Jump to content
POLITISTI.ro

Inmatriculare / transcriere fara talon?


AlexDookye
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna ziua.

As avea si eu nevoie de ajutor,un sfat,o indrumare..ceva,pentru ca nu mai stiu ce sa mai fac,imi vine s-o iau razna.

Am cumparat(tata)acum 2 ani un autotorism de la un prieten de familie(si el o avea prin alte combinatii romanesti).Noi suntem din Brasov,masina inmatriculata pe Cluj .La vremea respectiva nu stiam,eu proaspat sofer super fericit si incantat de prima mea masina si tata care nu a mai citit o legislatie de 30 de ani..nu ne-am dat seama sau am uitat pur si simplu ca atunci cand cumperi o masina,ai termen 30 de zile pentru a o inmatricula.Colac peste pupaza am facut o nefacuta si nu stiu cum am reusit sa ating milimetric o alta masina in timp ce ieseam din parcare,nu mi-am dat seama ascultam muzica si eram nervos,soferul celeilalte masini era in masina si eu mi-am vazut de drum..asadar la o luna am fost sunat de catre politie si mi-a fost suspendat permisu + talonul pentru "Fuga de la locul accidentului" respectiv "Neinmatriculare in 30 de zile" + amenzi aferente.Asta s-a intamplat in primavara acestui an,eu mi-am recuperat permisul dar talonul ba.Am fost la Cluj sa dau de propietar,nu am dat,am folosit alte mijloace am trimis prieteni la om acasa sa-i dea de veste sa-i spuna ce s-a intamplat si ca avem nevoie de talon si ca el este singurul ce-l poate ridica,dar omul nu vrea in ruptul capului.(nu am vorbit personal cu el)

Am declarat ca am luat masina am platit impozite amenzi tot tot am fost la rar..si acuma vreau sa o vand.Motivul pentru care nu vreau sa o inmatriculez inainte sa o vand este ca taxa este RECUPERABILA si aleg sa nu o inmatriculez(1000 de euro) ca sa o poata inmatricula urmatorul propietar sa-si poata face treaba cu ea.

Momentan am cartea masinii asigurare valabila contract de vanzare cumparare toate platite dar nu am talon si nici itp-ul facut.Stiu ca nu este bine ce se intampla dar pur si simplu nu mai stiu ce e de facut.Va rog,ajutati-ma cu un sfat,ceva.Se poate vinde asa cum este?In starea actuala?Trebuie neaparat sa o inmatriculez eu?Pentru ca daca nu o inmatriculez eu o sa fie mai usor de vandut datorita taxei care este  recuperabila.Multumesc anticipat 

Link to comment

O poți vinde, desigur, dar cine ți-o ia cu astfel de probleme pentru că va avea aceiași soartă cu a ta? Singura modalitate este să dai de proprietar, să ridice talonul personal, sau să-ți facă o procură în acest sens pentru a ridica tu talonul de la poliție. Altă soluție, legală, nu este.

Link to comment
 • 4 years later...
 • Marius changed the title to Inmatriculare / transcriere fara talon?
 • 1 month later...

Salut! Acum aproximativ o luna am achizitionat o masina si spre surprinderea mea, ieri cand am fost oprit de un echipaj rutier, mi-a fost retinut certificatul de inmatriculare deoarece masina era in baza lor de date pentru neprefectarea actelor din data de 13 iunie. Eu aveam deja masina programata la inscriere si era deja pe numele meu la primarie. Din cate am inteles de la politist as putea sa ma duc cu dovada. As putea sa intampin probleme la inscriere? Sper ca ma puteti ajuta cu niste sfaturi, masina este programata pe 14 Decembrie

Link to comment
 • Active member

Du-te și întreabă la Serviciul Inmatriculari Vehicule de la tine din județ. Funcționează în cadrul Instituției Prefectului 

Link to comment
 • 1 month later...

Bună ziua, este posibilă înmatricularea unui autoturism înmatriculat in RO fără certificatul de înmatriculare pe numele fostului proprietar, acesta fiind reținut pe data de 09 Ianuarie 2021 tocmai pentru acest lucru. Menționez că am absolut toate actele în afară de certificatul de înmatriculare, acesta fiind în posesia Poliției Române, iar fostul proprietar este plecatdin România și nu revine curând. Vă mulțumesc!

Link to comment
 • CITADELA changed the title to Inmatriculare / transcriere fara talon?

Bună seara, este posibilă înmatricularea unui autoturism înmatriculat in RO fără certificatul de înmatriculare pe numele fostului proprietar, acesta fiind reținut pe data de 09 Ianuarie 2021 tocmai pentru acest lucru. Menționez că am toate actele în afară de certificatul de înmatriculare, acesta fiind în posesia Poliției Române și proprietarul din certificat este plecat din Româniapentru o perioadă îndelungată. Vă mulțumesc!

Link to comment
 • 5 months later...

Buna ziua, am pierdut talonul de la fostul proprietar inainte sa apuc sa merg la direcția fiscala. Am reusit totuși sa fac copii dupa el, inainte de al pierde. Cum pot proceda pentru a trece masina pe numele meu? Mulțumesc 

Link to comment
 • 2 months later...

Buna ziua, 

Am si eu o intrebare: 

Firma A a vandut o maisna Firmei B.

Firma A intre timp nu se mai stie nimic de ea si Firma B nu are Cartea  De Identitate A Vehiculului.

Exista doar o copie a facturi (Contract de vanzare cumparare )

Masina a fost prinsa fara ITP, codusa de un angajat si i-sa luat TALONUL.... ceea ce inseamna ca trebuie facut RAR ... ok, perfect! Nici o problema, dar apoi trebuie reinscrisa ? cum se porcedeaza sa poti intra in posesia TALONULUI ?

 

Multumesc !!

Link to comment
 • Active member

Se procedează anevoios. Dacă firma aia care a cumpărat autoturismul, nu a avut un jurist de doamne-ajuta sa procedeze cum trebuie la achiziționarea mașinii, asta se intampla.

Întreabă la SRPCIV din județul în care locuiești.

Link to comment
 • 1 month later...
On 30.11.2020 at 16:34, Vishii a scris:

Salut! Acum aproximativ o luna am achizitionat o masina si spre surprinderea mea, ieri cand am fost oprit de un echipaj rutier, mi-a fost retinut certificatul de inmatriculare deoarece masina era in baza lor de date pentru neprefectarea actelor din data de 13 iunie. Eu aveam deja masina programata la inscriere si era deja pe numele meu la primarie. Din cate am inteles de la politist as putea sa ma duc cu dovada. As putea sa intampin probleme la inscriere? Sper ca ma puteti ajuta cu niste sfaturi, masina este programata pe 14 Decembrie

Salut, imi poti spune si mie cum ai rezolvat? 

Sunt in aceiasi situatie😫

Multumesc

Link to comment
 • 5 months later...

In acceiasi situație ma aflu și eu acum, pana am așteptat după fiscal am fost oprit in trafic și mi-a fost reținut talonul, oare pot sa imatriculez mașina fără sa mai fie nevoie de talonul vechi ? Va mulțumesc pentru eventualele răspunsuri !! 

Link to comment

Buna seara, as avea nevoie de o informație. Am luat o mașina dintr-un alt județ, iar eu fiind cumpărător de buna credință aștept după fiscal de vreo 3 săptămâni, timp in care am fost și oprită de poliție, reținându-mi-se talonul pentru neînmatriculare, mașina fiind radiată din 2021 bineînțeles ca in tot acest timp mașina a fost la vreo 2-3 mâini, întrebarea mea este următoarea pot sa înmatriculez mașina pe numele meu doar cu fiscalele fără sa mai am nevoie de talonul vechi? Care din ce am înțeles se poate redobândi doar de către proprietar .

Va mulțumesc pentru eventualele răspunsuri. 

Link to comment
 • Moderator

@Lorenacristina123,
Poliţia Română NU mai are competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate al autovehiculelor cât şi cele privind examinarea, eliberarea ori preschimbare a permiselor de conducere încă din anul 2001.
Aceste activităţi sunt în competenţa DRPCIV (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculari Vehicule şi /sau Serviciilor Publice Comunitare), instituţii care au fost înfiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a mun. Bucureşti şi care nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română.
Drept consecinţă, trebuie să vă adresaţi instituţiei respective, nu Poliţiei Române sau poliţiştilor.

 

Link to comment

Buna ziua! 

Postez aici pentru a nu maindeschide alt tooic. Am o problema asemanatoare celor de mai sus. 

Sunt din Slatina, Olt. 

In 2013 am vandut un Opel unei persoane tot din Slatina(contract, fiscal...-in prezent mai am acte doar din arhiva Taxe si impozite ). De atunci si pana in prezent am primit trei amenzi, din care doua pentru rovinieta si una pentru deplasare pe contrasens(Italia). 

De atunci, masina respectiva nu mai figureaza pe numele meu la taxe si impozite, dar la inmatriculari, da. 

De la taxe si impozite m-au trimis la inmatriculari pentru remediere. La inmatriculari un agent mi a spus sa fac o sesizare. Colegul sau de ghiseu auzind, a spus ca nu se mai poate face nimic. Legea s a schimbat si nu mai opresc nici placutele de inmatriculare. Intreband daca o pot da furata mi s a spus ca nu rezolv nimic. Tot eu primesc amenda. Un politist de la circulatie m-a trimis la CNAIR sa completez acolo o cerere. La CNAIR mi s-a spus ca sunt doar sfatuit sa actionez in judecata(mentionez ca dupa prima amenda de rovinieta am actionat si am avut castig de cauza pt ca, conform actelor depuse, la data contraventiei nu mai eram proprietar) si sfatul lor este sa merg din nou la taxe si impozite pt ca nu este logic sa primesc o amenda pentru ceva care nu mai este al meu. 

Vreun sfat?

Multumesc pentru timpul acordat. 

Link to comment
 • 10 months later...

Am o problema misa reținut plăcuțele și talonu și sa trimes la ct.pentru ca madina era deacolo se poate face înmatricularea pe numele meu pana ajunge talonul eu sunt din altu judet

Link to comment
 • Active member

Pai ai contract de vânzare-cumpărare încheiat cu proprietarul din acte?

Dacă da, au trecut 90 de zile de la data achizitionării?

Link to comment
 • 6 months later...

Buna seara. Recent am cumparat o masina din Constanta, am facut contract de instrainare, fiscalul a fost scos la Baneasa de catre vanzator si am cartea masinii originala. Problema este ca fostul propietar a pierdut talonul si nu stiu cum sa procedez pentru a finaliza transcrierea masinii. Masina nu are ITP si nici asigurare. Inteleg ca trebuie facuta o cerere pentru a obtine un talon nou, dar nu stiu daca trebuie eu sa fac cererea sau fostul propietar. In CIV ultimu propietar este cineva din Cumpana iar pe contractul de instrainare alta persoana din Baneasa. Trebuie sa dau de respectivii?

Edited by Robii
Link to comment
 • Moderator
 • Solution

Poliţia Română NU mai are competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate al autovehiculelor cât şi cele privind examinarea, eliberarea ori preschimbare a permiselor de conducere încă din anul 2001.
Aceste activităţi sunt în competenţa DRPCIV (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculari Vehicule şi /sau Serviciilor Publice Comunitare), instituţii care au fost înfiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a mun. Bucureşti şi care nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română.
Drept consecinţă, trebuie să vă adresaţi instituţiei respective, nu Poliţiei Române sau poliţiştilor.

 

Link to comment

Buna ziua, recent am vazut un anunt la un pret bun pentru o masina, problema este ca aceasta are talonul retinut pentru jante, masina vine cu jantele originale si proprietarul ofera fiscal. Stie cineva care ar fi pasii si costurile necesare pentru a trece masina pe numele meu si a recupera talonul?

Link to comment
 • 2 weeks later...
 • Active member

Pai trebuie ca proprietarul sa meargă la RAR ca să se constate ca s-a remediat defecțiunea/înlăturat motivul pt care a fost reținut talonul și de abia după aia se face contractul de vânzare-cumpărare și se transcrie dreptul de proprietate (Pe numele tau).

Edited by Roby
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.