Jump to content
POLITISTI.ro

Obstructionare vizibilitate la iesire din curte

Postare recomandată

Publicat

Va salut,

Sper sa fi postat unde trebuie. Rog un admin sa mute daca nu este locul potrivit si imi cer scuze.

Sunt mutat in casa noua de aprox 1 an. Ma rog, noua pentru mine, casa noua efectiv urmeaza sa fie construita :)

Am ghinionul sa am niste vecini de toata jena. Oamenii de langa noi, au solarii si vand flori. Problema lor pana aici. Intrarile in curte sunt undeva la 3 metri de drumul principal (DN1) iar nivelul curtilor in zona este semnificativ sub nivelul soselei. Ei au ridicat nivelul in tot dreptul gardului lor, pe partea exterioara (domeniu public) visand ca acolo vor opri clientii care vin sa cumpere flori. 

Acum, ei de fapt isi tin masina acolo de lene sa n-o bage in curte. Eu daca vreau sa ies din curte, ei fiind in stanga curtii mele, nu vad absolut nimic din partea stanga sa ma pot asigura. Adica masina lor e trasa aproape perpendicular, in dreptul gardului lor ce-i drept, dar undeva la 4 metri de poarta mea si blocheaza total vizibilitatea.

Trebuie sa iasa sotia si sa-mi spuna ea cand e libera prima banda. Daca pana aici va ganditi ca ar trebuii sa existe vreo intelegere amiabila, este in totalitate exclus. 

Oamenii devin agresivi, injura, zbiara la gard, ca ala e domeniu lor...ma rog, pe scurt sunt oameni cu care nu exista absolut nicio sansa de intelegere. Si Dumnezeu mi-e martor cat de civilat am incercat sa discut ei. Va asigur ca nu exista sanse de intelegere cu ei.

Acum intrebarea mea era, daca exista vreo sanctiune pentru faptul ca-mi blocheaza vizibilitatea. Eu ar trebuii sa ies cu tot botul masinii in prima banda din DN1 ca sa ma pot asigura, ceea ce n-ar mai fi asigurare pentru ca sunt deja iesit :). Adica teoretic, risc accident la fiecare iesire din curte.

Din pacate pentru problema, nu-mi blocheaza si accesul ca sa pot invoca asta. Acolo este domeniu public, iar oprirea este permisa.

Exista vreo masura legala pe care s-o pot lua?

Multumesc!

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Sunt interesat și eu de găsirea unei soluții.  Cumva mă aflu și eu cam in aceeasi situatie. 

• 2 ani mai târziu...
Publicat

Salutare , este vreo sanctiune daca voit cineva lasa o remorca de tir si obtructioneaza iesirea din curte? Remorca se afla la marginea drumului dar imi blocheaza vizibilitatea din partea dreapta complect. Sa anunt autoritatile , ce sa le spun ? Multumesc anticipat .

• Membru activ
Publicat

Nu prea ai ce sa ii reproșezi 

Este intr-adevar interzisa staționarea in timpul noptii a remorcilor, dar pe partea carosabila. Or, tu acolo zici ca e pe marginea drumului...deci 🤷🏻‍♂️

Citește art.63 din OUG 195/2002 pt mai multe lămuriri.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.