Jump to content
POLITISTI.ro

Este legală montarea unor lumini cu led?

Geonny

Recommended Posts

Buna ziua, 

As dori si eu sa montez pe un Peugeot 107 (benzina) becuri led cu lumina alba.

Bec H4, faza lunga/faza scurta, cu lumina alba.

Becurile led sunt C6 36W, 3800 lumeni, 6000k.

Precizez ca farul este cu oglinda, nu cu lupa.

Pot sa le pun si sa le omologhez?

Si daca da, ce acte sunt necesare la omologare si care sunt costurile? 

• 3 weeks later...

buna ziua!

detin un vw polo 6R care are becuri H4 55w din fabrica. Pot sa inlocuiesc becurile cu unele led 6000k 8000 lumeni? precizez ca becul intra normal in far, nu este nevoie de nicio modificare, lumina galbena devine alba, becurile lumineaza fara sa deranjeze participantii la trafic.

Io am montat pe mașină leduri în loc de bec au si can bus să păcălească calculatorul altfel în vede ars.faza scurta si lunga însă nu e focalizată se vede împrăștiat.da oricum nu prea circul noaptea ca abia am luat carnetul si nu ma prea bizui. Sa capat nițică experienta întâi.

• Downvote 1

Făcui 6 clase io zic ca ajunge Da cunosc engleza italiana si spaniola să le vorbesc ce nu e destul? Carte multă strica te dilește la cap!!! Iar experiența am ca luasesi din prima carnet Da la englezi ca la noi mai nou vor 11 clase acuși facultate. Discriminare zic io!!!

Edited by Stanescunelu
  • Downvote 1
  • 1 year later...

Am un golf 4 si i am schimbat becurile de la faza scurta care erau galbene . ACUM am cumparat un set de becuri halogene care sunt albe , as vrea sa stiu daca  mi se ia talonul la masina sau amenda sau daca o sa ma probleme cu masina  , mentionez ca masina e înmatriculata pe bulgari ....  Scuza-ti-mi adresarea sunt nou pe forum si sunt nou si in taina soferiei si a masini . Mulțumesc

• 2 weeks later...

Buna ziua,vad din ce in ce mai multe masini in trafic care au montat aceea banda cu leduri la portbagaj,care si semnalizeaza si se aprinde intermitent la franare. Ma intreb,este legala? Se omologheaza? Sunt pline site-urile astfel de lumini si toti spun ca nu necesita omologare sau ceva de genul. De deranjat,nu cred ca deranjeaza pe nimeni,nu e o lumina sa te orbeasca,mi se pare ok,pentru ca amplifica lumina de la semnalizare si te face mai vizibil 

Rog pe cineva in cunoatinta de cauza,sa imi raspunda 😁👍  Multumesc ! 

banda-led-activa-pentru-portbagaj_11307.jpg

• 7 months later...

Bună ziua! As dori sa înlocuiesc becurile de semnalizare ale mașinii, cele halogen, cu unele led. Întrebarea mea este dacă acest lucru poate duce la suspendarea talonului atâta timp cât acestea au culoarea celor originale și nu vor avea alta frecventa. Am auzit tot felul de păreri și as vrea sa ma conving. 

Mulțumesc anticipat!