Jump to content
POLITISTI.ro

Ministrul Igas a avertizat in noiembrie 2010 ca vor fi descinderi in vama Naidas


Marius

Recommended Posts

  • Moderator

Protecţia şpăgarilor din vămile de la graniţa cu Serbia era asigurată de la Bucureşti, din structura de conducere a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră sau chiar de la Ministerul de Interne , reiese din înregistrările ambientale realizate de investigatorul sub acoperire al DGA infiltrat în vama Naidăş şi din interceptările telefonice. Conform acestora, reiese că ministrul de Interne, Traian Igaş, a transmis un semnal încă din noiembrie 2010, în plină investigaţie a DNA, că urmează acţiuni în vama Naidăş.

Unul dintre personajele cele mai influente din acest punct de trecere a frontierei era agentul principal Pantea Sorin Marin, din Arad, care s-a lăudat, printre altele, agentului sub acoperire Iovu Marian Daniel, că este protejat de ofiţerul de poliţie Haralambie, şeful STCF din IGPF. În baza acestor relaţii pe care le are în vârful IGPF, Pantea Sorin Marin este anunţat de fiecare dată când trebuie să vină controlul, iar el îşi ia liber în acele zile pentru a evita să fie surprins că ia mită de la traficanţii de ţigări”. În ziua în care investigatorul trebuia să dea testul de admitere ca lucrător în punctul Naidăş, Pantea i-a dat răspunsurile înainte “motivând că i le-a solicitat unui prieten de la IGPF, căruia de-a lungul timpului i-a oferit parfumuri, bani. Acesta din urmă i-a trimis răspunsurile pe e-mail”.

Agentul Pantea, care se pregătea să-şi organizeze o tură cu oameni fideli cu care să poată “lucra” fără griji, a intrat în alertă, în 29 noiembrie 2010, când a aflat că s-a decis mutarea acestora pe alte ture. Acesta nu a ezitat să apeleze la toţi susţinătorii - naşul său care ar avea legături cu ministrul de Interne, Traian Igaş şi un important om de afaceri botezat “Moşu”. După o scurtă discuţie cu comisarul Cezar Bertea, şeful de atunci al Poliţiei de Frontieră Caraş Severin, Pantea a luat unul dintre telefoanele investigatorului sub acoperire şi a sunat să intervină, după care au comentat situaţia.

Pantea Sorin Marin: Asta îi. O să coste ceva, dar p..a mea. Asta zicea – că o să zică, o să ceară ceva. Normal. Îi facem un cadou de sărbători.

Iovu Marian Daniel: Cui?

PSM: Lui Igaş. Îi ducem ceva de sărbători. El acuma a zis: bă, eu acum vorbesc. O să vă lase, dar sunt convins că o să ceară câte ceva. Asta îi. Ne strângem, dăm o dată (neinteligibil). N-avem ce face. Vă pun iar pe voi doi pe intrare şi mergem. Îi dăm.

IMD: Dar ştii p..a mea. E Igaş, cine-i?

PSM: Da, mă. Ce p..a mea, te uiţi aşa? Mă tu eşti nebun – ăla de când era, nu era nimic, naşul meu..de când era nimic l-a ajutat şi cu echipa… Îţi arăt poze de acasă de la mine să vezi când a fost cu noi la chefuri…O cântat la chefuri.. E aşa cu el, mă..nu ştiu ce senator a zis: bă, e extraordinar, un băiat extraordinar. Zice: bă, uite o sunat şi a zis..îţi dau cuvântul meu de onoare că el n-a făcut bănuţii ăştia. Dar, ce să-i facă? Ştii? Să rămână acolo, să facă şi el ceva. Băi, spune-i că-i super OK să facă şi când îi, îi. Să nu vină.. nu, nu-i taxă lunar. E super ok , ăştia numai pentru tine, o zis. Nu-i problemă. Şi era şeful senatorilor. N-o trecut 2 săptămâni sau 3 săptămâni şi..direct ministru. Şi el o zis, bă, eu nu uit atunci, i-a zis lui naşu-meu. Nu uit că ai fost bun. Nu uit. Înţelegi? Deci nu se pune problema. Îţi spun eu cum se pune problema. Dar mă, îi facem un cadou şi gata. Şi asta pentru ce? Că o mâncat c…t prefectul. Şi careva a mâncat c..t pentru el.

După aproximativ jumătate de ora, Pantea a intrat extrem de agitat în biroul unde era investigatorul sub acoperire.

PSM: Te rog frumos. Aruncă cartela şi dă tel..aruncă telefonul

IMD: Închide, mă, uşa. Ce?

PSM: Tre să mă duc eu la el şi să-i spun să aibă..să..să mă asculte şi să nu se atingă de noi, Io trebuie să mă duc să-i spun. Io mai multe nu pot să spun. Dacă vrea s-asculte bine. Dacă nu să ne mute, Cum crede ele că e mai bine. Dar eu ăi spun să nu ne mute pentru că va fi beleaua cât uşa. Pentru că ăla-i foc şi pară. Îi foc şi pară acuma.

IMD: Cine?

PSM: Igaş. O zis că-i foc şi pară. Atâta a putut să-mi spună. O zis că-i foc şi pară. Cu ăsta nu mai stă la discuţii. O să se întâmple mari lucruri aicea. O să vezi.

IMD: Păi, zii mă. Stai în p…a mea.

PSM: E terminat. El a zis că…a zis bă, zice, mi-e jenă, mi-e jenă.

IMD: Adică e pe noi?

PSM: Nu, nu, nu. Pe el. Pe Cezar şi pe prefect. O zis că nu se poate. I-a închis telefonul. O zis ştie despre ce e vorba. O zis ştiu…nu ştie amănunţit, dar nu-i bai, nu numai pentru mine o să sune…dar lasă-i în pace. Nu te mai du pe acolo. Spune-i, numai să-i spună să-i lase-n pace.

Ulterior, într-o declaraţie a investigatorului sub acoperire, acesta a relatat procurorilor DNA că într-o discuţie cu Pantea, acesta a “afirmat că Igaş este supărat pe Bertea Cezar, iar în luna decembrie va fi iureş la Naidăş. La ora 16, 32., Pantea Sorin Marin mi-a comunicat că naşul său i-a transmis faptul că Igaş nu-l poate proteja în cazul în care se dovedea împlicarea sa în săvârşirea de infracţiuni”.

Sursa: www.pressalert.ro

Link to comment

Marius, hai să nu fim naivi, tu chiar crezi că se va întâmpla ceva în legătură cu aceste dezvăluiri, eu nu, şi şti de ce ? Aici unde eu lucrez, am 4 aşa zişi colegi (îmi este ruşine cu ei) care sunt puşi la dispoziţie, dar tot aici la mine am 13 colegi care în urma concursului de tot r....ul au rămas pe liber! Dacă iai vedea pe cei patru cât ipocriţi şi de aroganţi sunt şi acuma te-ar scârbi! Vin la muncă cu jumate de oră mai târziu, sunt ţinuţi în interiorul sectorului, pur şi simplu stau degeaba cu toate că zona de competenţă a sectorului este de aproximativ 44 km şi asigurăm paza şi supravegherea acestuia doar cu câte 2-3 patrule din lipsă de oameni, şefii noştri îşi permit să dea afară oameni buni şi să ţină aceste hahalere în sistem! Gândeştete că sunt aproximativ 150-200 de rahaţi din aceştia care ţin tot atâte locuri ocupate pentru o peroiadă de cel puţin 2-3 ani! Dacă ai vedea ce fiţe şi ce convorbiri telefonice( nici nu se mai feresc) au aceştia şi cu cine, ceia ce citeşti pe pressalert ţi s-ar părea nimic pe lângă ce ai auzi life !

Link to comment
  • Moderator

Leonidas67 ti-a trecut vreodata prin cap ca aceea mascarada de la inceputul anului, a fost doar o modalitate prin care sa-si sperie oamenii care nu mai cotizau cat trebuie si totodata sa-i puna la adapost fata de disponibilizarile/epurarea celor incomozi?

Iar prin aceasta strategie, ospatarul a realizat doua lucruri, respectiv le-a aratat pisica spagarilor pentru a le dovedi ca daca misca-n front sau au ideei vor avea de suferit si totodata i-au pus la adapost pentru a trece fara probleme de aceasta epurare prin care sun inlaturati cei incomozi.

E posibilia o astfel de varianta?

Link to comment
  • Moderator

Igaş a declarat: Apar acuzaţii privind implicarea mea în scandalul vămilor pentru că am devenit incomod :blink: :ner:

Igaş, a declarat, că apar acuzaţii privind implicarea lui în scandalul vămilor la numai o zi după ce a început procesul de evaluare a angajaţilor MAI, precizând că probabil a devenit "incomod" şi că i-a deranjat pe "beneficiarii nepotismului".

Omul e cu siguranta rupt de realitate !

Link to comment

Oare omshoru asta cum poate explica ascensiunea lui fulminanta? Prin ce teste aspre a trecut si ce realizari notabile are pana sa ajunga ministru de interne?

Link to comment

Daca 30 000 de politisti sunt pilosi, sa explice domnul ministru cum a ajuns el ministru! Cred ca el a avut 30 000 de pile!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.