Jump to content
POLITISTI.ro

Modalitatea de citare telefonică


Gdn99

Recommended Posts

Buna ziua, dragi politisti! 

Ma scuzati pentru aceasta intrebare, care probabil va va rapi 5 minute din timpul vostru, daca aveti disponibilitatea si bunavointa de a lamuri si pe mine cu privire la chestiunea pe care o voi expune in randurile urmatoare. 

Bref, am primit intr-o dimineata apel de la un numar de orange, fara whatsapp, care, atunci cand il sun inapoi, fie nu raspunde, fie inchide (n-am raspuns pentru ca dormeam) . Totodata, stiu ca martorii/partile/persoana vatamata/suspectul/inculpatul pot fi citati si prin nota telefonica, conform CPP. Astfel, intrebarea mea este urmatoarea: se poate ca acel apel sa fi fost de la judiciarist/parchet si, daca da, de ce inchide/nu raspunde atunci cand il sun inapoi? 

Va multumesc anticipat si, de asemenea, va sunt recunoscator pt faptul ca ne asigurati zi de zi linistea si ordinea de care avem nevoie pt a prospera(cei care vrem sa prosperam, ca nu toti vor :D)

Zi faina si serviciu usor! 

Edited by Gdn99
Link to comment
  • Marius changed the title to Modalitatea de citare telefonică
  • Moderator

Codul de procedură penală:
Art. 257 - Modul de citare
(1) Chemarea unei persoane în faţa organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată se face prin citaţie scrisă. Citarea se poate face şi prin notă telefonică sau telegrafică, încheindu-se în acest sens un proces-verbal.

Dacă este un număr de centrală e firesc să nu aibă WhatsApp. Eşti sigur/ă că e un număr din reţeaua Orange? Poţi verifica în ce reţea este un număr de apel aici: www.portabilitate.ro

Link to comment
  • Moderator

Dacă ştii că există vreo plângere ori dosar de cercetare penală în care poţi fi audiat şi cunoşti inclusiv unitatea de poliţie care se ocupă de cazul respectiv, cel mai indicat e să apelezi / să suni la ei şi să lămureşti situaţia. Cauţi numărul unităţi de poliţie pe internet, iar aşa vei rezolva problema. Succes!

Link to comment

Am inteles. Va multumesc frumos! 

Totusi, daca n-am cunostinta de asa ceva, cum imi pot afla domnii politisti de la investigatii sau domnul procuror numarul de telefon, avand in vedere ca eu am cartela prepay? 

Va rog sa ma scuzati pentru avalansa de intrebari. :))

Link to comment
  • Moderator
acum o oră, Gdn99 a scris:

cum imi pot afla domnii politisti de la investigatii sau domnul procuror numarul de telefon, avand in vedere ca eu am cartela prepay? 

Te asigur că nu este deloc dificil pentru noi să aflăm un număr de telefon. 

Link to comment
  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.