Jump to content
POLITISTI.ro

Panou adițional de prioritate


Cezar199414

Recommended Posts

Bună ziua, am o nelămurire în legătură  cu acest indicator. În cazul în care A vrea sa meargă pe direcția marcata în imagine  iar B pe direcția, de asemenea  marcata în imagine, cine are prioritate? (Scuze ca postez aici, dar în secția e legislație nu funcționează) 

IMG_20190724_114129.png

Link to comment
  • Moderator

Vehicule care circulă pe drumul prioritar trec înaintea celor care circulă pe drumurile fără prioritate.

art. 59 alin. 3 din OUG 195/2002 rep.

“(3) În intersecţiile cu circulaţie dirijată prin indicatoare de prioritate, regula priorităţii de dreapta se respectă numai în cazul în care două vehicule urmează să se întâlnească, fiecare intrând în intersecţie de pe un drum semnalizat cu un indicator având aceeaşi semnificaţie de prioritate sau de pierdere a priorităţii.

Link to comment

Întreb și eu tot aici, ca să nu mai deschid altă discuție pe același subiect.
Dacă dintr-o intersecție au dispărut toate indicatoarele de prioritate, dar toate, în schimb au rămas panourile astea adiționale, mai au vreo valoare? Se circulă conform lor, sau se aplică prioritatea de dreapta?
Știu că întrebarea pare scoasă dintr-un film cu Stan și Bran, dar vă asigur că nu fac mișto. Am văzut cu ochii mei chestia asta acum o săptămînă, în Timișoara. Era o intersecție pe care o cunoșteam, cu două ramuri cu indicator de prioritate și una cu indicator de oprire, toate cu panou adițional dedesubt. La dus veneam pe ramura cu Stop și opream. La întors veneam pe o ramură cu prioritate. Ei bine, săptămîna trecută ajung acolo și rămîn ca prostul cu gura căscată, văzînd toate indicatoarele lipsă. Mi-am zis "OK, or fi schimbat, înseamnă că s-a revenit la prioritatea de dreapta". Însă dup-aia am văzut panourile adiționale rămase la locul lor. 😳
Ei, ce faci în cazul ăsta? 😐

Edited by VladSoare
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.