Jump to content
POLITISTI.ro

Pistol Md. 95 Cugir 9 mm


Marius

Recommended Posts

Primul poză este cu pistolul Cugir 9 mm md.2000 , iar cea de- două cu pistolul Cugir 9 mm md. 95. Deosebirea se vede la manşon şi la patul armei, dar cred că în interior sunt la fel.

La noi au primit în dotare pistolul Cugir 9 mm md.2000 cei care aveau Glock 17 , acestea din urmă fiind retrase şi redistribuite celor de la intervenţie. Pistolul Cugir 9 mm md.2000 este foarte greu chiar şi fără muniţie, calitatea metalului şi a bromării sunt îndoielnice, astfel că rugineşte repede, se strică repede, din 7 colegi care îl au în dotare , toţi se plâng de el.

Sigur dacă ar fi fost urmărită calitatea la Cugir ar fi fost o armă deosebită, dar din ce am văzut standardele fabricilor de armament româneşti de după revoluţie sunt jalnice. ( muniţia de 9 mm Luger făcută la Sadu bloca Glockul )

Edited by aromas
Link to comment

Da, cu întrerupătorul tip pastilă de presiune montat pe patul armei şi care se prinde cu scai pe md. 2000 pe cercul negru, care de fapt e material scămoşat. Probabil a fost la ofertă, dar nu am văzut pe nimeni care să le folosească.

Edited by aromas
Link to comment
 • 3 months later...

Pistol Md. 95 Cugir 9 mm se afla in dotarea Politiei Romane.

1262467768537ft377349mm.jpg

Recent am intrat în posesia unei astfel de arme, sunt mulţumit de pistol deşi risc să rămân oricând fără pantalonii de pe mine :ner: ( neîncărcat are aproape 1 kg.)

Dar nu mai înţeleg deloc ce model e , pe armă fiind ştanţat ca fiind md. 98, iar pe pagina web a UM Cugir apare ca fiind md. 2000 :unsure:

Link to comment

Au , dar al meu a fost la ofertă bulk, aşa că l-am primit fără , doar cu dispozitivul de încărcare rapidă .

Toate sistemele laser-point stau prin fişete, nefiind practice dacă nu ai un toc adecvat trebuie să-l cari în buzunar şi să-l fixezi după ce ai scos pistolul din toc, plus că periodic trebuie reglate.

Link to comment • Cartus Parabellum 9x19
 • Semi-automat
 • Capacitate: 15
 • Viteza: 384 m/s
 • Frecventa de tragere 24 RDS/min
 • Greutate fara incarcator 985 g
 • Greutate incarcator 95 g

Link to comment
 • 9 months later...

Referitor la cele trei poze cu pistolul.Primele doua sunt pistoale produse la Cugir si ultimul e un Jericho veritabil.Se vede calitatea din pozaDealtfel daca nu ma insel pe ultimul apare si emblema industriei de armament israeliene...

Whatever.

Parerea mea despre el.

Arma militara. Gandita pentru armata nu pentru unitati specale.

Arma precisa .Daca e reglat laserul se poate trage relativ precis .

Plusuri :

-precizie

-capacitate mare a incarcatorului (15)

-laser-pointer

-priza foarte buna pe crosa

Minusuri:

-prea greu

-siguranta inutila pentru operatiuni speciale

-prost brunat, si rugineste

-laserul e facut extrem de prost si e extrem de fragil

-recul mare

-deseori se blocheaza tubul in fereastra mansonului

-mecanismele de ochire se deregleaza usor...

-tocul cu care vine e groaznic de urat si de nefunctional.

per ansamblu as zice ca e un lucru tipic romanesc.Un pistol bun copiat .Dar copia e jalnica. :doh:

Edited by arcan
Link to comment
 • 6 months later...

Prieteni am avut şansa să folosesc la tragere cam tot arsenalul aparţinând M.A.I., mai în tinereţe pe vremea când eram locotenet la O.P. cum bine au remarcat cunoscătorii, am condus multe trageri am am tras muniţie cât unii nici măcar nu visează că or să mai tragă moca :hmmmt: , am o părere despre fiecare armă în parte şi văd că nu pomeneşte nimen de BB sau alte arme româneşti de desant aerian sau asalt. Nu înseamnă că nu mă respect dacă prefer un M1974, Carpaţi, a fost dragostea mea de 29 ani şi o să mai fie cam vreo doi, e ca şi cu femeia iubită, chiar dacă mai sari pârleazul tot la ea te întorci, :ner: nu la perfomanţele acestei arme mă refeream eu ci la valoarea sentimentală!. Poate asta e o păsărică a mea din tot stolul pe care îl am. La Dinamoviadele de altădată am ocupat locuri bune la concursul de tir,( ce-i drept foloseam un truc, pilirea pârghiei opritorului trăgaciului ca să fie mai lină declanşarea acestia în darea focului şi să înlăture tendinţa de tragere în jos a ţevii la acţionarea trăgaciului, nu faceţi ca mine!), nu sunt nostalgic, sunt pragmatic şi de acord cu tot ce este nou şi performant, dar nu arunc la gunoi tot ceea ce este vechi şi bun!. O provocare: vreau păreri despre Model 1998 Cugir, cal.9mm, laser. Acum să vă văd!. Cine a executat misiuni afară ştiu sigur la ce m-am referit. Să auzim de bine!

Mai sus mi-am expus parerea despre el. La Expomil i-am facut capul calendar inginerului de la Cugir care s-a ocupat de fabricatia lui.(ghinionul lui ca s-a laudat cu asta)..

Spunea cineva pe alt topic ca diferenta intre el si glock este de ani lumina.

Nu este de ani lumina dupa parerea mea, dar este foarte mare...

Link to comment
 • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.