Jump to content
POLITISTI.ro

Cum se obţine e-mail oficial de serviciu @politiaromana.ro?


Marius

Recommended Posts

  • Moderator

Diferenţa între e-mail de INTRANET şi e-mail de INTERNET

Email de INTRANET - o căsuţă de e-mail de forma nume_prenume_codjudeţ@politia.local - care poate fi folosită pentru a trimite şi recepţiona email-uri INTERN, doar în cadrul reţelei interne a Poliţiei Române.

Excepţie de la forma adresei de e-mail intranet sunt lucrătorii IGPR, pentru care nu se foloseşte codul judeţului.
Exemple:
IGPR - popescu_ion@politia.local
DGPMB - popescu_ion_b@politia.local
IPJ Cluj - popescu_ion_cj@politia.local

Email pentru INTERNET - o căsuţă de e-mail de forma prenume.nume@codjudeţ.politiaromana.ro care poate fi folosită pentru a trimite şi recepţiona email-uri către orice adresă de email normală, pe internet (@yahoo.com, @gmail.com etc.)

Excepţie de la forma adresei de e-mail internet sunt lucrătorii IGPR, pentru care nu se foloseşte codul judeţului.
Exemple: 
IGPR - ion.popescu@politiaromana.ro
DGPMB - ion.popescu@b.politiaromana.ro
IPJ Cluj - ion.popescu@cj.politiaromana.ro

CUM SE OBŢINE O ADRESĂ DE E-MAIL PENTRU INTERNET?

Cel care solicită o adresă de email pentru internet (@politiaromana.ro), trebuie să aibă o adresă de intranet (@politia.local) validă. Acest lucru este necesar deoarece detaliile referitoare la căsuţa de e-mail nou creată vor fi trimise pe căsuţa de e-mail internă (politia.local) specificată în formularul de solicitare.

Pentru informaţii suplimentare referitoare la casuta de e-mail INTERNĂ - INTRANET - (@politia.local) trebuie să vă adresaţi structurii de informatică din cadrul unităţii/inspectoratul judeţean în care vă desfăşuraţi activitatea. În principiu, toţi poliţiştii au o astfel de adresă din moment ce accesează şi utilizează INTRAPOL-ul.

Pentru a obţine o adresă de e-mail oficială de serviciu pentru internet, accesaţi la serviciu INTRAPOL-ul şi pe coloana din stânga, în partea de jos se găseşte rubrica IT&C - unde accesaţi "Solicitări DCTI" > "Înregistrare acces politiaromana.ro". 

Intrapol - solicitare-mail.PNG

 

Veţi fi direcţionaţi pe pagina unui formular ce trebuie completat corespunzător. Nu uitaţi să selectaţi opţiunea "Creare adresă email politiaroman.ro".

Solicitare-email-2.png

După ce veţi trimite solicitarea, veţi primi toate detaliie necesare adresa de intranet/internă (@politia.local) în aprox 24 ore.

Cu adresa de e-mail pentru internet (@politiaromana.ro) vă puteţi conecta în webmail-ul Poliţiei Române atât de la serviciu cât şi de acasă pe internet la următorul link: https://webmail.politiaromana.ro 

webmail-politiaromana.png

  • Upvote 5
Link to comment
  • Marius pinned this topic
  • 1 year later...

Iar mie, daca lucrez la OP, imi creaza cei de la informatica un cont de e-mail pentru internet? Ca de intranet am de cand lucrez. Nici nu stiu daca au internet calculatoarele la noi la serviciu. :) Multumesc anticipat! :)

Link to comment
  • 3 months later...

Pana in momentul de fata....s-a gasit o solutie pentru cei care lucram in cadrul Politiei De Frontiera? Sunt membru din 2015 si totusi mi-as dori sa raman in continuare, cu drepturi depline, asemenea celorlati colegi.

Edited by originalul
mistakes
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.