Jump to content
POLITISTI.ro
gnr15

Starea de urgenta

Recommended Posts

gnr15

   

Va salut,

     Stiti cumva ce ingradiri au politistii in cazul starii de urgenta? Ne mai putem lua concediu, liber etc? Am concediu, bilet platit in urmatoarea perioada si sa stiu ce fac. De asemenea daca stiti unde in ce lege apar aceste ingradiri. Va multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites
lancelot

Screenshot_2020-03-15-18-49-02-109_com.whatsapp.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
DanDaniel

Nu știu cât rost își poate avea această întrebare întrucât chiar și denumirea acestei stări excepționale denotă caracterul "special și de excepție" al situației. Depinde de măsurile ce se impun odată cu decretarea stării de urgență, dar cum te-ai gândi tu că o parte din polițiști vor servi Patria continuu cu pauze doar pentru masă și odihnă, in timp ce restul vor beneficia de concedii in Malibu? A nu se înțelege greșit, o situație de acest fel apare o data la un sfert de veac sau poate chiar mai rar, nu e vina nimănui dar e de datoria noastră să facem tot ce ne stă în putință pentru a ne onora jurământul față de Patrie, daca asta mai înseamnă ceva pentru polițiști, dacă nu, măcar pentru cifrele alea de pe fluturaș.

Poftim și cadrul legal din Legea 218/2002. Valoarea biletului îți va fi compensată, iar concediul îl vei lua la o dată ulterioară. Vei primi instrucțiuni imediat după decretarea stării de urgență.

Articolul 44(1) Serviciul polițienesc are caracter permanent și obligatoriu.(2) Polițistul este obligat să se prezinte la programul de lucru stabilit, precum și în afară acestuia, în situații temeinic justificate, pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, cu compensarea timpului lucrat, potrivit legii.(3) În situații de catastrofe, calamitați sau tulburări de amploare ale ordinii și liniștii publice ori alte asemenea evenimente polițistul este obligat să se prezinte de îndată la unitatea de poliție din care face parte.(4) La instituirea stării de urgență sau a stării de asediu ori în caz de mobilizare și de război polițistul va acționa conform legii.(5) În cazul producerii vreuneia dintre situațiile prevăzute la alin. (3) și (4) polițistul care se afla într-o altă localitate se va prezenta la cea mai apropiată unitate a Ministerului Afacerilor Interne, informând superiorii săi despre aceasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
gnr15

Dan Daniel,

Iti multumesc, dar sa stii ca se vor cauta portite prin care valoarea excursiei, care nu este tocmai mica, sa nu se returneze. Vom vedea astazi. Zi faina

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bazarache

Dan Daniel...1-faci confuzie(voit sau nu) intre starea de urgenta si alte,,stari"

                      2-esti de la Juridic? Financiar?...ne testezi reactia? mai citeste..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bazarache

 La Multi Ani...  POLITIA ROMANA :emo-yessir:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cosmion

E posibil, ca in perioada asta, sa fiu obligat sa stau in chirie si sa nu pot pleca in weekend la domiciliu (casa proprietate personala) desi eu pot face naveta pe o distanta de 70 km (insa in afara judetului unde se afla sediul) ?

Momentan stau in chirie fara acte, fara sa primesc bani de chirie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
DanDaniel

Prin ordin s-au suspendat toate părăsirile de garnizoană. Ai șefi nemijlociți, discuta cu ei, însă ordinul e general valabil pentru toate armele, unitățile și subunitățile MAI.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Marius

Care este ordinul ăsta prin care au fost suspendate toate "părăsirile de garnizoană"? Spune-ne şi nouă  denumirea sau numărul lui ori când a fost publicat în Monitorul Oficial.

Share this post


Link to post
Share on other sites
DanDaniel

Despre publicarea în M.O. știm amândoi că un astfel de ordin nu este destinat publicului larg și nu se va publica. E un ordin pe unitate venit în continuarea unui ordin/dispoziții venite de mai departe. Nu știu de ce e atât de "wow", probabil din natura "funcționarismului" asta de fanfară. Cetățenii din Italia aplaudă la balcon poliția și carabinierii pentru efortul supraomenesc pe care îl fa zi de zi, la noi unii din ai noștri polițiști se eschivează și caută tot felul de portițe sa fuga de răspundere și de onorarea unui jurământ făcut. Dar unii vin doar pentru salariu și lasă atâția colegi descoperiți care în perioada asta sunt suprasolicitați și care probabil vad patul doar pentru câteva ore, în rest misiuni peste misiuni pentru că odată sunt unii care se ascund sa își protejeze pielea și pe de altă parte și sistemul ăsta incapabil să susțină lipsa de personal cu politici eficiente de completare cu personal sau distribuirea defectuoasă a celor puțini.

Deci sa nu îți fie aprobată părăsirea localității nu mi se pare nici abuzivă și nici anormală in astfel de situații când imprevizibilul poate interveni oricând și e nevoie de efective de îndată. Dar mă rog, aparent ne recomandăm a fi funcționari civili cu statut special mai degrabă decât polițiști.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cosmion

Cel mai probabil, domnul Dan este unul dintre cei care dau ordine fara baza legala. Oare cand o sa se demilitarizeze cu adevarat Politia Romana ? Trist. Comunismul este inca in floare...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Marius
On 28.03.2020 at 2:09, DanDaniel a scris:

însă ordinul e general valabil pentru toate armele, unitățile și subunitățile MAI.

Asta ai spus prima dată.

On 28.03.2020 at 21:31, DanDaniel a scris:

Despre publicarea în M.O. știm amândoi că un astfel de ordin nu este destinat publicului larg și nu se va publica. E un ordin pe unitate venit în continuarea unui ordin/dispoziții venite de mai departe.

Iar după, este "ordin pe unitate". Îţi pierzi credibilitatea pentru că faci confuzii majore. În Poliţia Română nu mai există termenul de "garnizoană" de ani buni, iar şefii din poliţie nu dau "ordine" pe unitate, ci emit dispoziţii. În plus o dispoziţie emisă de un şef de inspectorat are aplicabilitate şi este obligatorie doar personalului din unitatea respectivă (inspectoratul judeţean).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bazarache

Nu intelegeti ca omul e pus sa arunce ,,dume" ? Testeaza marea cu degetul....sau e....👽

Din postarile anterioare observ ca se pricepe la achizitii,tehnica auto,etc....asa ca...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cosmion

Domnu ' , Dan ! Eu vreau sa ma duc acasa in timpul meu liber deoarece am persoane de care trebuie sa am grija. Ma aflu la 50 de minute de sediu, ghinionul meu ca au pus niste insi granitele judetului asa. Ajung mai repede decat alti colegi din judet. Dar se pare ca e greu sa intelegi unele lucruri cand esti omul sefilor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.