Sacalul Posted August 18, 2011 Share Posted August 18, 2011 Dupa tot ce se intampla in ultimul timp,si intr-un ritm accelerat,asistam la prabusirea a tot ceea ce s-a realizat cu privire la aceasta uniune a statelor europene la care ne-am chinuit sa ne afiliem.Vedem tot mai multe miscari sociale in statele europene precum si prabusirea incontrolabila a tot mai multor economii candva puternice.Revenind la noi in tara,in domeniul nostru observ ca pe langa deznadejdea si disperarea care cuprinde colegii nostri din ce in ce mai mult,o parte din superiori care ne conduc parca sunt fosti generali a lui Hitler! nu realizeaza ca sistemul e spre colaps si executa orbeste ordinele de sus care oricum nu mai au nici o valoare......sunt orbiti de functia si scaunele care le au dar nu isi dau seama ca este doar agonia sfarsitului.Chiar un superior de a-l meu cu cateva zile in urma ne atragea atentia sa nu mai folosim catuse cand conducem o persoana la politie,chiar daca este necesar,deoarece era slabut si nu prezinta pericol social,aceea persoana injurand,amenintand pe politisti.Ce sa mai facem ca politsti?sa iesim in strada sa ne aliem cu infractori sau sa ne ascundem intr-un birou sa vorbim ca un militian de pe timpuri cand simpla prezenta pe strada a acestuia impunea frica?Noi suntem dati afara din sistem si un militean ne explica sa fim blanzi,iubitori si daca se poate sa o luam peste bot fara riposta.multumesc ptr. atentie. 2 Link to comment
maxu08 Posted August 19, 2011 Share Posted August 19, 2011 chestia cu catusele nu este o noutate in materia drepturilor omului. CEDO sugereaza punerea catuselor daca detinutul este un pericol ptr politist sau public. In Franta de exemplu, este interzisa punerea catuselor cu exceptiile indicate anterior. Probabil ca si la noi se va face la fel insa aprecierea pericolului tot la politist ramine asa ca ... Link to comment
Moderator Catalin Posted August 19, 2011 Moderator Share Posted August 19, 2011 Aceste "aprecieri" ne distrug pe noi. Iar sistemul francez nu trebuie sa mai fie deloc un model sau etalon pentru noi. E cel mai prost sistem posibil, al unei natii infecte de oameni. Numai in teorie suna frumos si corect, in practica e o mare tampenie. Daca un politist retine o persoana, care la prima vedere este calma si pare sanatoasa la cap, iar dupa ce o baga in masina sau dupa o perioada, devine dintr-o data agresiva sau se automutileaza ... asa fara vreun motiv previzibil, hopa, avem un exemplu clar al ineficientei si absurditatii acestor prevederi in materie de drepturi ale omului. Nu poti sti ce gandeste sau unde-i zboara mintea aluia ... Iar politistul nu este un superom, care sa-i citeasca gandurile, intentiile sau sa-i anticipeze reactiile. Nu este vreun psiholog sau chiar daca ar fi, nici chiar asa nu ar fi posibila anticiparea reactiilor unui necunoscut. Deci prevederile acestea ale celor de la CEDO si ale francezilor sunt un mare bullshit. Suna bine in teorie, dar n-au nicio legatura cu realitatea. Americani fac pipi pe ce spune cedo sau francezii cu a lor libertate, fraternitate si egalitate, pentru ca sunt mult mai practici, iar sistemul lor e mult mai realist. Acolo treaba sta mult mai clar si exact, fara aprecieri sau alte rahaturi specifice europenilor iubitori de libertati cetatenesti ... l-a retinut politistul, se incatuseaza automat, atat pentru siguranta celui retinut, cat si pentru a celorlalti din jur. Simplu si eficient, fara fandoseli penibile, dreptul la imagine, bla bla bla Iar noi daca vom dori sa mai inaintam, trebuie sa incepem sa schimbam aceasta viziune conform careia francezii sunt miezul din fanta si sa incepem sa adoptam sisteme anglo-saxone. 2 Link to comment
maxu08 Posted August 19, 2011 Share Posted August 19, 2011 SUA nu este parte din CEDO si de aceea nu sunt interesati de practica lor, noi suntem si nu avem de ales. intotdeauna va exista o contradictie intre ce doreste politia si ce vrea societatea civila. CEDO are rolul de a fi un mediator intre aceste 2 optiuni, in masura in care omul o poate face. niciodata nu poate multumi ambele parti. Acolo treaba sta mult mai clar si exact, fara aprecieri sau alte rahaturi specifice europenilor iubitori de libertati cetatenesti ... l-a retinut politistul, se incatuseaza automat, atat pentru siguranta celui retinut, cat si pentru a celorlalti din jur. Simplu si eficient, fara fandoseli penibile, dreptul la imagine, bla bla bla Iar noi daca vom dori sa mai inaintam, trebuie sa incepem sa schimbam aceasta viziune conform careia francezii sunt miezul din fanta si sa incepem sa adoptam sisteme anglo-saxone. btw, in sistemul ala anglo-saxon, politistul aflat in cercetare disciplinara este suspendat fara salariu ceea ce nu cred ca ti-ar conveni. sau daca este concediat pe motive disciplinare, isi pierde si pensia. eu cred ca americanii au trecut dincolo de rezonabil, inclusiv prin acele procese ciudate ale lor. insa, in esenta si eu sunt un admirator al sistemului lor juridic si legislativ. Link to comment
arcan Posted August 19, 2011 Share Posted August 19, 2011 (edited) maxu, am tot citit de cand ,,ma dau,, pe forumul asta cele spuse de toti inclusiv de tine.Si chiar am ajuns sa te respect, pentru ca ai fost in general echidistant si profesionist. Parerea mea despre avocati in general nu ti-o spun pentru ca nu vreau sa te supar. Revenind la oile noastre, iti spun ca este o mare prostie sa faci legi din birou. Unui om normal si rational, i se pare logic ca politistul sa NU puna catusele unui alt om daca acesta din urma se comporta pasnic. Din pacate, omul ala normal se pune pe el in respectivul scenariu si se gandeste ca nu ar vrea sa ii fie puse catuse, pentru ca el fiind om cu capul pe umeri nu ar face nimic rau. Realitatea e ca politistii in 99 % din cazuri nu lucreaza cu astfel de oameni.In general lucreaza cu indivizi inraiti, violenti,recalcitranti, etc. Din exeprienta lui politistul stie ca un astfel de individ este extrem de schimbator.Si atunci, pentru protectia lui (a politistului) cat si a respectivului individ , prefera sa il incatuseze.Sa ii reduca acestuia libertatea de miscare si de actiune. Imi vei spune de prezumptia de nevinovatie....care si ea functioneaza impecabil in teorie...in practica...mai greu.Si iti pot da exemple nenumarate in sprijinul celor afirmate de mine. Trist, dar adevarat.Ne conducem dupa legi care nu intotdeauna sunt realiste... Si prefer sa stiu individul cu catuse la spate, decat sa patesc ca si unii colegi injunghiati sau loviti, sau omorati de astfel de oameni ,,pasnici,,.... Si nu vad ce e asa mare nenorocire purtarea catuselor de catre acestia, pe un timp scurt.(transportul la sediu). Edited August 19, 2011 by arcan Link to comment
Moderator Catalin Posted August 19, 2011 Moderator Share Posted August 19, 2011 Pai tocmai, ca politia face parte din societatea asta de care vorbesti, iar cetateanul nu trebuie sa-l mai priveasca pe politist ca pe o parte adversa, ci sa-l priveasca ca pe unul din randurile sale desemnat sa-i apere interesele. Politia nu este un adeversar al societatii civile, ci din contra, reprezinta interesele celor multi, ceva similar cum un avocat reprezinta interesele unui individ. Lucrurile stau mult mai simplu, numai ca noi nu dorim sa le vedem. Daca un cetatean doreste sa aiba o imagine impecabila, trebuie sa fie atent si sa faca tot ce poate pentru a nu avea conact cu politia in situatii ce i-ar putea afecta-o. Nu se supune somatiilor, inseamna ca isi asuma trefelirea imaginii sale si toate consecintele ce decurg de aici. La ei lucrurile sunt mult mai pragmatice, simple si eficiente, NU in strada cu politistul iti rezolvi problemele pe are le ai, ci ulterior, civilizat in fata judecatorului. Si acolo in fata judecatorului, unde se poate dezbate, discuta si analiza, la rece si obiectiv, acolo trebuie sa se bucure cetateanul de toate drepturile posibile ... pentru ca acolo e important sa beneficieze de ele, nicidecum in strada. Diferenta majora este ca la americani suspendarea politistului se face la trimiterea in fata instantei, nu ca la noi, la IUP. Ca sa nu mai discutam despre durata si celeritatea cu care se judeca. Sistemul nostru este plin de aere, figuri, briz-brizuri, suntem mai catolici decat papa si de aceea dureaza atat, in timp ce la ei, nu cred ca gasesti procese care sa dureze ca la noi. Link to comment
Dorin17 Posted August 19, 2011 Share Posted August 19, 2011 (edited) Da , se va prabusi! Tind sa cred ca asa a fost planificat sa se intample! Europa , in acceptiunea mea, se ridica prea repede, si deranja planul de globalizare, asa ca s-a declansat o criza financiara si mai stiu eu ce ca sa se destrame Europa, iar daca vreun stat din componenta UE se va prabusi, UE se va dezintegra in secunda doi! Asta este parerea mea! Edited August 19, 2011 by Dorin17 Link to comment
Leonidas67 Posted August 19, 2011 Share Posted August 19, 2011 (edited) Deşi de-a lungul timpului au existat nenumărate zvonuri privind revenirea nemţilor la marca germană, mai nou, scrie Express.co.uk, există informaţii potrivit cărora aceştia ar fi început deja să o retipărească. Toate acestea, mai precizează sursa citată, fac parte din planul Germaniei de a părăsi zona euro. Momentan aceste date rămân la stadiul de zvon, însă este important de reţinut faptul că apar în urma speculaţiilor care susţin că desfiinţarea zonei euro este tot mai aproape. Pe de altă parte, revenirea nu pare atât de imposibilă dacă ne gândim că încă din 2010 aproape jumătate din populaţia Germaniei susţinea că îşi doreşte să revină la marca germană. Mai mult, circa 13 miliarde de mărci sunt încă în circulaţie aşa că mulţi comercianţi acceptă încă vechea monedă. De altfel, în luna octombrie a anului trecut, Angela Merkel i-a transmis lui Papandroeu, în cadrul summitul Consiliului European de la Bruxelles, că ia în calcul posibilitatea retragerii Germaniei din zona euro. Potrivit unor martori care au asistat la discuţie, citaţi de The Guardian, George Papandreou ar fi acuzat-o pe Angela Merkel că a făcut propuneri “nedemocratice” la summitul din octombrie, când cancelarul Germaniei a cerut insistent ca statele din zona euro care cer ajutor financiar, precum Grecia şi Irlanda, să-şi piardă dreptul de vot în anumite decizii economice. Potrivit sursei citate, răspunsul “doamnei de fier” a Europei a fost unul tranşant: “Dacă acesta este genul de club în care se transformă zona euro, atunci poate că Germania ar trebui să-l părăsească”. Dacă într-adevăr Germania va face acest pas, atunci decalajul dintre statele lider ale Europei se va accentua considerabil. Mai mult, încă de la introducerea sa în 1999, euro nu a avut deloc o viaţă tocmai uşoară în rândul publiclui german, şi asta pentru că introducerea sa a fost primită cu foarte mult scepticism în pofida faptului că era considerată a doua cea mai stabilă monedă, după dolarul american. Cel mai recent sondaj publicat de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung arată faptul că pe fondul problemelor din zona euro, nemţii nu mai au încredere în în moneda europeană. Mai concret, 71% dintre persoanele interogate au afirmat că au mai puţină încredere în euro sau că nu mai au deloc, în timp ce doar 19% declară că au „o mare” sau „o foarte mare” încredere în moneda unică. În luna aprilie a acestui an 66% afirmau că nu au încredere în moneda europeană, iar în 2008, mai puţin de jumătate din persoanele interogate au împărtăşit această opinie. Într-un alt sondaj publicat la 10 iunie de canalul public ZDF, 60% din germani se declarau şi împotriva acordării de noi ajutoare de către UE Greciei. Soroş: Ieşirea unei ţări din zona euro este inevitabilă Tot de curând, miliardarul Soroş a declarat faptul că ieşirea unei ţări din zona euro este inevitabilă, iar Europa ar trebui să aibă un “plan B” prin care să prevină colapsul economic al Uniunii Europene. Miliardarul a reiterat că moneda euro a avut încă de la început un defect fundamental, pentru că nu a fost susţinută printr-o uniune politică sau printr-o trezorerie comună a statelor care au adoptat-o. “Euro nu a avut nicio prevedere pentru corecţie. Nu a existat niciun aranjament pentru ieşirea unei ţări din zona euro, lucru probabil inevitabil în actualele circumstanţe”, a spus el. Deşi consideră că “supravieţuirea Uniunii Europene este de interes vital pentru toată lumea”, Soros a arătat că UE are nevoie de schimbări structurale pentru a evita un proces de dezintegrare. Edited August 19, 2011 by Leonidas67 Link to comment
maxu08 Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 germania nu va parasi euro, ei au avut cel mai mult de cistigat de pe urma monedei unice. de ceva ani tranzactionez valute pe piata forex si am invatat ca zvonurile, articolele si declaratiile din presa economica au toate (sau 90%) un interes economic intr-un sens sau altul. exista chiar un sistem de tranzactionare pe forex (care este un fel de bursa unde se vinde si cumpara valute) bazat pe stirile economice. manipularea este in floare pe piata valutara unde se tranzactioneaza zilnic trilioane de euro (sau echivalent). deci nu tot ce zboara se maninca Link to comment
Recommended Posts