Jump to content
POLITISTI.ro

Moto SMURD


Kayne

Recommended Posts

Am citit astazi ca dl Araft va mai aduce o inovatie SMURD'ului, si anume motociclete echipate pt interventii rapide de prim ajutor. Personal mi se pare o idee excelenta, mai ales la orasul asta infect in care traiesc, Bucuresti. de altfel Arafat a declarat ca proiectul va fi aplicat numai in Bucuresti, tocmai datorita specificului sau (trafic infernal, strazi cu acces dificil... ). Daca aveti si voi mai multe info, impartasiti. Articolul cu pricina si detalii se gasesc aici

Link to comment

In 2002 cand am fost in Germania am vazut asa motociclisti pe autostrada, nu stiu cand s-a inventat la ei asa ceva dar daca la noi abia acum vor sa-l infiinteze suntem cu mult in urma. Oricum, initiativa e de laudat.

Link to comment
  • Member

Abia astept sa vad cum sta treaba si cate sunt de prompti pentru ca de regula in centru Bucurestiului dupa ce ai solicitat o ambulanta astepti minim 7 minute daca nu mai mult si pe deasupra lumea e cu ochii pe tine ca politist sa intervii sa acorzi primul ajutor, desi sunt sanse mari sa faci mai mult rau decat bine pentru ca in cel mai bun caz ai doar o pregatire minima ca politist pentru acordarea primului ajutor :unsure: ...Prin aceasta initiativa sper sa poata SMURD-ul sa ajunga oriunde in maxim 5 minute

Edited by DannyBAD
Link to comment

Foarte buna ideea dlui Raed Arafat.

Dar, ceea ce ma deranjeaza pe mine e invidia si scarba care ma incearca cand vad ca tot ce se intampla bun n tara asta e facut doar de asiatici si oameni de alte natii, care, fiind destul de bogati, ar putea sa traiasca bine mersi aici, intr-un paradis fiscal aproape utopic. Ei sunt singurii care vad frumusetea, resursele si potentialul tarii asteia. E adevarat ca sunt si romani care fac cate ceva dar cei mai multi dintre ei traiesc prin alte tari si tot din invidie si scarba fata de ceea ce reprezinta Romania azi fac lucruri bune ca si tara lor natala sa se indrepte catre occident.

Suntem o natie pierduta?

Link to comment

Ideea o fi buna...dar vedeti ce se intampla cu motociclistii (cazul colegului)...din pacate ei nu sunt respectati in trafic si sunt expusi accidentelor..:(

Link to comment
  • Moderator

Arafat si-a facut un nume tocmai prin faptul ca a fost mereu in pas cu moda si cu evolutia profesiei sale, aceea de paramedic. Sistemul functioneaza si in Anglia, in zonele urbane supra-aglomerate. In general, medici-motociclisti ajung la fata locului cel mai rapid, evalueaza cazul si solicita resursele de care au nevoie. Nu tot una este sa ajungi la un infarct si sa te trezesti cu o ambulanta dotata pentru accidente de circulatie si exemplele pot continua. Uneori se exagereaza de catre pacienti/apartinatori simptomele, cand cer ajutor prin 112, pentru a impresiona pe cei de la capatul firului, in speranta ca trimit mai repede o "Salvare".

Si apropos de prim-ajutor, cand s-a facut ultima data un curs de prim ajutor in scolile de invatamant ale MAI? :ner:

Link to comment
  • Moderator

Corect. Nu este o idee a arabului, e doar preluata din alte parti. Ca doar nu inventam din nou in Romania roata ...

E trist ca am ajuns in situatia in care un arab face mai multe lucruri bune pentru roamani, decat isi fac ei insisi.

Link to comment
  • Member

Arafat intradevar face atatea lucruri bune penru SMURD.Probabil si la Politie ar fi nevoie de un strain care sa vina cu o gandire responsabila! :emo-yessir:

Link to comment

E trist ca am ajuns in situatia in care un arab face mai multe lucruri bune pentru roamani, decat isi fac ei insisi.

Ceva in genul acesta voiam si eu sa spun.

Asteptam si de la romanii nostri cu putere de decizie niste idei cel putin la fel de bune.

Sa vedem cat avem de asteptat. :mellow:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.