Jump to content
POLITISTI.ro

Igas doreste comasarea IJPF-urilor Maramures, Satu Mare si Suceava


NewsBot

Recommended Posts

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, a efectuat în cursul zilei de joi, 11 august a.c., o vizită oficială în judeţul Maramureş, la structurile teritoriale ale Ministerului.

Detalii: Flux de stiri MAI

Edited by Catalin
Editare titlu.
Link to comment
  • Moderator

Igaş a vizitat ieri, structurile teritoriale ale M.A.I. din judeţul Maramureş si a facut niste declaratii interesante:

Vizita are loc în contextul aderării la Spaţiul Schengen, dar şi al reorganizării unor structuri teritoriale ale ministerului. Intenţia noastră este de a comasa inspectoratele poliţiei de frontieră şi de a avea doar un singur inspectorat pe graniţa cu Ucraina. Avem mai multe puncte de trecere a frontierei de stat, care aparţin de judeţele Satu-Mare şi Suceava, însă ne propunem ca întreaga activitate pe frontiera cu Ucraina să fie coordonată de la Sighetu Marmaţiei. Poliţiştii de frontieră de aici sunt profesionişti, iar instituţia îndeplineşte toate condiţiile necesare”.

În oraşul Şomcuta Mare, a vizitat Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Maramureş.

După cum ştiţi, în ultima perioadă, presiunea migratoare la graniţele Europei este din ce în ce mai mare, ţinând cont de situaţia creată în nordul Africii, iar noi, în calitate de ţară membră a Uniunii Europene, dar şi ca viitor membru în Spaţiul Schengen, trebuie să fim pregătiţi pentru o migraţie mai mare decât am avut până în acest moment. De aceea, am vrut să mă asigur că aici sunt condiţii corespunzătoare pentru cei pe care îi vom primi în acest Centru
, a precizat ministrul Traian Igaş.

De asemenea, domnia-sa a afirmat că, în perioada următoare, Ministerul Administraţiei şi Internelor va inaugura un nou centru de primire la Giurgiu.

O alta declaratie interesanta:

„Reorganizarea administrativ-teritorială nu înseamnă neapărat desfiinţarea strictă a unor judeţene, comune sau instituţii, ci o absorbţie mai uşoară a fondurilor europene”
,

a precizat ministrul Igaş referindu-se la conceptul de reorganizare a Poliţiei Române, ce prevede înfiinţarea unor secţii şi birouri de poliţie care vor conduce la o utilizare mai eficientă a resurselor, dar şi la creşterea calităţii serviciilor pentru cetăţeni.

Ce parere aveti?

  • Upvote 1
Link to comment
  • Member

Iarasi baga aceesi placa strica cu fondurile europene? Este exact aceeasi chestie cu votul uninominal, cand toti prostii si lingaii de ziaristi ai puterii spuneau ca e o mare schimbare in bine si ca "responsabilizeaza" parlamentarul. A responsabilizat-o pe........

S-a intamplat ceva? NU. Lucrurile au ramas la fel, ba poate mai rau, pt ca aparusera candidati gen Copilu` Minune.

Asa si cu vrajeala asta de fonduri. De parca asta i-a oprit sa atraga fonduri. CATA PROSTIE. Puneti pariu ca absorbtia va fi aceesi si dupa comasarea judetelor, institutiilor?

  • Upvote 1
Link to comment
  • Moderator

Corect punctat.

Uninominalul a creeat niste monstri disperati dupa ciolan si asa a aparut si acel partid al fripturistilor, ce nu exista la alegeri, dar care este totusi prezent in parlament.

La fel s-a intamplat si cu restructurarea, cand si Igas si Liviu Popa au tot recitat aceea poezie populista cu excluderea oamenilor din birou si indreptarea politistilor catre operativ/strada, iar realitatea ne dovedeste ca s-a intamplat tocmai invers.

Istoria se repeta si astfel de strategii ieftine si populiste pentru prostime, la noi in tara au cel mai mare succes ...

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.