Jump to content
POLITISTI.ro

Dotarea cu pistolul cugir md 74

aromas

Recommended Posts

Ce credeţi , mai este oportună dotarea efectivelor operative cu celebrul pistol Cugir md 74?

Personal, deşi am o părere foarte bună despre acest pistol cred că nu din următarele motive:

1. calibrul 7, 65 x 17 mm ( 32 acp ) este un calibru strict pentru arme de autoapărare, părerea majorităţii de pe forumurile străine fiind că în prezent se poate vorbi de muniţie eficientă de la calibrul 9x 17 mm (380 acp sau 9 mm Kurtz ) în sus

2. celebrul Walther PPK ( 9 mm Kurtz ) după care a fost copiat pistolul nostru a fost gândit din start ca armă secundară care să fie purtată ascunsă şi nicidecum ca arma de serviciu a poliţiştilor germani în uniformă

3. miliţienii noştri au fost dotaţi cu acest pistol tot ca armă de autoapărare sau secundară , arma principală din dotare fiind pistolul mitralieră cu pat rabatabil md.63 sau 80

4. calibrul 32 acp nu are putere de oprire , cel mai bine ar putea explica colegul nostru din Bucureşti , dacă vă mai aduceţi aminte, care deşi a tras câteva gloanţe în intelop tot a sfârşit cu mâna aproape retezată de sabie

Aşa că după mine rămâne un pistol bun pentru dotarea subunităţilor neoperative ,dar nicidecum pentru cei operativi.

Şi ca să nu par pistolar dornic de a purta după el un tun de calibrul 45 acp cred că s-ar putea realiza dotarea noastră măcar cu pistolul cugir md 95 http://ro.wikipedia.org/wiki/Pistol_Carpa%C5%A3i_Md-95

• Moderator

Nu cumva te referi la PISTOL Md. 95 Cugir 9 mm ?

Stiu ca exista astfel de pistoale in dotarea politiei, dar intradevar intr-un numar foarte redus.

Pentru schimbarea armamentului, cred ca mult mai bine ar fi sa se opteze pentru Glock 17 sau 19.

Glock-ul 17 se afla deja in dotarea multor politisti.

Nu , ce am vrut să subliniez era necesitatea schimbării măcar a calibrului dacă nu putem să schimbăm marca.

În dotarea poliţiei din câte am văzut la este pistolul cugir de 9 mm md. 2000 http://en.wikipedia.org/wiki/Pistol_model_2000.

într-adevăr ar putea să ne doteze cu glock 17 sau 19 mai ales că există un contract între glock şi cugir în urma căruia pistoalele glock de pe piaţa est europeană sunt asamblate la cugir, aşa că am putea obţine şi nişte reduceri.

Parerea mea este ca intai trebuie sa schimbam putin mentalitatea celor de sus!

Nu poti face fata in teritoriu cu un asemenea pistol mai ales ca pe zi ce trece rata infractionalitatii creste din ce in ce mai mult!

Intai trebuie sa avem legi care sa protejeze politistul si apoi sa ne gandim la pistoale!

Dupa parerea mea cel mai bun pistol ar fi un glok 19 pentru ce este si fiabil si usor de intretinut!

• Moderator

Şi opţiunea mea s-ar îndrepta tot către Glock, dacă discutăm strict privind schimbarea cu un nou model de armă. Suntem prea săraci să facem experimente cu alte mărci şi modele de pistoale ale căror fiabilitate nu e verificată, ca şi în cazul celor fabricate de către Glock.

Iar alegerea modelului să se facă în funcţie de specificul şi necesităţile fiecărei formaţiuni.

Am în dotare un Glock 17, iar performanţele, fiabilitatea şi robusteţea lui pot spune fără teama de a greşi că sunt remarcabile. Nu degeaba sunt preferate de majoritatea poliţiilor din tările civilizate.