la mana. In iulie 2007 a fost chemat sa dea o singura declaratie ocazie cu care a luat la cunostinta oficial de dosar.In mai 2008 a fost cercetat prealabil ptr. faptul ca cica nu ar fi facut un mandat,nu a contat ca unii binevoitori i-au luat mandatul facut din mapa.In final in octombrie 2008 a primit nup la dosar si in 31.12.2008 a primit sanctiune ptr mandatul nefacut chipurile.Din 31.12.2008 pana in iunie 2010 sotul meu fara nicio cercetare disciplinara,penala sau examinare psihologica a avut in continuare arma luata ...din februarie 2007 - iunie 2010 la schimb de noapte a facut serviciu cu politisti comunitari in teren fara arma. Oare daca era nevoit sa foloseasca arma ca sa sa-si apere viata si nu ar fi avut timp sa isi anunte colegi ca are probleme grave eram vaduva?Eu asa vad lucrurile:un politist fara arma nu are ce cauta in strada asta daca nu cumva cineva vrea sa faca cadou o pensie de urmas.

Am zis sa intreb pe forumul politistilor intrucat sotul meu e mai mult decat haituit la politia la care lucreaza (un exemplu :din august 2002 pana in februarie 2007 cand a participat la revolta, sotul meu a facut serviciu numai de noapte iar colegii sai faceau pe trei schimburi si as putea continua pana dimineata cu exemple de genul asta)si presupun ca realizati ca in vremurile astea tulburi mai bine ma implic eu.

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

alesma dispozitia de ridicare dreptului a purta armamentul din dotare trebuie sa fie scrisa, iar politistul sa primeasca cel putin o copie.

Nu e normal sa lucreze numai sch. 3, pentru ca se incalca prevederile legale si cele ale unui OMAI care stabileste programul de lucru al politistilor.

Publicat

alesma dispozitia de ridicare dreptului a purta armamentul din dotare trebuie sa fie scrisa, iar politistul sa primeasca cel putin o copie.

Nu e normal sa lucreze numai sch. 3, pentru ca se incalca prevederile legale si cele ale unui OMAI care stabileste programul de lucru al politistilor.

Sotul meu nu a primit niciodata nicio dispozitie scrisa de ridicare a pistolului si nici copie.Intre 07.2002 si februarie 2007 a facut serviciul numai la schimb de noapte sau mai corect are o luna de zi in perioada asta si restul de noapte iar cand si-a cerut si el dreptul de a fi tratat ca o fiinta umana conform legislatiei i s-a spus ca locul lui e de noapte...ca cica nu are fata ptr serviciul de zi.

Nu fabulez!

Publicat

alesma nu mai sta punel pe sotul tau sa faca o plangere penala la parchet in care sa scri exact ce ai scris si aici si lasai pe ei sa solutioneze,sa vezi ce furtuna va iesi :emo-yessir:

Publicat (modificat)

Iti multumesc cristm!

Nu vreau sa pozez intr-o Vitoria Lipan dar sotul meu si-a pierdut orice chef de a mai reactiona la toate capriciile sau ilegalitatile sefilor sai si cand asa ceva se intampla este clar ca omul deja se erodeaza inauntru sau.

Vorba lui:lasa ca au trecut 17 ani mai sunt numai 14 si vine pensia si scap de ei si mizeriile lor!

Oricum la politia Hunedoara, caci acolo lucreaza el, a fost un politist frecat pana a murit de inima pe scarile politiei.Probabil in asta constau capacitatile manageriale ale comandantilor si sefilor.Cat despre ce am scris mai sus totul corespunde adevarului;ma inteleg bine si cu colegi de-ai sotului meu de la care mai aflu una alta(ma refer strict la atmosfera de acolo si la felul cum e tratat sotul meu, sper sa nu se inteleaga altceva)caci nu numai de la sotul meu stiu cele cate se intampla acolo.

Si sper ca nu e o rusine sa-ti aperi sotul!

Modificat de alesma
Publicat (modificat)

Alesma eu il cunosc pe sotu tau si ceea ce ai intbat este putin fata de cate sunt in Politia de la Hunedoara si cate i-au facut lui.Poate ca ii deranjeaza pe ei ca sotul tau are doua facultati si vorbeste doua limbi straine , nu sta sub birou la sefi , nu inghite jeturile ca de aia il tin agent p de atatia ani 12 ani si il persecuta in fel si chip.In decembrie comandantul si seful de birou op Mahulet Cristi ne-a obligat sa venim la o sedinta ca sa ne ameninte ca ne fac dosar penal pentru insubordonare (oare ei nu stiu ca nu suntem militari? sau poate ne cred prosti sau sunt ei prosti)daca nu venim cand ei ne cheama la servici si asta chiar daca exista OMAI 577.Comandantul si seful de birou op nu stiu decat sa ameninte si ei sunt pe din afara ca meserie si munca o sa dau exemple sa citeasca toata lumea sa seminuneze ce lume e la noi in Hunedoara.Fi tare alesma si documenteazate bine si fa-le placinta la astia ca-ti distrug sotiul.Si daca asta te linisteste cu ceva , scrie tot ce stii pe forum si unde mai poutem te completam si noi daca mai sunt si altii de la hunedoara pe forum , ca sa nu creezi tu ca numai politisti de strada citesc , citesc si cei care sunt pusi sa vegheze la legalitate si atmosfera in politia romana.Succes!

Modificat de m5bmw
  • Apreciez 3
Publicat

Orice polițist a cărui armă din dotare i-a fost ridicată pe perioada efectuării unor cercetări (căci numa atunci se poate lua o asemenea măsură), trebuie să i-a la cunoștință în scris de acest lucru. În caz contrar măsura este ilegală și cred că se poate considera un abuz din partea celui/celor care au luat măsura. Mai mult decât atît, acel polițist nu poate efectua serviciul de patrulare pe timp de noapte, ci doar de zi și numai cu un alt polițist (nu jandarm, nu comunitar, etc.) car este înarmat.

Prin ceea ce ați scris dvs. am impresia că șefii soțului dvs. au încălcat de mule ori legea motiv pentru care vă recomand să depuneți o plângere penală la Parchetul care vă arondează, să luați legătura cu reprezentantul sindicatului - în cazul în care este membru, pentru a demara și ei o anchetă în acest sens, dar cel mai important să-l faceți pe soțul dvs. ă înțeleagă că nu trebuie să se dea bătut.. Este cel mai important, iar noi suntem alături de dvs. și vă vom ajuta așa cum vom putea.

Toate cele bune. :emo-yessir:

Publicat

Din păcate sunt mulţi "şefi" ca cel în cauză în Poliţia Română şi nimeni nu face nimic pt. că sunt ţinuţi "în spate" de diferiţi oameni foarte influenţi. Multora dintre noi le este frică să facă ceva datorită repercursiunilor pe care le au astfel de iniţiative. Şi de cele mai multe ori tot noi ieşim şifonaţi şi nu şefii.

Publicat (modificat)

La politia HD abuzurile se tin lant la op si am sa dau exemple cat cuprinde findca desi doamna colegului nostru este civila trebuie sa stie ca politisti adevarati sunt cei care spun nu abuzurilor de toate felurile si chiar dac este Victoria Lipan civila sau nu trebuie sa stie doamna ca se poate baza pe sfatu nostru!

Intre 2006 si 2010 seful politiei comisar Petrus a luat arme intro veselie.De exemplu la agent sef Enache Adrian , agent sef Nicoriciu Viorel le-a luat arma inte 2006 si 2007 iar sefu de birou op sub comisar Mahulet Cristi i-a trimis in teren dezarmati cu comunitari si asta se vede in buletinu postuilor si acestia cand a fost revolta din februarie 2007 cand au spus ce abuzuri si fratie cu interlopii face Mahulet atunci i-au trimis la Hateg si la Orastie ca subminau cica colectivul.agent principal Jena Decebal a primit la revolta dosar penal pentru un asa zis furt si din februarie 2007 pana in 2010 iunie cand voiau sal trimita pe litoral nu a avut arma si a facut iscind viata serviciu de noapte cu comunitari acesti 3 ani agent principal Zepa Florian are in prezent arma luata si la schimb de noapte face si cu comunitari si a mai avut arma luata,agent principal Vlad Remus a avut arma luata fiind cercetat penal pentru o asa zisa lovire a unui puscarias si a facut si el servici noapte cu comunitari si lui i s-a luat arma abia cand agent Nistor Bogadan a reclamat ca el are dosar penal si i s-a luat arma iar la Remus Vlad tot cu dosar penal nu.Uni politisti apropiati sefului de birou op si nu doar lor cand au fost cercetati prealabil nu lea fost luata arma.

L a colegi Enache ,Jena ,Nicorici , Zepa niciodata nu lea fost dat in scris ca lea fost luata arma , de ce , dispozitia numarul , sau de cand si nici nu semnat asta.Iar in buletinul posturilor figureaza ca au facut sevicii si la schimbu de noapte cu comunitari.mare pacat ca nu sa intamplat nimic ca sai vedem pe Petrus , Costea care acum e la d.g.a , Mahulet dand cu subsemnatul ca au trimis politistii in fata smecheilor cu mana pe carnat si eventual sa intre si la puscarie ca asa le trebuie cumisi bat joc de oamenii din strada.

Ar fi bine daca ar citi forumul si altii care au atributiune de control si ancheta si sai pedepseasca pentru abuzuri pe Petrus , Mahulet si Coste fiindca se va vedea in buletinu postuilorca oamenii au fost trimis la risc in strada fara arma.

Modificat de m5bmw
  • Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Fara o sesizare scrisa, semnata si asumata nu o sa se miste nimic.

Politistii in cauza trebuie sa formuleze toti o sesizare scrisa, altfel nu cred ca se va rezolva mare lucru. :(

Publicat

Poate ca ar trebui sa cunoasca si presa aceasta situatie de acolo, caci ati vazut si voi ca daca apare ceva in presa de acest gen se autosesizeaza si organele de control si iese circ mare! Bineinteles ca trebuie urmata calea legala, cum spuneau colegii mai sus, dar cred ca si presa ar putea da o mana de ajutor in aceasta chestiune! Parerea mea!

Publicat

La abuzul in serviciu contra intereselor persoanelor , punerea in miscare a actiunii penale se face din oficiu....asa ca puteti ,cei care stiti ce este si ce se petrece la Politia Hunedoara ,sa trantiti un denunt penal :emo-box: sa-i linistiti pe domnii care se cred mari politisti si mari ofiteri :ner:

Eu am cunostiinta despre ce este si ce se petrece la Hunedoara-la Biroul de Ordine Publica Compartimentul de Siguranta Publica si Patrulare ,draga Alesma ,si daca asta iti va aduce o oarecare alinare atunci pot sa-ti spun ca-l apreciez pe sotul dumitale. :good: presupun ca are coloana mai dreapta decat au visat unii

Asa ca ,stimati colegi din Hunedoara loviti-i pe "politistii" de la Politia Hunedoara ca aveti material...daca 10% din cate se spun ca se petrec la O.P. -S.P. Hunedoara sunt adevarate (de fapt sunt mai mult decat 70% adevarate si asta o afirm dupa toate cate se vorbesc in I.P.J.Hunedoara si cate mai imi sunt povestite de unii dintre colegii de acolo )atunci nu mai stati domnilor colegi pe ganduri si loviti preventiv c-un denunt penal,c-o sesizare ,c-o plangere ,c-o ... ,c-o... vedeti voi ce ...dar loviti-i pe cei ce au in comun cu politia doar legitimatia!Sau...daca ezitati ....atunci macar postati pe forum tot ce stiti ca se va indura vreun domn coleg de la D.G.I.P.I. sau din Corpul de Control sa-si faca planul cu cele cate veti sesiza.....puteti sa le trimiteti din cand in cand si cate un link spre postarile cu dezvaluiri. :ner: Alesma ,este valabil si pentru dumneavoastra.

Sa dau eu startul in baza a ce ,chiar azi ,mi s-a confesat un coleg agent de siguranta publica hunedoreana : cica tot schimbul 2 a venit imbracat in tricou mai putin seful de schimb si seful de birou a facut clabuci la gura cum ca ce cauta un schimb intreg in tricou...si asta desi este o dispozitie prelucrata in anul asta care reglementeaza portul tricoului...dispozitie pe care seful de birou nu vrea s-o recunoasca....seful de birou O.P. Hunedoara se pare ca e mai tare decat o dispozitie....Na!!!

Succes stimati colegi! :emo-yessir:

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.