Jump to content
POLITISTI.ro

Masina colectie imatriculata Franta


mmmbbb67

Recommended Posts

Buna seara,

Daca puteti sa ma ajutati si pe mine ar fi super. Sunt cetatean cu dubla nationalitate, romana si franceza si am o masina de colectie din 1977 imatriculata pe numele meu in Franta dar din pacate a expirat controlul tehnic si asigurarea si nu mai pot circula cu ea si as vrea sa plec in Franta cu ea. Ce ma sfatuiti sa fac ca sa pot pleca inapoi cu ea sa ii pot face controlul tehnic si asigurarea ca sa pot circula legal in UE, asigurarea la limita o pot face online in Franta dar m'ar aranja sa o pot asigura in Romania dar controlul tehnic e pb mea, daca m'ati ajuta oameni buni ca nu stiu pe unde sa merg sa intreb., merci din avans.

Link to comment

Dar in mod normal nu pot fi verbalizat pentru o infractiune la legea franceza cum ar fi controlul tehnic francez pe teritoriul altei tari si as vrea sa stiu daca nu pot face controlul tehnic in romania chiar daca il pica e valabil 2 luni, incerc sa caut alternative daca puteti sa imi spuneti

Sau la limita sa circul cu controlul tehnic expirat pana in Franta, eventual....

Link to comment

Totusi dl Marius nu mi'ati raspuns daca pot circula pe teritoriu romanesc sau UE pana in Franta fara inspectie periodica valabila, multumesc pentru ajutor.

Link to comment
  • Moderator

ART. 7 din OUG 195 din 2002

Orice vehicul care circula pe drumurile publice trebuie sa corespunda normelor tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si utilizarea conform destinatiei.

art. 82 din OUG 195 din 2002

(2) Autovehiculele si remorcile inmatriculate in alte state pot trece frontiera de stat si pot circula pe drumurile publice din Romania, daca indeplinesc conditiile tehnice prevazute in Conventia asupra circulatiei rutiere, incheiata la Viena la 8 noiembrie 1968 si ratificata de Romania prin Decretul nr. 318/1980 , dar numai pe perioada cat sunt asigurate pentru cazurile de raspundere civila ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de autovehicule.

Daca veti circula cu autoturismul fara a avea inspectia tehnica in perioada de valabilitate riscati o sanctiune contraventionala si complementara.

Link to comment

Nu as vrea sa devin insistent, dar daca este numai contraventionala este odata nu de fiecare data cand ma opreste si nu risc sa mi se ridice talonul, macar pana ajung in franta sa pot face inspectia periodica ca va dati seama ca prefer sa platesc 4 amenzi pentru fiecare tara trecuta pentru inspectie care nu cred ca depaseste 100 de euro decat sa platesc o platforma pana in Franta

Link to comment
  • Moderator

Da, este fapta contraventionala, la care se adauga si masura complementara de retinere a certificatului de inmatriculare.

Nu stiu ce sanctiuni sunt prevazute in alte tari, am spus doar ce prevede legislatia romaneasca.

Bafta!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.