Jump to content
POLITISTI.ro

Modalitatea de citare telefonică

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Buna ziua, dragi politisti! 

Ma scuzati pentru aceasta intrebare, care probabil va va rapi 5 minute din timpul vostru, daca aveti disponibilitatea si bunavointa de a lamuri si pe mine cu privire la chestiunea pe care o voi expune in randurile urmatoare. 

Bref, am primit intr-o dimineata apel de la un numar de orange, fara whatsapp, care, atunci cand il sun inapoi, fie nu raspunde, fie inchide (n-am raspuns pentru ca dormeam) . Totodata, stiu ca martorii/partile/persoana vatamata/suspectul/inculpatul pot fi citati si prin nota telefonica, conform CPP. Astfel, intrebarea mea este urmatoarea: se poate ca acel apel sa fi fost de la judiciarist/parchet si, daca da, de ce inchide/nu raspunde atunci cand il sun inapoi? 

Va multumesc anticipat si, de asemenea, va sunt recunoscator pt faptul ca ne asigurati zi de zi linistea si ordinea de care avem nevoie pt a prospera(cei care vrem sa prosperam, ca nu toti vor :D)

Zi faina si serviciu usor! 

Modificat de Gdn99
  • Marius a modificat titlul în Modalitatea de citare telefonică
  • Moderator
Publicat

Codul de procedură penală:
Art. 257 - Modul de citare
(1) Chemarea unei persoane în faţa organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată se face prin citaţie scrisă. Citarea se poate face şi prin notă telefonică sau telegrafică, încheindu-se în acest sens un proces-verbal.

Dacă este un număr de centrală e firesc să nu aibă WhatsApp. Eşti sigur/ă că e un număr din reţeaua Orange? Poţi verifica în ce reţea este un număr de apel aici: www.portabilitate.ro

Publicat

Da, am verificat. Este de orange. Deci este numar de mobil. De aceea am decis sa va adresez dumneavoastra aceasta intrebare. 

• Moderator
Publicat

Dacă ştii că există vreo plângere ori dosar de cercetare penală în care poţi fi audiat şi cunoşti inclusiv unitatea de poliţie care se ocupă de cazul respectiv, cel mai indicat e să apelezi / să suni la ei şi să lămureşti situaţia. Cauţi numărul unităţi de poliţie pe internet, iar aşa vei rezolva problema. Succes!

Publicat

Am inteles. Va multumesc frumos! 

Totusi, daca n-am cunostinta de asa ceva, cum imi pot afla domnii politisti de la investigatii sau domnul procuror numarul de telefon, avand in vedere ca eu am cartela prepay? 

Va rog sa ma scuzati pentru avalansa de intrebari. :))

• Moderator
Publicat

Cica au un glob de cristal...ziceau unii pe aici, ceva legat de acest lucru.

• Moderator
Publicat
acum o oră, Gdn99 a scris:

cum imi pot afla domnii politisti de la investigatii sau domnul procuror numarul de telefon, avand in vedere ca eu am cartela prepay? 

Te asigur că nu este deloc dificil pentru noi să aflăm un număr de telefon. 

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Exista optiunea de blocare numere necunoscute/pe care nu le ai salvate in agenda. Probabil asta este cauza.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.