Jump to content
POLITISTI.ro

Google Foto - serviciul şi aplicaţia Google Photos


Marius

Recommended Posts

  • Moderator

Google Photos este un serviciu de stocare şi partajare a fotografiilor dezvoltat de Google. A fost lansat în mai 2015, când a fost separat de Google+, fosta reţea socială a companiei. Google Photos a devenit popular pentru că oferă utilizatorilor spaţiu de stocare gratuit şi nelimitat pentru fotografii de până la 16 megapixeli (comprimate faţă de calitatea originală, dar la o rezoluţie rezonabilă) şi videoclipuri cu rezoluție de până la 1080p.

Google Foto nu va mai oferi stocare nelimitată din 1 iunie 2021 google foto

Informarea Google: "Modificăm politica privind stocarea nelimitată la calitate înaltă. Începând cu data de 1 iunie 2021, fotografiile și videoclipurile noi pe care le încarci la calitate înaltă vor fi luate în considerare la calcularea spațiului de stocare din Contul Google. Toate fotografiile și videoclipurile pentru care faci backup la calitate înaltă înainte de 1 iunie 2021 nu vor fi luate în considerare la calcularea spațiului de stocare din Contul Google."

Iar asta nu este tot, spre exemplu dacă eşti inactiv pentru 2 ani s-ar putea ca Google să-ţi şteargă imaginile stocate în Google Foto după o avertizare trimisă în prealabil. Spaţiul de stocare urmază să fie limitat la 15 GB, oferiţi gratuit.
Toate fotografiile şi clipurile urcate în Google Photos până pe 1 iunie 2021 nu sunt afectate de noua limitare.

Mai jos, informarea completă primită de la Google:

Citat:

 

Actualizare importantă a politicii privind stocarea Google Foto

Începând cu data de 1 iunie 2021, fotografiile și videoclipurile noi pentru care faci backup la calitate înaltă vor fi luate în considerare la calcularea spaţiului tău de stocare gratuit de 15 GB din Contul Google. Am vrut să te informăm în avans deoarece ai făcut backup pentru fotografii şi videoclipuri la calitate înaltă şi contului tău i se va aplica această modificare.

Verifică setările de backup în aplicaţia sau pe site-ul web Google Foto pe fiecare dispozitiv folosit ca să vezi pentru care dispozitive se face backup la calitate înaltă. Modificarea nu se aplică dispozitivelor Pixel 5 şi celor din versiuni anterioare.

De ce facem modificări

Astăzi, peste 1 miliard de persoane, inclusiv tu, fac săptămânal backup pentru un număr remarcabil de 28 de miliarde de fotografii în Google Foto. Pentru a putea face loc pentru şi mai multe amintiri şi pentru a îmbunătăţi serviciul pe viitor, facem această schimbare.

Fotografiile şi videoclipurile existente nu vor fi afectate

Fotografiile şi videoclipurile pentru care s-a făcut backup la calitate înaltă înainte de 1 iunie 2021 nu vor fi luate în considerare la calcularea spaţiului de stocare gratuit de 15 GB din Contul tău Google.

Ai la dispoziţie opţiuni pentru gestionarea spaţiului de stocare

În iunie, vei avea acces la un nou instrument gratuit prin care găseşti şi examinezi fotografiile neclare, întunecate şi de calitate redusă ca să nu epuizezi spaţiul de stocare gratuit de 15 GB.

Dacă ai nevoie de mai mult spaţiu de stocare, poţi cumpăra mai mult din Google One, la preţuri pornind de la 9,99 RON/lună pentru 100 GB.

 

Se pare că Google Photos pierde unul dintre punctele forte datorită căruia seviciul a devenit popular.

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • Moderator

Google este foarte deschis în privinţa partajării datelor colectate de la clienţii săi şi oferă mult mai multe API-uri dezvoltatorilor. În acelaşi timp, Apple deşi este mai închis în această privinţă acordând o mai mare confidenţialitate datelor colectate de la clienţi, oferă servicii mai complexe, cu mai multe posibilităţi de utilizare dar puţin mai scumpe. Spre exemplu iCloud-ul de la Apple nu oferă doar posibilitatea de stocare a fotografiilor şi filmuleţelor video, ci şi o sincronizare în timp real a întregului conţinut (documente, back-up al sistemului de operare şi al setărilor, agenda telefonică, mail-uri etc.)
Per ansamblu, Google Photo era atractiv că oferea spaţiu nelimtat pentru fotografii şi clipuri video, dar din moment ce acestă caracteristică urmează să dispară, e discutabil dacă serviciul oferit de ei mai este atractiv, întrucât în comparaţie cu funcţionalităţile oferite de iCloud e mult mai limitat - asta dacă discutăm cu privire la utilizatorii de iPhone şi MacOS.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.