Jump to content
POLITISTI.ro

Sofer hipoacuzic


Basil

Recommended Posts

Salut. Vreau sa stiu situatia unui sofer surd,( hipoacuzic) care si-a dobandit permisul acum 15 ani tot pe fondul hipoacuziei , fara probleme legislative la vremea aceea - i se cerea doar sa aiba dezaburire luneta si ambele oglinzi laterale - , ce prevede situatia lui in prezent. Va multumesc .

Link to comment
  • Moderator

Verificarea medicala se efectueaza in conditiile stabilite prin Ordin al Ministrului Sanatatii Publice, care este publicat in Monitorul Oficial al Romaniei (nu ii stiu denumirea si numarul exact).

Medicul de familie, atunci cand constata ca o persoana din evidenta sa, care poseda permis de conducere, prezinta afectiuni medicale prevazute in Ordinul Ministrului Sanatatii Publice va solicita examenul de specialitate necesar, iar in cazul in care s-a stabilit ca persoana este declarata inapta medical sau psihologic pentru a conduce un autovehicul, va comunica aceasta imediat Politiei Rutiere pe raza careia medicul isi desfasoara activitatea.

Permisul de conducere al persoanei care este declarata inapta medical sau psihologic pentru a conduce autovehicule se retrage de catre Politia Rutiera si poate fi redobandit numai dupa incetarea motivului pentru care s-a luat aceasta masura.

Avizul de apt sau inapt medical poate fi contestat doar pe baza unei expertize efectuate de institutiile medico-legale, la solicitarea si pe cheltuiala partilor interesate.

Link to comment

Va multumesc pentru raspuns. Insa e putin cam vag, nu e focusat pe chestiunea cu auzul. Vreau sa stiu daca exista bareme, cifre, decibeli etc.

Cine stabileste asta? un hipoacuzic poate fi mai hipoacuzic ca altul.

Link to comment

Si pana una alta daca e orprit in trafic d ecatre un agent rutier , ce ii poate face agentul? Am intrebat vreo 3 politisti pe care ii stiu chestiunea asta si niciunul nu mi-a putut spune ceva clar. Multumesc.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.