Jump to content
POLITISTI.ro

Starea de urgenta


gnr15

Recommended Posts

   

Va salut,

     Stiti cumva ce ingradiri au politistii in cazul starii de urgenta? Ne mai putem lua concediu, liber etc? Am concediu, bilet platit in urmatoarea perioada si sa stiu ce fac. De asemenea daca stiti unde in ce lege apar aceste ingradiri. Va multumesc

Link to comment

Nu știu cât rost își poate avea această întrebare întrucât chiar și denumirea acestei stări excepționale denotă caracterul "special și de excepție" al situației. Depinde de măsurile ce se impun odată cu decretarea stării de urgență, dar cum te-ai gândi tu că o parte din polițiști vor servi Patria continuu cu pauze doar pentru masă și odihnă, in timp ce restul vor beneficia de concedii in Malibu? A nu se înțelege greșit, o situație de acest fel apare o data la un sfert de veac sau poate chiar mai rar, nu e vina nimănui dar e de datoria noastră să facem tot ce ne stă în putință pentru a ne onora jurământul față de Patrie, daca asta mai înseamnă ceva pentru polițiști, dacă nu, măcar pentru cifrele alea de pe fluturaș.

Poftim și cadrul legal din Legea 218/2002. Valoarea biletului îți va fi compensată, iar concediul îl vei lua la o dată ulterioară. Vei primi instrucțiuni imediat după decretarea stării de urgență.

Articolul 44(1) Serviciul polițienesc are caracter permanent și obligatoriu.(2) Polițistul este obligat să se prezinte la programul de lucru stabilit, precum și în afară acestuia, în situații temeinic justificate, pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, cu compensarea timpului lucrat, potrivit legii.(3) În situații de catastrofe, calamitați sau tulburări de amploare ale ordinii și liniștii publice ori alte asemenea evenimente polițistul este obligat să se prezinte de îndată la unitatea de poliție din care face parte.(4) La instituirea stării de urgență sau a stării de asediu ori în caz de mobilizare și de război polițistul va acționa conform legii.(5) În cazul producerii vreuneia dintre situațiile prevăzute la alin. (3) și (4) polițistul care se afla într-o altă localitate se va prezenta la cea mai apropiată unitate a Ministerului Afacerilor Interne, informând superiorii săi despre aceasta.

Link to comment

Dan Daniel,

Iti multumesc, dar sa stii ca se vor cauta portite prin care valoarea excursiei, care nu este tocmai mica, sa nu se returneze. Vom vedea astazi. Zi faina

 

Link to comment
  • Member

Dan Daniel...1-faci confuzie(voit sau nu) intre starea de urgenta si alte,,stari"

                      2-esti de la Juridic? Financiar?...ne testezi reactia? mai citeste..

Link to comment

E posibil, ca in perioada asta, sa fiu obligat sa stau in chirie si sa nu pot pleca in weekend la domiciliu (casa proprietate personala) desi eu pot face naveta pe o distanta de 70 km (insa in afara judetului unde se afla sediul) ?

Momentan stau in chirie fara acte, fara sa primesc bani de chirie.

Link to comment

Prin ordin s-au suspendat toate părăsirile de garnizoană. Ai șefi nemijlociți, discuta cu ei, însă ordinul e general valabil pentru toate armele, unitățile și subunitățile MAI.

Link to comment
  • Moderator

Care este ordinul ăsta prin care au fost suspendate toate "părăsirile de garnizoană"? Spune-ne şi nouă  denumirea sau numărul lui ori când a fost publicat în Monitorul Oficial.

Link to comment

Despre publicarea în M.O. știm amândoi că un astfel de ordin nu este destinat publicului larg și nu se va publica. E un ordin pe unitate venit în continuarea unui ordin/dispoziții venite de mai departe. Nu știu de ce e atât de "wow", probabil din natura "funcționarismului" asta de fanfară. Cetățenii din Italia aplaudă la balcon poliția și carabinierii pentru efortul supraomenesc pe care îl fa zi de zi, la noi unii din ai noștri polițiști se eschivează și caută tot felul de portițe sa fuga de răspundere și de onorarea unui jurământ făcut. Dar unii vin doar pentru salariu și lasă atâția colegi descoperiți care în perioada asta sunt suprasolicitați și care probabil vad patul doar pentru câteva ore, în rest misiuni peste misiuni pentru că odată sunt unii care se ascund sa își protejeze pielea și pe de altă parte și sistemul ăsta incapabil să susțină lipsa de personal cu politici eficiente de completare cu personal sau distribuirea defectuoasă a celor puțini.

Deci sa nu îți fie aprobată părăsirea localității nu mi se pare nici abuzivă și nici anormală in astfel de situații când imprevizibilul poate interveni oricând și e nevoie de efective de îndată. Dar mă rog, aparent ne recomandăm a fi funcționari civili cu statut special mai degrabă decât polițiști.

 

Link to comment

Cel mai probabil, domnul Dan este unul dintre cei care dau ordine fara baza legala. Oare cand o sa se demilitarizeze cu adevarat Politia Romana ? Trist. Comunismul este inca in floare...

Link to comment
  • Moderator
On 28.03.2020 at 2:09, DanDaniel a scris:

însă ordinul e general valabil pentru toate armele, unitățile și subunitățile MAI.

Asta ai spus prima dată.

On 28.03.2020 at 21:31, DanDaniel a scris:

Despre publicarea în M.O. știm amândoi că un astfel de ordin nu este destinat publicului larg și nu se va publica. E un ordin pe unitate venit în continuarea unui ordin/dispoziții venite de mai departe.

Iar după, este "ordin pe unitate". Îţi pierzi credibilitatea pentru că faci confuzii majore. În Poliţia Română nu mai există termenul de "garnizoană" de ani buni, iar şefii din poliţie nu dau "ordine" pe unitate, ci emit dispoziţii. În plus o dispoziţie emisă de un şef de inspectorat are aplicabilitate şi este obligatorie doar personalului din unitatea respectivă (inspectoratul judeţean).

Link to comment
  • Member

Nu intelegeti ca omul e pus sa arunce ,,dume" ? Testeaza marea cu degetul....sau e....👽

Din postarile anterioare observ ca se pricepe la achizitii,tehnica auto,etc....asa ca...

Link to comment

Domnu ' , Dan ! Eu vreau sa ma duc acasa in timpul meu liber deoarece am persoane de care trebuie sa am grija. Ma aflu la 50 de minute de sediu, ghinionul meu ca au pus niste insi granitele judetului asa. Ajung mai repede decat alti colegi din judet. Dar se pare ca e greu sa intelegi unele lucruri cand esti omul sefilor.

Link to comment
  • 1 month later...
  • Active member

Tandemul Weber-Dorneanu lucrează bine. Deosebirea dintre Berceni și Chitila. Pentru cine a fost făcută Sfânta Împărtășanie?

2020-05-10 00:29:49

● Întrebam aseară, la Digi24, în emisiunea Cap Limpede, câte amenzi de 20.000 lei, câte de 15.000, 10.000 sau 2.000 au dat polițiștii pe baza ordonanțelor militare? Ca să vedem cum s-au comportat în mod real în legătură cu „temerea” avocatei Poporului și a CCR, în cap cu nedormitul de grijă Dorneanu, că polițiștii au abuzat populația având la dispoziție intervalul de amenzi 2.000-20.000 lei.

 

Răspunsul e absolut grăitor. Media amenzilor la începutul lunii mai, deci după zilele „fierbinți” 1 și 2 mai, a fost circa 1.800 lei, adică sub 2.000 lei! Sub amenda minimă! Oamenii legii nu numai că nu s-au „aruncat” la sume mari, au înlocuit în multe cazuri amenda cu avertismentul.

 

În loc să vadă aceste cifre, avocata Poporului, tot atât a poporului cât e Casa Poporului a poporului, a sesizat curtea lui Dorneanu, care a executat la fel de orbește, fără să țină seama de realitate.

 

● Rezultatul? De pe 6 mai, data deciziei CCR care anulează toate amenzile, până pe 9 mai, numărul de amenzi a scăzut de 7 ori, de la 3.592 la 444. De ce? Pentru că polițiștii se simt desconsiderați și descurajați, nesimțiții și inconștienții, al căror număr nu va scădea niciodată, prind curaj. Tandemul Weber-Dorneanu a lucrat bine.

 

● Weber, avocata Moscovei și a lui Viktor Orban, a atacat cu grăbire la CCR starea de alertă, care nici măcar nu a fost instituită încă. În cazul în care curtea lui Dorneanu își face treaba pe 13 mai și o declară neconstituțională, cam cum vor mai putea fi sancționate abaterile de la regulile de protecție ale vieții și sănătății oamenilor? Căci numărul infectaților și cel al morților nu vor să scadă cu de-afurisenie...

https://republica.ro/tandemul-weber-dorneanu-lucreaza-bine-deosebirea-dintre-berceni-si-chitila-pentru-cine-a-fost-facuta-sfanta

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.