Jump to content
POLITISTI.ro

Exista valabilitate pentru avertisment?


1mihai1

Recommended Posts

Buna ziua!

Poate cea mai stupida intrebare de pe forum, dar merita sa imi incerc norocul.

Am o nelamurire in legatura cu un aspect privind avertismentul(sanctionarea disciplinara scrisa cu proces verbal) primit de la politie. Ca sa fiu cat mai scurt: am primit avertisment pt. consum alcool in locuri publice(in timpul patrularii politistii ne-au observat si, evident, si-au facut datoria). Nu a fost cu scandal sau alte acte de genul acesta; doar o bere in fata blocului. Politistii au considerat ca fiind prima abatere de acest gen sa imi dea avertisment. Intrebarea este: exista o valabilitate pt aceste avertismente? Se sterg dupa un anumit timp sau raman pe "viata" in evidenta?  Si daca se intampla ceva la un moment dat pot fi sau putem fi, oricare dintre noi, trasi la raspundere pentru aceste sanctiuni disciplinare?

Numai bine!

Multumesc!

Link to comment
  • 3 months later...

Am primit un avertisment în legătură cu depășirea vitezei. Mai demult s-a discutat despre o lege în legătură cu avertismentele, unde scria că "expiră" după 6 luni. S-a aprobat legea? Și dacă nu, ce se întâmplă cu avertismentul? Rămâne în baza de date pt totdeauna? Domnul polițist a specificat că e prima oară așa că mă lasă cu un avertisment.

Link to comment
  • Active member

Tu ai primit avertisment ca sancțiune principala. Pe lângă asta, ai primit o măsură complementara care a constat în aplicarea unor puncte penalizare. Acele puncte exprima dupa 6 luni. Dacă ajungi la un număr de 15 in aceste 6 luni, ti se va suspenda dreptul de a conduce pt 30 de zile.

Link to comment
  • Member

Ceea ce cunoști tu despre termenul de 6 luni se aplica sau se voia a fi aplicat in cazul unei sanctiuni administrative de avertisment, ci nu in cazul unei sanctiuni contravenționale 

Link to comment
  • 1 year later...

Buna ziua am fost prin de niste politisti prin 2018-2019 ca am ciupit niste fete si am primit un  avertisment scris ! Aceste se va trece in certificatul de integritate comportamentala !?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.