Jump to content
POLITISTI.ro

Deţinere şi port vesta antiglonţ


yoshi

Recommended Posts

Buna seara tuturor, dețin o vestă antiglonț nivel 3 cu capacitatea de a opri un 7.62. Există o anumită reglementare care sa imi interzică acest lucru? Specific faptul ca vesta pe langa protectia din fabrică, i-am adaugat 2 plăci kevlar fata spate în buzunarele special destinate acestui lucru si că țin vesta in vehiculul personal oriunde mă deplasez

Stiu ca traim in Romania si nu in State dar am obtinut vesta cand un bun prieten de-al meu s a decis sa isi inchida magazinul cu specific de vanatoare. Plus, pare o protectie destul de buna impotriva atacurilor de cuțit.

Ce poate spune politistul rutier cand la o oprire regulamentara sunt rugat sa imi fie verificat portbagajul?

dar cei de la vamă? am cautat in lege raspunsul la intrebarea care v-o adresez dar nu am gasit nimic.

Si apropo, am voie cu un cutit mic asupra mea atat timp cat nu intru intr o institutie publica dar ma deplasez pe jos, pe strada? de mentionat că il port la bocanc si nu undeva in zona torso piept.

Dar sa il am asupra mea in timp ce conduc masina personala? Dar sa il am in masina? de ex in glove box torpedou.

Si ultima neclaritate din aceasta seara(dimineata)

Cum reactioneaza un politist rutier român in momentul in care un sofer auto se da jos din autovehiculul sau la un traffic stop in loc sa isi tina mainile pe volan? In State am vazut ce se intampla, dar in RO? ( Presupun că ii zice " treceti inapoi.. etc.. dar daca soferul nu se supune instructiunilor? )

Vă multumesc.

Link to comment
  • Moderator

Deţinerea de către persoane fizice a echipamentelor de protecţie balistică nu ştiu să fie interzisă în România. În schimb vestele antiglonţ şi costumele de protecţie confecţionate conform standardelor sau specificaţiilor militare ori echivalente, precum şi componentele special concepute pentru acestea, căştile militare şi placile de blindaj sunt produse militare supuse regimului de control la export si import, conform Hotărârii Guvernului nr. 1094 / 2011 privind Lista cuprinzând produsele militare supuse regimului de control al exporturilor, importurilor şi altor operaţiuni. Caută actul normativ şi citeşte.

PS: Topicul tratează subiectul descris în titlu, iar celălalte întrebări făcând abstracţie că îmbracă o formă de stupiditate şi infantilism, sunt off topic aici şi trebuie dezbătute în topicuri separate al cător titlul să reflecte conţinutul. 

  • Upvote 1
Link to comment
  • 9 months later...

Buna ziua! Cum este reglementata portul unei veste antiglont în Romania? Unde poate fi purtata? Exista vreo limitare privind clasa de protectie pentru utilizare civila? Multumesc.

Link to comment
  • Marius changed the title to Deţinere şi port vesta antiglonţ

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.