Jump to content
POLITISTI.ro

Ordonanța nr. 11/2019


tavy72

Recommended Posts

Ținând cont că în expresia „ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod” legiuitorul face distincție între mână și mâini, polițistul de la circulație, poate face diferența între „folosirea cu mâinile” și „folosirea cu mâna”?

Dacă telefonul este în suport atunci acesta poate fi folosit cu o singură mână deci nu este folosit cu mâinile. Este evident că se face distincție între mână și mâini pentru că legiuitorul nu s-a referit la „ținerea în mâini” ci la „ținerea în mână” și nici nu a zis „folosirea cu mâna” ci a zis „folosirea cu mâinile”.

Mai mult, cum va proba polițistul, în cazul unei contestații, faptul că un conducător a folosit telefonul în timpul conducerii? Prezumția de legalitate a procesului verbal nu mai ține, atâta timp cât, curtea constituțională,  prin decizia nr. 70 din 21 februarie 2013, a statuat că: 

Quote

procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției se bucură de prezumția de legalitate, însă, atunci când este formulată o plângere împotriva acestuia, este contestată chiar prezumția de care se bucură. În acest caz, instanta de judecată competentă va administra probele prevăzute de lege, necesare în vederea verificării legalității și temeiniciei procesului-verbal. Cel care a formulat plângerea nu trebuie să își demonstreze propria nevinovăție, revenind instanței de judecată obligația de a administra tot probatoriul necesar stabilirii adevărului.

 

Link to comment
  • Moderator

Analfabetismul funcțional este neputinţa unei persoane de a folosi calificările de citire şi scriere în mod funcţional. Mai exact, persoana ştie să citească şi să scrie, dar nu reuşeşte să înţeleagă ceea ce citeşte. Aceste persoane nu pot vedea mai departe de propriile experienţe şi de universul strâmt în care trăiesc. Sunt persoane cu un orizont de percepţie care se limitează doar la propria persoană şi doar la ceea ce vede înaintea ochilor, foarte uşor manipulabili şi victime ale stereotipurilor de gândire, pentru că lucrurile repetate la infinit la TV le intră în cap.

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.