Jump to content
POLITISTI.ro

Indicatoare rutiere amplasate pe teren privat

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua! 

Recent s-a asfaltat drumul comunal, si indicatorul care semnaleaza iesirea din localitate a fost amplasat in gradina care urmeaza sa fie ingradita. Gradina imi apartine, este in Registrul agricol, insa nu am titlu de proprietate. 

Au aparut probleme pentru ca nu mi se prmite ingradirea terenului complet, deoarece nu am dreptul sa mut, sa ingradesc un indicator. 

Poate coneva sa ma ajute, in situatia de fata, la ce legi pot apela, dat fiind faptul ca acel indicator s-a amplasat fara acordul si instiintarea mea? 

• Marius a modificat titlul în Indicator rutier amplasat pe teren privat
Publicat

In principiu, intai afli exact care e autoritatea care a montat indicatorul - poate fi, daca e drum comunal, o directie ce tine de consiliul local.
Apoi ar trebui sa i te adresezi acelei institutii printr-o cerere/adresa/petitie cu sfantul numar de inregistrare si data.
Daca nu-ti da o solutie buna in termenul legal, abia apoi poti sa dai acea institutie in judecata.

Astea ar fi actiunile de principiu, daca stie cineva mai bine, altfel sau mai detaliat, sa ma corecteze/completeze.

• Moderator
Publicat

Oricum, sfatul meu este sa nu incerci sa muti indicatorul, pentru ca mai rau faci!

• 1 an mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

Se pot monta semne de circulatie, limitatoare de viteza etc. in curtea unui bloc de catre oricine? Nu este nevoie de nicio aprobare? 

In curtea blocului unde locuiesc apar periodic semne de circulatie ori se muta cele existente. In ultimele zile a aparut un limitator de viteza fara a fi macar anuntati in prealabil de un reprezentant al asociatiei. Este normal ca fiecare sa faca ce vrea? 

Daca nu este legal, cui as putea sa ma adresez pentru a preveni aceste situatii in viitor? 

Multumesc!

• Marius a modificat titlul în Indicatoare rutiere amplasate pe teren privat
  • Moderator
Publicat

Mijloacele de semnalizare rutieră se asigură, se instalează şi se întreţin prin grija administratorului drumului respectiv. Instalarea mijloacelor de semnalizare rutieră pe drumul public se execută numai cu avizul prealabil al poliţiei rutiere.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.