Jump to content
POLITISTI.ro

Masina colectie imatriculata Franta

Postare recomandată

Publicat

Buna seara,

Daca puteti sa ma ajutati si pe mine ar fi super. Sunt cetatean cu dubla nationalitate, romana si franceza si am o masina de colectie din 1977 imatriculata pe numele meu in Franta dar din pacate a expirat controlul tehnic si asigurarea si nu mai pot circula cu ea si as vrea sa plec in Franta cu ea. Ce ma sfatuiti sa fac ca sa pot pleca inapoi cu ea sa ii pot face controlul tehnic si asigurarea ca sa pot circula legal in UE, asigurarea la limita o pot face online in Franta dar m'ar aranja sa o pot asigura in Romania dar controlul tehnic e pb mea, daca m'ati ajuta oameni buni ca nu stiu pe unde sa merg sa intreb., merci din avans.

• Moderator
Publicat

Singura posibilitate legala este sa o transportati pe o platforma.

Publicat

Dar in mod normal nu pot fi verbalizat pentru o infractiune la legea franceza cum ar fi controlul tehnic francez pe teritoriul altei tari si as vrea sa stiu daca nu pot face controlul tehnic in romania chiar daca il pica e valabil 2 luni, incerc sa caut alternative daca puteti sa imi spuneti

Sau la limita sa circul cu controlul tehnic expirat pana in Franta, eventual....

• Moderator
Publicat

Inspectia tehnica periodica se poate efectua numai in tara unde este inmatriculat vehiculul respectiv.

Publicat

Totusi dl Marius nu mi'ati raspuns daca pot circula pe teritoriu romanesc sau UE pana in Franta fara inspectie periodica valabila, multumesc pentru ajutor.

• Moderator
Publicat

ART. 7 din OUG 195 din 2002

Orice vehicul care circula pe drumurile publice trebuie sa corespunda normelor tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si utilizarea conform destinatiei.

art. 82 din OUG 195 din 2002

(2) Autovehiculele si remorcile inmatriculate in alte state pot trece frontiera de stat si pot circula pe drumurile publice din Romania, daca indeplinesc conditiile tehnice prevazute in Conventia asupra circulatiei rutiere, incheiata la Viena la 8 noiembrie 1968 si ratificata de Romania prin Decretul nr. 318/1980 , dar numai pe perioada cat sunt asigurate pentru cazurile de raspundere civila ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de autovehicule.

Daca veti circula cu autoturismul fara a avea inspectia tehnica in perioada de valabilitate riscati o sanctiune contraventionala si complementara.

Publicat

Nu as vrea sa devin insistent, dar daca este numai contraventionala este odata nu de fiecare data cand ma opreste si nu risc sa mi se ridice talonul, macar pana ajung in franta sa pot face inspectia periodica ca va dati seama ca prefer sa platesc 4 amenzi pentru fiecare tara trecuta pentru inspectie care nu cred ca depaseste 100 de euro decat sa platesc o platforma pana in Franta

• Moderator
Publicat

Da, este fapta contraventionala, la care se adauga si masura complementara de retinere a certificatului de inmatriculare.

Nu stiu ce sanctiuni sunt prevazute in alte tari, am spus doar ce prevede legislatia romaneasca.

Bafta!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.