Jump to content
POLITISTI.ro

Nelamuriri privind acordarea liberelor


Michelangelo

Recommended Posts

  • Member

Salutare tuturor!

Conform OMAI 577/2008, art. 2:

(1) Durata programului de lucru al poliţistului este, de regulă, 8 ore pe zi şi 40 de ore pe săptămână, cu un repaus săptămânal de 2 zile, de regulă sâmbăta şi duminica.

Am o dilema in legatura cu acordarea liberelor lunare. Sa va expun situatia:

De exemplu, pentru luna ianuarie 2020, vor fi 20 de zile lucratoare si 11 zile libere sdsl. In acest caz este clar ca vor fi acordare 11 zile libere pe planificare.

Dilema mea este urmatoarea: daca imi planific concediul de odihna pentru data 27-31 ianuarie, cate libere imi vor ramane pentru restul lunii? Tot 11 zile? In perioada concediului nu sunt cuprinse zile sdsl, acesta fiind in timpul saptamanii.

Va multumesc!

Link to comment

Situatia este diferita in functie de programul de lucru (8 ore zilnic, 12/24, 24/72, etc). 

Ca regula generala trebuie sa faci cele 160/168 ore, etc in functie de cate ore lucratoare are luna.

Daca in ianuarie faci cu 8/12 ore in plus serviciu, luna viitoare( conform ordinului, parca in maxim 60 zile lucratoare ) iti iei 8/12 ore liber.

Daca faci ore cu minus luna viitoare vei lucra mai mult.

Edited by ccclyon
Link to comment
  • Member

Cunosc asta, insa topicul se refera la numarul liberelor acordate intr-o luna, in conditiile in care se acorda si CO in luna respectiva.

Cum se calculeaza numarul zilelor libere cuvenite? 

Link to comment
  • Active member

Nu se calculează nr de zile libere, ci nr de ore lucrate. Din cele 160/168/176 de ore lucrate, se scad nr de zile lucrătoare (luni-vineri a câte 8 ore) în care ești în CO și diferența rezultata e cât tre' sa muncești tu într-o luna. Restul sunt zile libere acordate oricand, cu condiția sa fie minim 1 repaus săptămânal de sâmbăta și duminică legat și minim 12 ore repaus între 2 zile de munca dacă lucrezi in schimburi. 

Edited by Ben
  • Upvote 2
Link to comment
  • 3 months later...

Cum se procedeaza la voi cu libere in SDSL-uri? 

La Poliția de Frontieră "ne obliga" mai voalat sa ni le luam in weekend...gen daca ai 2 libere intr-o luna,unul trebuie sa fie neaparat in weekend...si la voi este aceeași "mancatorie" sau cum?  Va intreb pt ca recent incearca sa ni se bage pe gât o prevedere a art.15 din Ordinul. 577/2008 privind programul de lucru al politistilor...multumesc!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.