Jump to content
POLITISTI.ro

Martor la o posibila crima

crixalis

Recommended Posts

Buna ziua,

Va scriu pentru-ca sunt putin ingrijorat si am cateva intrebari, nu voi da detalii specifice.
Eram intr-o parcare a unui fast food impreuna cu un prieten, ne luasem de mancat si stateam la o vorba in masina. Langa noi opresc 3 masini pline cu cetateni de etnie. La un moment dat, dintr-o masina iese o fata alergand spre masina mea (auzind injuraturi si tipete eu deja ma uitam pe geam la fapte), dar un barbat tot din aceiasi masina, o prinde si ii da 2 pumni in fata cu mare forta, am auzit din masina sunetu specific de lovitura, am vazut si capu fetei sa dat pe spate din cauza loviturilor, apoi a cazut secerata la pamant si sa lovit cu capu de asfalt, barbatu sa aplecat la ea sa-i mai dea o lovitura dar vazand ca nu mai misca sa oprit. Eu, de la prima lovitura nici nu stiu cum, sunasem deja la 112, am tinut telefonu mai ascuns sa nu se vada. Am dat detliile, locu unde sa intamplat, mi au facut cei de la 112 legatura si la SMURD si la politie. Intre timp au coborat din masini, au venit si de pe strazi, cred ca erau in jur de 10--15 persoane de etnie, toti se cunosteau intre ei, au inceput putin sa se panicheze, femeia avea 2 copii, ea are 21 de ani. Au inceput sa dea cu apa pe ea, au carat-o pe un loc cu iarba, i au mai dat cu apa, apoi au luat o iar in brate sa o urce in masina sa plece cu ea, dar s au razgandit, au pus-o iar pe iarba.

Tot au incercat sa o trezeasca, vanzand ca nimic nu merge, au incercat si ei sa sune la salvare dar pana sa sune a venit SMURDU din apel-ul meu. S au dus direct la victima, aceasta nu prezent nici un semn si au inceput resuscitare, intrase in stop cardiorespirator, au intubat-o, au facut masaj cardiac, au incercat aparat-ul acela cu electrosocuri, chestiile astea sau intamplat pe mai multe minute, cel putin 25 minute au incercat sa o stabilizeze cat de cat. Eu am fost in acest timp in masina la 4-5 metri de victima. 

Un baiat de la SMURD a intrebat ce sa intamplat, iar mama baiatului (agresoru) a zis ca s-au certat si ei si ca fata cazut, barbatu la fel, ca a inpins-o si a cazut. Eu auzind minciuna nu am putut ramane indiferent, desi imi era frica de cei 20 de romi de acolo sa nu vada ca zic ceva, asa ca am iesit afara din parcare in asteparea politiei. Cand am vazut ca vine si politia (tot din apel-ul meu) am facut cu mana la echipaj sa opreasca si le am zis ca eu am sunat si ca acel baiat ia dat 2 pumni fetei, a batut-o cu violenta, acestia mi au luat toate datele si au mers mai departe, eu am revenit la masina. Cei 2 politisti sau dus direct la barbat, si l au urcat in masina lor de politie.

Au inceput sa intrebe ce sa intamplat, toti de acolo sustineau acelasi lucuru, ca de la o cearta in familie. Intre timp au luat si inregistrarile video de la camerele din parcare dar nu sa vazut nimic pe ele, fiind intuneric in zona respectiva si departe de camere. Intre timp a venit a 2 a ambulanta si alte 3 echipaje de politie fata fiind in stare critica au dus-o la spital de urgente. Dupa alte minute fiind mai multi politisti acolo, am iesit iar din masina sa le zic si celorlalti ce sa intamplat exact, fiindca vazusem tot, in timp ce vorbeam unu din romi se apropie de noi si eu ma opresc din vorbit si asta ma intrebat pe mine (ce ai vazut ?, de ce te opresti din vorbit ?, ia zis aici, ce vorbesti tu cu polistii? ce te bagi tu in vorba cu politisti?) Agentii l au indepartat pe individ de noi, si fiindca spusesem ce era de spus, m- am urcat in masina, polistitii mi au zis sa plec din zona, si asa am facut.

Dupa 2 ore de la incident ma suna o doamna de la politie, ca se ocupa de caz, si ca trebuie sa vin la sectie sa dau declaratie, fiind singuru martor de acolo. Ajuns la sectie, femeia imi zice ca fata este in coma la spital, barbatu este retinut, mi au aratat poza cu el daca acela a fost agresoru, am confirmat. Acolo am dat declaratia, adica doamna scria ce i am zis eu ca am vazut, mi a cerut toate datele posibile, unde lucrez, unde stau.. absolut tot. La sfarsit mi a zis ca daca va fi proces o sa fiu chemat. Mi a dat o foaie sa o somnez, am citit pe acolo cu protectia martorilor, cu faptu ca sunt obligat sa ma prezint la proces daca acesta o sa fie.

Intrebarea mea este, cat de sigure sunt datele mele, imi este teama sa nu se afle cumva cine sunt si sa vina peste mine acasa, stiu foarte bine cum sunt acesti indivizi care nu au nimic de pierdut si nici un Dumnezeu. Vreau sa stiu daca se poate afla, despre mine. Si la proces daca o sa fiu chemat, o sa stau in sala cu acesti indivizi ? Adica o sa ma vad cu ei? Nu mi se pare deloc safe acest lucru.
Nu vrea sa devin si eu o victima. Este clar ca vor dori sa afle cine la turnat pe barbat. Sau politia cum procedeaza, dar agresoru nu recunoaste nimic politia va zice "exista un martor care spune atlceva" daca asa procedeaza e clar, ca ala va dori sa se razbune pentru-ca oricum altceva nu stiu genu asta de indivizi.

Multumesc anticipat !

• Member

Ai făcut foarte bine că ai spus exact ceea ce ai văzut. Dacă acele persoane încearcă să te șicaneze să iei legătura cu colegii care se ocupă de caz și vor lua măsurile necesare. 

Este reglementată protecția martorului in Codul de Procedură Penală și anume:

Art. 125

În cazul în care există o suspiciune rezonabilă că viața, integritatea corporală, libertatea, bunurile sau activitatea profesională a martorului ori a unui membru de familie al acestuia ar putea fi puse în pericol ca urmare a datelor pe care le furnizează organelor judiciare sau a declarațiilor sale, organul judiciar competent acordă acestuia statutul de martor amenințat și dispune una ori mai multe dintre măsurile de protecție prevăzute la art. 126 sau 127, după caz.

Stai liniștit pentru că se vor administra și alte probe iar toate coroborate vor lămuri starea de fapt.