Jump to content
POLITISTI.ro

Instalatie GPL

Postare recomandată

Publicat

as vrea o recomandare din partea voastra cu privire la o instalatie gpl si un service bun, din craiova

masina pe care vreau sa montez instalatia gpl este opel vectra b 2001 1,6 16v

Publicat

aline poti apela cu incredere la cei de la nord service....au sediul in bariera....sunt super de treaba si lucreaza foarte eficient....eu mi-am "pus" recent o instalatie pe un polo si sunt foarte multumit....apropo...cei de la nord service sunt primii care au montat instalatii gpl in craiova;)

Publicat

pe str. Caracal imediat dupa statia Peco PETROM pe partea stanga intr-o curte(are reclame in curte care se vad de afara) este unul Dan care a lucrat la VIRSTA si am auzit ca este foarte bun tipul. Tinand cont ca nu are o firma de renume e posibil ca preturile sale sa fie foarte bune

Publicat

Poti sa incerci sa-ti alegi de-aici...iar un link catre firma gasesti aici

Eu am pus Tomasetto-AGR cu rezervor toroidal de 55l (in locul rotii de rezerva).

Bafta

Publicat (modificat)

daca ai de gand sa tii masina sis a nu o vinzi dupa 2 ani....du-te la Nord Service si puneti instalatie BRC e mai scumpa dar e buna (cam 3000 lei,a fost 2800 lei pana pe 1 aug), daca nu vrei BRc puneti tomasetto la 2400 lei.Eu am una 'Milano.....foooarte proasta!E facuta prin Turcia.

Modificat de povi
Publicat (modificat)

M-ar interesa care sunt dezavantajele unei instalatii cu gaz ( sa raspunda cine are si stie ) ? Aici ma refer si la uzura motorului, daca exista !?!

... avantaj sa inteleg ca este unul singur - pretul gazului . Multumesc anticipat !

Modificat de Eduard
  • Moderator
Publicat

Poti da cautare cu goagal, sunt sute de pareri experimentate si experimentale.

In mare, consumul pe gaz creste cu vreo 10-15% si punand in balanta pretul mai redus al GPL-ului, iesi cu un mic avantaj daca treci pe butelie. Trebuie sa tii seama si de faptul ca puterea masinii va fi mai scazuta, lucru pe care o sa il observi la depasiri, cand nu mai sprinteaza. De asemenea, din cand in cand va trebui curatat plamanul , gazul comercializat in Ro avand multe impuritati. Referitor la uzura pe care o va avea motorul, nu am date concrete.

Daca parcurgi distante mari, nu te sfatuiesc sa optezi pentru tipul de butelie care se monteaza in locul rotii de rezerva, din 2 motive: trebuie sa alimentezi des si in cazul in care faci pana, nu vei avea rezerva sau aceasta va sta aiurea in portbagaj.

• Moderator
Publicat

Daca are cauciucuri bune nu face pana niciodata. Eu la masina actuala nu am roata de rezerva deloc, are un kit din ala de reparatie, dar de doi ani de cand o am nu am facut nicio pana ... in ciuda blestemelor si a urarilor "de bine". :P

• Moderator
Publicat

Inseamna ca nu ai vazut cum arata un cauciuc taiat de o jumatate de potcoava. Si asta in oras, nu in vreun catun uitat de lume.... :hmmmt:

• Moderator
Publicat

In cazul asta schimba-ti nick-ul in Schumy :ner:

Publicat

personal luasem in calcul nordserviceul si pe cei de pe caracal. la nord am fost si pretul e 2700 lei cu butelie toroidala, tomasetto parca si de baiatul ala de pe caracal am inteles ca lucreaza cu fratele lui si ambii au fost la virsta, dar de virsta nu am auzit nimic bun,, plus ca "uita" de fiecare data sa puna emulatorul. cica daca dai spaga pun instalatia bine, dar frate sa dau 2700 lei sa mai dau si spaga? pt ce? oricum sunt platiti sa monteze instalatia aia. singurul impediment e pretul, dar pana la urma fac un efort si asta e, recuperez banii pe parcurs din pretul gazului. masina momentan nu am de gand sa o dau

Publicat

povi brc e vreo 3000 lei fara butelie toroidala, nu? e prea mult

Publicat

credema ...dai un ban dar...stii ca nu il mai ai!glumeam....Eu am o instalatie Milano si mi au schimbat pana acum 2 rampe de injectoare(rampa de inj a instalatiei) si vad ca ar cam fi nevoie si de a 3a.M-am imprietenit cu un baiat de la nord service si mi a zis ca instaltiile tomasetto(pt asta ai optat tu..mi se pare) au o problema cu calculatorul...nu stiu ce 'pini' li se ard, strica...nu stiuc a nu am pricep...oricum mi a zis ca sunt de o mie de ori mai bune ca Milano,dar cica BRC-ul e super reusit nu au avut nici o probl. cu ea...

Publicat

tocmai mi-am montat azi instalatia gpl brc. pana acum am apucat sa fac cam 70-80 km cu ea. pana acum pot spune ca masina are aceeasi puetere (eu nu am rulat cu mai mult de 110km/h). e foarte bine montata, mai ales estetic, din ce imi pot da seama pana acum. singura problema este ca ledurile alea care iti indica nivelul gazului nu arata chiar cum ar trebui, insa baiatul care l-a montat mi-a zis ca se rezolva oricand, maine arr trebui sa ajung pana acolo s-o puna pe calculator si vedem mai departe

Publicat

la autonox, in craiova. de costat m-a costat 26,5 mil plus 30 lei pe care i-am dat sa bage niste gaz si 15 lei pt papuci, banda izoliera. in total 27 mil. am fost azi pentru problema ledurilor care nu indica corect nivelul gazului. omul zice ca primul plin nu se poate lua in calcul ca oricum mai raman cativa litri pe fund, de unde nu trage gazul pentru a nu lua impuritatile si ca la urmatorull plin in functie de cat intra efectiv imi face setarile din calculator si atunci va indica. parerea mea este un pic diferita, in sensul ca este in mare parte adevarat ce a zis si el, dar am impresia ca ori este blocat plutitorul, ori electrovalva aia sau cum se numeste(de care este prin plutitorul) posibil sa aiba o problema. indiferent de natura acestui lucru cert este ca se va rezolva la urmatorul plin. doar e in garantie si inca 2 ani.

Publicat

sa ne mai zici impresii mai incolo, dupa ce te "joci" cu ea un pic... imi amintesc cu nostalgie de GPL'ul de pe batrana mea dacie 1310.... mai jos de 13% nu dadea neam.. ehe.. ce vremuri.. oare acuma cat as scoate daca pun pe Tico..? :naughty:

Publicat

era bine si 13% pt dacie in oras, asta ca pret. daca pui gaz pe un tico e mai ieftin ca mersul pe jos. promit sa revin cu pareri dupa ce o sa ii mai fac macar odata plinul

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

pot sa spun ca in weekendul trecut am facut 1400 km. am fost de la craiova prin toata bucovina, apoi la praid si inapoi. asta in mare. ideea este ca a consumat foarte bine si din experienta asta pot spune ca masina consuma si in functie de gpl-ul consumat. am alimentat dupa 330 km , mai exact la targu mures si consumul a fost undeva la 8,2 cu gaz din craiova si drum destul de nasol. apoi am alimentat in vatra dornei consumul fiind de aproape 7%, deci chiar mai putin. cand am mai alimentat am constatat ca a consumat cam 7,3%(pana in aceasta valoare) si inca mai am gaz, nu i-am facut calculul pe ulta bucata de drum,, dar consumul a fost de aproximativ 7,5 %. deci foarte bun consumul. nu am tras de ea, nu "i-am dat in gura" a fost un mers cursiv si pot spune ca sunt multumit de consum

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.