Jump to content
POLITISTI.ro

Înmatriculare maşină cu volan pe dreapta


MihneaXZC

Recommended Posts

Buna seara! 
Sunt foarte nedumerit in legatura cu o problema, asupra careia am primit o multime de sfaturi, si as dorii sa va adresez aceasta intrebare deoarece un raspuns mai avizat ca aici, sunt sigur ca nu voi gasii. Voi scurta problema cat pot eu


Am achizitionat o masina, un Opel Astra G Coupe, cu toate actele in regula, doveditoare, si suficiente ca sa o pot inmatricula pe numele meu, act de vanzare cumparare cu fiscal etc. . Masina are volanul pe partea stanga, iar totul pare sa fie in regula, faruri, motor, interior, absolut tot.
Cand am cumparat aces autovehicul am verificat actele la strictele, chiar si in carte (atasat poza) unde scrie "post de conducere destinat circulatiei pe partea stanga". Orbit de "targul" foarte bun, o greseala clasica pe care nu trebuia sa o fac, credeam ca se refera la pozitia volanului, pe partea stanga. Deabia acasa am realizat ca am facut o greseala catastrofala. Si anume, aceea ca defapt noi circulam pe partea dreapta.Imi merit toate injuriile, si daca este sa fiu oprit in trafic, si aceasta intrebare sa imi fie adresata, imi las si carnetul si certificatul de nastere organului de justitie, si ma duc sa ma culc. Mi-o asum. 
Problema sta in felul urmator. 

IN CARTE SCRIE, PE TALON NU SCRIE LA OBSERVATII ASA CEVA, ESTE CURAT

Asta fiind facuta o comparatie cu un prieten de al meu care are masina cu volan dreapta, si inmatriculata pe romania cu volan dreapta, si in talon scrie acceasi mentiune "post de conducere destinat circulatiei pe partea stanga". 
Masina inca nu am trecut-o la primarie, e achizitonata de 2 zile
Iar intrebarea este in felul urmator, defapt...mai multe.
 

1.Ce pot face ca sa fiu legal, ce pasi trebuie sa urmez, cum procedez ?
2.Sunt sanse ca masina sa aiba conversia facuta atata timp cat nu scrie in talon ?
Imi doresc aceasta masina de foarte mult timp, si mi-ar fi de ajutor o indrumare catre ceva in care sa nu stau cu "morcovul" in fund, cum presupun, s-a mers cu masina asta pana acum. Tipic romanesc.
 

70137437_806313789785899_911578972892954624_n.jpg

Link to comment
  • Marius changed the title to Înmatriculare maşină cu volan pe dreapta
  • Moderator

Poliţia Română nu mai are competenţe în privinţa înmatriculării ori privind radierea din circulaţie a vehiculelor încă din anul 2002. Aceste activităţi sunt desfăşurate de Serviciile Publice Comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează subcoordonarea Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti de mai bine de16 ani. Pentru informaţii detaliate cu privire la activităţile de înmatriculări auto trebuie să te adresezi instituţiilor competente, nu poliţiştilor. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.