Jump to content
POLITISTI.ro

Sofer hipoacuzic

Postare recomandată

Publicat

Salut. Vreau sa stiu situatia unui sofer surd,( hipoacuzic) care si-a dobandit permisul acum 15 ani tot pe fondul hipoacuziei , fara probleme legislative la vremea aceea - i se cerea doar sa aiba dezaburire luneta si ambele oglinzi laterale - , ce prevede situatia lui in prezent. Va multumesc .

• Moderator
Publicat

Verificarea medicala se efectueaza in conditiile stabilite prin Ordin al Ministrului Sanatatii Publice, care este publicat in Monitorul Oficial al Romaniei (nu ii stiu denumirea si numarul exact).

Medicul de familie, atunci cand constata ca o persoana din evidenta sa, care poseda permis de conducere, prezinta afectiuni medicale prevazute in Ordinul Ministrului Sanatatii Publice va solicita examenul de specialitate necesar, iar in cazul in care s-a stabilit ca persoana este declarata inapta medical sau psihologic pentru a conduce un autovehicul, va comunica aceasta imediat Politiei Rutiere pe raza careia medicul isi desfasoara activitatea.

Permisul de conducere al persoanei care este declarata inapta medical sau psihologic pentru a conduce autovehicule se retrage de catre Politia Rutiera si poate fi redobandit numai dupa incetarea motivului pentru care s-a luat aceasta masura.

Avizul de apt sau inapt medical poate fi contestat doar pe baza unei expertize efectuate de institutiile medico-legale, la solicitarea si pe cheltuiala partilor interesate.

Publicat

Va multumesc pentru raspuns. Insa e putin cam vag, nu e focusat pe chestiunea cu auzul. Vreau sa stiu daca exista bareme, cifre, decibeli etc.

Cine stabileste asta? un hipoacuzic poate fi mai hipoacuzic ca altul.

Publicat

Si pana una alta daca e orprit in trafic d ecatre un agent rutier , ce ii poate face agentul? Am intrebat vreo 3 politisti pe care ii stiu chestiunea asta si niciunul nu mi-a putut spune ceva clar. Multumesc.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.