Jump to content
POLITISTI.ro

Accident cu pagube materiale - tractor fara RCA


DB77AAA

Recommended Posts

Pe scurt - Tractorul iese de pe un drum agricol cam 50 cm cu fata de la acostament pe un DJ si opreste. Vine din stanga cu viteza foarte mare un individ de culoare cu BMW F01(730d 2010) si sterge tractorul. Pagube, toata laterala BMWului iar la tractor a iesit roata.
Evident, circ ieftin al individului de culoare care a chemat toata suflarea familiei, vecini si alti asa zisi interlopi. Tractoristul isi asuma vina iar tipii de culoare vor "banii pe masina"
Se cheama politia, se mai calmeaza spiritele, apoi individul de culoare dupa 2 ore de la incident se vaita de dureri de spate si se duce la spital. Politia cheama si criminalistica, se fac cercetari la fata locului, se masoara inclusiv distanta de franare a BMW-ului care era imensa, mai mult de 100 m. La spital se iau probe de sange pentru alcoolemie si se costata ca nu are nimic tipul cu BMW, totusi politia deschide dosar penal pentru vatamare din culpa ceea ce stiu ca e un parcurs firesc, urmand ca ulterior sa se ia masurile de pedeapsa.
Tractor inregistrat la primarie, tractorist cu permis, lipseste RCA, pe drumurile publice doar traversand(cat de important e, dar toata lumea omite sa il faca)
BMW cu acte in regula dar tipul de culoare nu e propietar ci zice ca l-a cumparat dar nu a apucat sa faca actele, neavand nici macar fiscal, insa aparent primeste suportul vanzatorului.

Accidentul rutier este inca in lucru, pana acum nu s-a facut doar decat o cercetare la fata locului inclusiv criminalistica a facut masuratori si poze, urmand probabil sa se faca si o evaluare tehnica a bunurilor. Ca si pedeapsa doar pana acum, retinerea permis tractorist. Cel mai probabil pentru vatamare corporala se va da clasare din cele spuse de politisti. Ca masura imediata, retinerea permisului si pedepsirea faptei de a circula pe drumurile publice fara RCA.

Indivizii de culoare vor reparatie cu piese noi la reprezentanta si vor sa inchirieze masina pe durata reparatiei si achitarea pagubelor, sau tractoristul sa le cumpere masina pe care o supraevalueaza fata de pretul pietii. Estimez un pret de reparatie sub 1000 euro in regie proprie sau foarte mult multiplicat in situatia repararii in reprezentanta.

Ma repet, tractoristul isi asuma vina insa vrea sa iasa cat mai putin sifonat din aceasta experienta.


Din discutiile oarecum finale oamenii au cazut la intelegere sa plateasca pe BMW 16500 euro, asta in conditiile in care masina se invarte pe piata in zona sumei de 13-15000. Tipul cu tractorul lucreaza si nu are timpul necesar pentru procese, in schimb tipul cu BMW are timp inclusiv de amenintari.

Ca o precizare, politistii s-au comportat in mod exemplar, reusind cu suuces sa indeparteze toate cunostintele venite la fata locului ale tipului cu BMW, ba chiar solicitand criminalistica in eventualitatea unui proces, sugerand ca cel mai simplu e sa se ajunga la proces civil pentru despagubiri.


Din experienta voastra, care credeti ca va fi finalitatea in situatia unui proces civil sau a intelegerii intre parti prin achitarea integrala a masinii?

 

Poze si va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!

tractor.jpg

f01 (Mobile).jpg

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.