Jump to content
POLITISTI.ro

Masina achizitionata de la ANAF


Karina11

Recommended Posts

Buna ziua!

As dori, daca se poate, o lamurire la speta de mai jos:

De curand am achizitionat un autoturism de la ANAF- masina sechestrata de catre ei si am inteles ca masina era inmatriculata pe Serbia. In momentul achizitiei singurele documente pe care le-am primit sunt factura si chitanta care atesta plata autovehiculului. In plus, in momentul achizitiei, factura a fost facuta pe mine. 

In continuare, trebuie sa inmatriculez masina, dar doresc sa o fac pe numele tatalui meu. Inteleg ca pentru a putea inmatricula, trebuie sa merg la notar pentru a da o declaratie pe propria raspundere ca am achizitionat masina fara alte acte ale masinii. 

Dilema mea este urmatoarea: avand in vedere ca as vrea sa inmatriculez masina pe numele tatalui meu, trebuie sa fac si eu si el declaratie pe propria raspundere ca: eu am achizitionat de la ANAF fara acte si ca tatal meu a achizitionat de la mine masina fara acte? Se poate face transferul proprietatii masinii pana sa o duc la RAR, etc?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri:)

Link to comment

Buna seara !

Intrebarea dumneavoastra prezinta un caz rar intalnit ..., o situație de excepție de la regulile obisnuite.

Faptul ca masina a fost vândută de catre ANAF este de bine. Auto confiscat a intrat în proprietatea statului roman și a fost valorificat de catre Fisc.

Având în vedere că e vorba de auto cumpărat de la ANAF, ar trebui ca în procesul verbal de predare sa scrie faptul ca acest  vehicul nu deține documente de înmatriculare din Serbia. In acest caz nu e nevoie de declarație nici de la primul nici de la al doilea proprietar.

 

 

 

 

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.