Jump to content
POLITISTI.ro

Atentie! - virus pe Yahoo Messenger

Recommended Posts

• Moderator

Un nou virus pe messenger

Un nou virus circula pe Yahoo Messenger, trimite in locul utilizatorului mesaje si pune link-uri catre o galerie foto falsa. Cei care cad in capcana si dau click se infecteaza la randul lor.

virusf.png

Sub link-ul respectiv se afla de fapt un fisier executabil. In el se afla "codul genetic" al ultimului virus din familia Palevo - Worm.P2P.Palevo.DP (pe scurt, Palevo.DP), un virus care vizeaza platformele de mesagerie instantanee si aplicatiile de file sharing peer to peer.

Palevo.DP actioneaza sub sistemele de operare Windows XP, Vista, Windows 7 si produce modificari asupra registrilor, dezactiveaza firewall-ul si deschide brese pe care hackerii le pot explora de la distanta, obtinand astfel acces neautorizat la informatiile tale: parole, conturi etc.

Virusul se multiplica datorita utilizatorilor neatenti / necunoscatori care descarca fisierul capcana.

Pe platformele de file sharing, riscul e si mai mare, intrucat acolo este foarte greu sa controlezi fiecare download in parte.

Atentie la link-urile pe care dati click în Yahoo Messenger si mai ales, aveti grija sa nu instalati nimic de pe site-urile pe care ajungeti prin intermediul acestor link-uri.

cred ca ar fi corect sa oferim si rezolvarea acestei probleme colegilor nostri si celor care se intereseaza de aceasta problema care au avut-o si cativa cunoscuti.

rezolvarea o gasiti aici sau aici

• Moderator

Pentru a evita neplacerile, pana faci rost de un antivirus capabil sa-l elimine sau de o aplicatie special conceputa pentru asta, evita sa intri pe messenger, pentru a nu trimite si prietenilor tai virusul si mai ales nu efectuati tranzactii online.

Cea mai la indemana metoda este instalarea unui antivirus, iar cei mai experimentaţi pot incerca dezinfectarea manuala.

Aceasta presupune stergerea fişierelor si registrilor asociaţi cu virusul Palevo.

Detalii complete gasiti aici.

cred ca ar fi corect sa oferim si rezolvarea acestei probleme colegilor nostri si celor care se intereseaza de aceasta problema care au avut-o si cativa cunoscuti.

rezolvarea o gasiti aici sau aici

Corect ar fii sa nu-ti faci reclama la blog. ;)

In alta ordine de idei, solutiile propuse pe devirusare.com sunt cele sigure. Il cunosc pe unul dintre cei de acolo. :)

• 1 month later...

In niciun caz nu e nevoie de asa ceva. Daca tot s-a mai dat linkuri, intrati tot pe fourm.softpedia.com la sectiunea Antivirus, si orice virus ati avea veti fii ajutat sa scapati de el. :)

• 1 month later...

Daca ai windows-ul pe partitie separata (recomand sa se partitioneze HDD-ul pentru a nu pierde date si totodata sa nu se salveze informatii pretioase in acesta), atunci ai nevoie de numai 30 min. sa reinstalezi TOT. Eu am inclusiv programe de editare video/foto si nu pierd mai mult de 30-40 min atunci cand reinstalez (daca nu sunt fortat de vreo situatie inevitabila, reinstalez cam odata la doua luni pentru "purificarea" sistemului).

Oricum, recomandarea pe care o fac, la randu-mi, e sa nu se deschida nimic din necunoscut (cea mai tare faza a fost cand, in urma cu doua luni, am primit de la mama mea un offline cu un mesaj in engleza ce ma invita sa-i vizionez ultimul album sexi facut pe plaja la mare :clip: ).

Stima

• 4 years later...

am primit acest mail ..

From: Adam Enescu <adam_enescu@aol.com>
To: xxxxxxx@yahoo.com
Sent: Wednesday, 5 November 2014, 20:48
Subject:xxxxxxxxxxxx Ai castigat o excursie alaturi de cei apropiati! 234 567

Salutare !

Ai castigat o excursie impreuna cu apropiati.

Acceseaza acum fisierul alipit ca sa poti intra in posesia castigului si opteaza acum locul dorit sau ridica castigul azi in EURO!
Downloadeaza documentul incorporat; vizualizeaza-l si completeaza-l.

IMPORTANT! Aceasta oferta este accesibila doar pentru utilizatorii de PC.

Va dorim O zi buna!!
Firma Margaritar Busteni!!

ATASAMENTUL ESTE VIRUSAT!!!
gindesc ca marea majoritate din utilizatorii acestui forum, nu vor face imprudenta, dar poate va fi de ajutor celorlalti, care intra "guest" sau fara + la .. stiu ei unde ;)
  • Upvote 3