Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Recuperare permis trimis pentru preschimbare în Anglia


DumitruDumitru

Question

DumitruDumitru

Bună ziua ,în cazul care eu am permis valabil eliberat în România ,si de o lună l-am trimis în Marea Britanie la preschimbat ,din cauza covid nu au procesat nimic ,i-am sunat si au spus ca poate dura pînă la 3 luni si nu am nicio aplicatie pe numele meu ,deci permisul încă este valabil cel de România ,i-am rugat să mi-l retrimeată asa cum este că vreau să merg acasă în vacanță ,mi-au promis că mi-l găsesc si mi-l retrimet dar din păcate nu l-am primit !

Ce aş putea face vă rog frumos să pot conduce ? 

Vă multumesc anticipat 

Cu Respect !!!!!

Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
ClaudiuUngur

Salutare 

Mie îmi expira permisul de UK la sfârșitul luni octombrie...si l am dat la preschimbat în 28 aug .în România. Deci am de așteptat. Problema e ca eu depind de el pt ca sunt sofer profesionist și probabil voi rămâne fara loc de munca.

Asa mi sa spus și mie ca durează pana răspund autoritățile din UK .Trebuie ferificat. 

Nu înțeleg de ce nu se poate emite permisul romanesc din moment ce toate categoriile le-am abținut în România. Am înțeles ca se poate verifica și prin EUCARIS. 

Poate știe cineva mai multe .

Mulțumesc. 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Membru
Bogdanel

Păi dacă ai înțeles atunci de ce nu mergi să te lămurească geniul de ți-a spus de Eucaris?

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Moderator
CITADELA

Chiar daca pare simplu, lucrurile nu stau chiar asa:

- EUCARIS este o baza de date pentru uz politienesc (mai simplu vorbind, sa poti verifica pe loc daca un sofer are permis sau date despre un autovehicul etc), iar statele semnatare ale acordului PRUM si a celorlalte documente europene ce reglemeteaza folosirea ei, si-au dat acordul doar pentru acest scop! Daca ai curiozitatea, cauta EUCARIS pe Wikipedia

- preschimbarea permiselor este o procedura administrativa, reglementata printr-o directiva a UE (cauta pe google, este si in limba romana), care stabileste modul si canalele de cooperare directa intre structurile de specialitate (in cazul RO este vorba de DRPCIV, insa, spre exemplu, la Portughezi este IMT, Instituto da Mobilidade e dos Transportes, ce tine de Min. Transporturilor etc), deci nu se pot utiliza bazele de date politienesti

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
barancris

Buna ziua . Am o cunostinta care lucreaza in Portugalia ca sofer , avand permis romanesc. I- a expirat permisul de conducere, a depus actele pentru preschimbare in Portugalia si i s-a emis o dovada. Poate conduce in Romania cu acea dovada emisa de portughezi?

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Moderator
Catalin

Nu. Așa cum dovezile înlocuitoare eliberate în România sunt valabile doar pe teritoriu țării, nefiind recunoscute de alte țări, la fel se întâmplă și în situația celor străine. 

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.