Jump to content
POLITISTI.ro

Supraveghere video interioară


videosuzy

Recommended Posts

În urma constatării dispariției unor sume de bani din casă, am instalat o serie de camere video ascunse. Cu această ocazie am constatat că persoana care venea săptămânal pentru a face curățenie, îmi sustrăgea constant o sumă mică din banii pe care îi țin într-o cutie din bibliotecă, persoana respectivă fiind angajată pe recomandare. Ce șanse am ca, pe baza acestor probe, să fac plângere respectivei persoane la poliție fără a intra sub incidența Regulamentului UE 679/2016 și a Legii 129/2018 privind protecția datelor cu caracter personal? Mentionez că, fiind camere ascunse, imaginile capturate fără acordul persoanei și difuzarea acestora unei terțe persoane, contravin celor două acte de mai sus. Vreau să fiu sigur că nu sunt târât prin nu știu ce proces de către persoana dovedită că mi-a sustras bani din casă. Mulțumesc.

Link to comment

Mentionez că, dacă se poate, doresc să primesc un răspuns din partea unui coleg judiciarist sau a unuia care a avut de-aface cu o speță asemănătoare.

Mulțumesc încă o dată!

Link to comment
 • Member
Citat:

Regulamentul UE 679/2016

Secţiunea 5: Restricţii

Art. 23: Restricţii

(1)Dreptul Uniunii sau dreptul intern care se aplică operatorului de date sau persoanei împuternicite de operator poate restricţiona printr-o măsură legislativă domeniul de aplicare al obligaţiilor şi al drepturilor prevăzute la articolele 12-22 şi 34, precum şi la articolul 5 în măsura în care dispoziţiile acestuia corespund drepturilor şi obligaţiilor prevăzute la articolele 12-22, atunci când o astfel de restricţie respectă esenţa drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi constituie o măsură necesară şi proporţională într-o societate democratică, pentru a asigura:

d)prevenirea, investigarea, depistarea sau urmărirea penală a infracţiunilor sau executarea sancţiunilor penale, inclusiv protejarea împotriva ameninţărilor la adresa securităţii publice şi prevenirea acestora;

Poți merge liniștit la Poliție ca să depui plângere penală.

Link to comment

Din păcate alți colegi mi-au spus că ceea ce ai redat mai sus la punctul b) e valabil numai și numai dacă tehnica folosită este omologată și instalată cu acordul unui procuror în cazul unui dosar penal deschis pe faptă. Chiar nu știu cum să procedez, fir-ar să fie...

Link to comment
 • Moderator

Orice mijloc de proba poate fi administra, dacă se coroborează cu altele, mai ales. Tehnica omologată este obligatorie când probatoriul se obține de organele de urmărire penală. 

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

Din punctul meu de vedere, nu este nici o diferenta intre o filmare cu telefonul, sau cu camerele alea ale tale. Exact cum spunea si Cristi mai sus, ai nevoie de tehnica omologata, cand probatoriul se obtine de OCP. 

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

Tu ai dreptul să administrezi orice mijloc de probă. 

Nu vei încălca regulamentul privind protecția datelor cu caracter personal deoarece ai un interes legitim în prelucrarea datelor către autoritățile statului, având în vedere faptul că esti persoana vătămată în urma săvârșirii unei infracțiuni de furt și dorești restabilirea situației anterioare.

 • Upvote 3
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.