Jump to content
POLITISTI.ro

Toc / holster Beretta PX4 Strom


Zano

Recommended Posts

Multi dintre noi am primit pistolul Beretta Px4 Storm, care a venit cu toc de la viper, care pare ca e un toc universal, pentru mai multe modele de pistoale.
Ce toc puteti sa imi recomandati pentru Beretta Px4 Storm si de ce? Dupa parerea voastra care este mai eficient, holster pe picior sau un toc pe centura?
Va rog, daca se poate sa argumetati.

Link to comment
  • Moderator

Aşa este, ai dreptate în privinţa produselor de la Viper, sunt foarte slabe din punct de vedere calitativ, iar aşa cum am mai scris anterior pe forum, achiziţia unor produse de la Viper este o RISIPĂ şi vă recomand să nu "aruncaţi banii pe geam" prin achiziţia de produse tactice de la această firmă.  

Referitor la cele două mdele de tocuri (holstere) - pe centură ori pe coapsă (pe picior), trebuie amintit cum şi din ce motive a apărut acest model de toc pe picior. Există două mari categorii de veste antiglonţ (am scris despre ele într-o postare dedicată pe prima pagină cu titlul "Vesta de protecţie balistică - vesta antiglonţ").
1. Vesta "under" sau "soft" (în română a fost tradusă - "maiou") - este vesta antiglonţ care se poartă pe sub îmbrăcămite;
2. Vesta "over" sau "hard" - este vesta antiglonţ care se poartă peste îmbrăcăminte, este vesta care are plăci de protecţie în faţă şi spate. Aceasta are dimeniuni mari şi acoperă zona mijlocului/centurii. 
Din această cauză, pentru că centura - mijlocul persoanei care o poartă este acoperit de vesta antiglonţ, nu se mai poate utiliza un toc (holster) fixat pe centură şi a apărut acest compromis, tocul cu platformă fixat pe coapsă (pe picior).
În principiu, tocul fixat pe centură este cel mai eficient şi comod. Holsterul pe picior este un compromis şi o adaptare pentru cel care poartă vestă de protecţie balistică "over" sau "hard" şi nu mai poate folosi un toc pe centură. 
Apare firesc întrebarea: de ce este mai eficient tocul de centură? Răspunsul este foarte simplu, pentru că permite utilizatorului să scoată arma din toc (holster) având o priză corectă şi fermă pe crosa (mânerul pistolului), fapt ce reduce tipul de reacţie în situaţii critice. Acest aspect este şi principala caracteristică pe care un profesionist o urmăreşte atunci când îşi alege un toc pentru armă, cât şi cu privire la modul cum poartă arma (modul cum şi unde îşi fixează tocul pistolului).
Un adevărat profesionist, chiar şi atunci când este nevoit să folosească un toc (holster) pe picior, îl va aşeza / fixa cât mai sus, cât mai aproape de mijloc, pentru a-i permite să facă o priză corectă şi să scoată arma fără să mai fie nevoit să o aşeze / ajusteze în mână. Cei care poartă toc pe picior, lăsat jos aproape de genunchi, dovedesc doar că sunt nişte amatori, nişte habarnişti în domeniul acesta al utilizării armelor de foc. Vă rog, evitaţi să putaţi tocurile atârnate pe jos, lângă genunchi, pentru că vă faceţi de râs.
Ca şi concluzie, acest aspect ţine de preferinţa fiecărui utilizator în parte. 

În privinţa achiziţiilor personale de tocuri (holstere) pentru Beretta Px4 Storm, aşa cum am mai scris pe forum, sfatul meu este să cumpăraţi doar produse de calitate, de la firme de renume, care în ciuda faptului că sunt puţin mai scumpe, merită şi le veţi purta cu plăcere. Mai bine economisiţi bani o perioadă mai îndelungată şi vă cumpăraţi un produs adevărat şi de calitate, care să te facă mândru când îl porţi sau foloseşti, decât să aruncaţi bani pe produse slabe calitativ, cum sunt cele vândute de magazinele de pe piaţa autohtonă - pt. că majoritatea sunt doar nişte replici pentru jucăriile de airsoft. Insist, nu vă mulţumiţi cu jumătăţi de măsură!
Despre acest aspect am scris mai mult în articolul "Alegerea tocului pentru arma de serviciu", pe care vă recomand să-l citiţi şi eventual, în situaţia în care găsiţi explicaţiile de acolo pertinente, să îl distribuiţi către cât mai mulţi colegi.
Sub nicio formă nu cumpăraţi toc-uri (holstere) aşa-zis "universale", care se potrivesc la mai multe modele de arme. Un toc de calitate este cel care este confecţionat special pentru modelul pistolului.

În final, recomandarea mea punctuală cu privire la ce model / firmă de toc (holster) să vă cumpăraţi pentru Beretta Px4 (valabil şi pentru orice alt model de pistol) este oricare model de toc (hoster) de la Safariland. Vă asigur că Safariland în acest domeniu al echipamentelor pentru poliţie, este un fel de Rolls-Royce din lumea maşinilor. Pur şi simplu este cu zece clase peste ceilalţi producători de tocuri - holstere. Din păcate achiziţia produselor Safariland este destul de dificilă, pentru că ei nu exportă în afara pieţei americane, dar nu imposibilă. Am descris într-un alt topic ce tratează un subiect asemănător cum şi ce trebuie să faceţi pentru a reuşi să vă achiziţionaţi un holster de la Safariland.com.

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.