Jump to content
POLITISTI.ro

  • 0
wdec252002

Replică (armă) airsoft in scop de autoaparare

Question

wdec252002

Salut! Asa cum am specificat și în titlu ma intereseaza legalitatea și oportunitatea folosirii unei arme clasificate ca și replica airsoft in scop de autoapărare. Am citit mult pe acest forum despre acest lucru dar sunt răspunsuri pe care nu le-am gasit. Am citit si legea armelor și uzul de arma, am facut si o armată cândva și stiu ce este o arma. Nu vreau sa ma joc cu ea si nu vreau sa fac pe grozăvul. Situația este in felul urmator.  Prin natura afacerii pe care o am se intampla ca aproape zilnic sa am asupra mea sume mari de bani. Umblu cu ei seara târziu și pe tot felul de străduțe. Vreau o modalitate minima de a putea sa fac fata unui eventual atac asupra mea. Mă feresc de o arma neletale pt ca mi se pare prea periculoasă și o responsabilitate foarte mare pentru mine. Prea complicat cu permise, cursuri etc si uzul de arma conform legislatiei de la noi face aproape inutilizabila o astfel de arma. Oricat esti de indreptatit sa o folosesti tot te alegi cu un dosar penal si o posibila condamnare. Am găsit de curând in magazinele de la noi o replica airsoft facuta exclusiv pentru aparare si care este si prea puternica pentru un joc. Revolverul are calibru 50, cu bile de cauciuc dense de 2,3 grame trece de 15 jouli și viteza bilei se apropie de 200  m/s. Mai mult, există și un accesoriu facut tot pentru acest revolver sub forma unui lansator de gel cu piper care sa atașează replicii. 

Intrebarea mea e cum sa fac sa fie legal portul și, doamne fereste, uzul unei asemenea replici in scop de autoapărare? Multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0
Catalin

Legea interzice o astfel de practică. Replicile airsoft pot fi folosite doar în spaţiile de agrement special amenajate n acest scop, nu te poţi plimba pe stradă cu ele.
Acele reguli prevăzute de lege pentru cei ce vor să devină posesori de arme au rolul şi rostul lor. Dacă nu doreşti şi ţi se pare prea complicat cu permise, cursuri şi uzul de armă, atunci îţi recomand să te orientezi către alte modalităţi prin care să-ţi asiguri securitatea. Nu irosi energia pentru a căuta modalităţi prin care să ocoleşti legea.
Dacă spui că manipulezi sume mari de bani zilnic, poţi apela la o gardă de corp, ca să nu te complici cu permise, cursuri sau prevederi ale legii.
Ceea ce vrei tu să faci nu-ţi va spori securitatea, ba din contră, o să sporească pericolul. Întrucât doar tu ştii că nu este vb de o armă de foc ci o replică, astfel că involuntar sau chiar intenţionat te vei şi "juca", iar cei din jurul tău nu cunosc acest detaliu ... şi în felul ăsta se pot produce tot felul de neplăceri sau chiar tragedii. Vezi-ţi de treaba ta dacă nu vrei să ai de a face cu permise, cursuri şi prevederi legale, pentru că nu e o jocă, chiar dacă e vb de o replică.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.