Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Fraudă de pe card - tranzacţii online


Lawrence
 Share

Question

Buna ziua, ieri am constatat ca de pe cardul de debit ING imi dispar bani, am sunat la relatii cu clientii si mi-au blocat cardul, erau 3 tranzactii in asteptare in euro pe care i-am rugat sa le anuleze si nu au reusit. Azi am intrat pe home bank, prima data dupa 5 ani de folosire a cardului si am constatat ca sunt furat de mult timp si banii ajung pe siteuri obscure : ebbill.com, 2feeji.com, itemte.com,  dopmnt.com, urbtda.com, lirbill.com, dispareau cateva sute de lei in fiecare luna. Unde pot face o sesizare in acest sens?

Edited by Lawrence
Link to comment
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Poţi merge şi depune o plângere la inspectoratul judeţean de poliţie ori după caz, poliţia sectorului în Bucureşti.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

salut, imi pare rau sa aud asta si nu inteleg cum nu ai vazut ca iti dispar cateva sute de lei pe luna, dar cateva sfaturi pentru viitor:

1. a grija pe ce site-uri introduci datele cardului

2. fa-ti un card de credit special pentru achizitii onlie, te ajuta sa iti recuperezi banii mai repede si usor (in general bancile recupereaza acesti bani de la asigurari)

3. verifica extrasul la cateva luni, pot aparea si greseli care se pot corecta

4. cere ING sa deschida o investigatie astfel incat sa iti recuperezi din pierdere si fa presiune asupra lor!

 

bafta.

M

 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Buna seara!Ieri dupa-amiaza am postat un anunt de vanzare pe un site on line,apoi am fost contactata de catre un posibil cumparator.Am stabilit cu el ca o sa mi cumpere produsul,dupa care mi a trimis un link cu pagina ‘FanCourier’ca unde sa mi trec datele cardului pentru a primii suma stabilita pe produs.Eu neumbland cu cardul prea mult,nu am stiut ca nu trebuie sa mi dau detaliile.(pagina era fake)In aplicatia cardului mi a aparut apoi sa aprob o suma de 3 lei,care mi a fost inapoiata dupa aprobare.Am primit inca o notificare cu o suma mare,iar eu fiind noua in treaba cu cardurile am aprobat deoarece posibilul cumparator mi a spus ca acea este balanta lui din cont si ca eu aprob doar sa mi intre banii pentru produs.Am aprobat,crezand ca nu mi va lua bani si imediat dupa mi a fost retrasa o suma mare din cont.Apoi pur si simplu mi a blocat nr ul de telefon.Credeti ca daca fac plangere la politie imi voi lua banii inapoi?

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Puteţi formula o plângere penală şi se vor face cercetări pentru identificarea autorului şi tragerea la răspundere penală a acestuia. În privinţa recuperării prejudiciului, trebuie să vă adresaţi organului de cercetare penală cu o solicitare în acest sens, iar astfel veţi dobândi calitatea de parte civilă în procesul penal.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.