Jump to content
POLITISTI.ro

Intrebare despre Legea 544 - Politia Romana


James

Recommended Posts

Buna ziua,

In data de 15 Septembrie am depus prin format electronic la domnul comisar-sef Razvan Stefan Radoi o solicitare cu privire la o informatie din cadrul Politiei Romane. In acest moment nu am primit nici un singur raspuns pentru acest lucru. As dori sa ma lamuriti cum se procedeaza in acest punct.

Eu am observat ca nu am primit nici un raspuns. Ca urmare, am analizat cererea care a fost trimisa prin email pentru a observa daca aceasta a fost redactata corect. A fost. Mai departe, am luat si am cautat Legea 544 in Monitorul Oficial si m-am documentat cu privire la ea. Am incercat sa inteleg ce anume nu a functionat.

Este posibil ca cererea sa fie redactata prost si nu observ eu. Totusi, daca aceasta cerere este redactata prost, nu se trimite un raspuns care sa explice ca solicitarea nu poate fi acceptata pentru ca este formulata incorect? Mentionez ca singurul lucru care poate fi incorect, in opinia mea, este faptul ca cererea este completata electronic in programul Word. Cererea nu este tiparita la imprimanta, completata de mana, scanata si trimis in format elecronic sub forma de imagine sau document. Nu pot sa ma pronunt asupra aceasta. Care sunt conditiile tehnice necesare si in format electronic? Eu nu gasesc nicaieri informatii cu privire la aceste prevederi tehnice. 

Conform Legii 544 informatia se ofera in maximum 30 de zile. Daca volumul de cercetare depaseste o perioada lunga de timp, se mentioneaza ca solicitantul va fi anuntat in termen de 10 zile ca cererea va fi onorata in 30 de zile. Eu nu am primit o astfel de notificare. A trecut de foarte mult timp 10 zile.

Refuzul de a satisface cererea se comunica in 5 zile. Acest lucru, oare nu poate fi atribuit si la ceea ce am scris mai sus? Daca este o informatie interzisa nu trebuie comunicat acest lucru?

Informatia pe care eu am solicitat-o este din anul 1991. Inteleg ca este destul de munca in acest sens. Totusi, daca este mult de munca, de ce nu am fost instiintat conform Legii in termen de 10 zile? Daca am fost refuzat, de ce nu mi s-a comunicat acest lucru. 

Informatia solicitata este despre o achizitie realizata de catre Politia Romana. In caz ca va fi util, eventual am sa specific concret despre ce anume este vorba. 

Multumesc frumos!

 

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.