Jump to content
POLITISTI.ro

OMAI 665/2008

Postare recomandată

Publicat (modificat)

sper ca nu mai e deschis un topic cu acest subiect.

am nevoie de o lamurire: e corect ca, in situatia in care la o unitata pfr sunt locuri vacante, acestea sa fie ocupate de catre lucratori din cadrul ei pusi la dispozitie dupa organizarea concursurilor de departajare, prin promovare sau mutare, fara sa se mai organizeze concurs ?

este undeva vreo restrictie in ceea ce priveste organizarea concursului pentru ocuparea acestor locuri? este la libera latitudine a asa zisilor manageri sa nu organizeze concurs?

Modificat de castana
Publicat (modificat)

cred ca sunteti in weekend, de aia nu-mi raspundeti!

dupa legea 360, art 69, alin 1 (1) Incetarea raporturilor de serviciu ale politistului se dispune in mod corespunzator de catre persoanele care, potrivit art. 15, au competenta de acordare a gradelor profesionale si are loc: lit j, cand, in urma reorganizarii activitatii Ministerului Administratiei si Internelor sau a unei unitati de politie ori a reducerii unor posturi de natura celui ocupat de politistul respectiv, nu sunt posibilitati pentru ca acesta sa fie incadrat intr-o functie similara in aceeasi unitate sau in alte unitati; ceea ce ma face sa cred ca de fapt, in cazul asta omai 665 nu are prioritate fata de lege!

asa ca daca sunt locuri libere in alte unitati, se va organiza direct examen pentru ele, alta solutie nu cred ca e posibila! incadrarea altora (din aceeasi unitate) prin promovare sau mutare dupa omai 665 ar reprezenta o incalcare a legii.

alte opinii?...

Modificat de castana
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

Draga Castana daca exista locuri libere la alte IPJ -uri ,putin probabil, faci un raport iar daca inspectorul sef aproba te muti.

Simplu.

• 3 ani mai târziu...
Publicat

Buna, am si eu o nelamurire referitor la acest ordin. Conform art.28, alin 4 "Personalul care urmează în ţară sau în străinătate programe de formare profesională continuă finanţate din bugetul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative sau care primeşte în această perioadă drepturi salariale şi/sau alte drepturi materiale şi băneşti pentru participarea la astfel de programe este obligat să se angajeze în scris, înainte de începerea cursurilor, că va lucra în cadrul acestei instituţii la finalizarea studiilor pe o perioadă stabilită în funcţie de durata cursurilor, după cum urmează:

a) între 8 şi 27 de zile - 1 an".

Ce se intelege prin institutie, locul unde imi desfasor activitatea sau MAI? Am intrebat la MRU si ei au zis ca locul de munca, alti colegi ziceau MAI.

Publicat

Daca te ajuta,recent am fost la un curs de perfectionare de 14 zile si conform acestui ordin,am semnat un angajament,in care spune ca 1 an de zile nu poti parasi institutia in care esti incadrat pe pe funcita respectiva ! :emo-yessir:

Publicat

Oriunde faci cursul, cat timp esti pontat pt asta si e platit de minister.

Publicat

Multam de raspunsuri. Sa inteleg ca daca fac un curs mai mare de 8 zile si vreau sa ma mut trebuie sa platesc cursul?

• Membru
Publicat

Buna, am si eu o nelamurire referitor la acest ordin. Conform art.28, alin 4 "Personalul care urmează în ţară sau în străinătate programe de formare profesională continuă finanţate din bugetul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative sau care primeşte în această perioadă drepturi salariale şi/sau alte drepturi materiale şi băneşti pentru participarea la astfel de programe este obligat să se angajeze în scris, înainte de începerea cursurilor, că va lucra în cadrul acestei instituţii la finalizarea studiilor pe o perioadă stabilită în funcţie de durata cursurilor, după cum urmează:

a) între 8 şi 27 de zile - 1 an".

Ce se intelege prin institutie, locul unde imi desfasor activitatea sau MAI? Am intrebat la MRU si ei au zis ca locul de munca, alti colegi ziceau MAI.

Citeste bine textul din Ordin si te lamuresti singur. 

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua !

In curand o sa dau concurs pentru o functie de conducere , mai exact sef de grupa la SAS . Desi am citit Ord.MAI 665/2008 care,  in cazul meu prezinta conditiile de concurs , doresc sa ma lamuriti cu un aspect foarte important :

Daca din comisia de concurs are dreptul sau poate sa participe si un reprezentant de la SIAS ? 

Va intreb pentru ca in ordin nu se specifica acest aspect , dar seful serviciului spune ca e dreptul SIAS-ului sa asiste la concurs .

Va multumesc !

Publicat

Cred că este normal ca un reprezentant S.I.A.S să facă parte din comisia de evaluare, că doar la ei vrei să ajungi și ei știu cel mai bine ce oameni le trebuie.

• Moderator
Publicat

Parerea mea, bazata pe logica: SIAS este o structura centrala din IGPR, iar printre atributii se afla si cea de "indrumare, sprijin si control". Se practica si la alte structuri (CCO) ca un reprezentant al DCCO sa participe la examenele pt sef serviciu/brigada... daca ma intrebi unde scrie ca este obligatorie prezenta lui, nu stiu sa-ti raspund acum, dar ma documentez.

• Apreciez 1
Publicat

Conform Dispozitiei nr.37/2009 , privind organizarea activitatii structurilor speciale de politie pentru interventie rapida , SIAS-ul  ,,indruma , sprijina si coordoneaza '' activitatea structurilor speciale pentru interventie rapida , deci nu le controleaza , asta ca o paranteza .

Deasemenea stiu ca un reprezentant de-al lor face parte din comisia de concurs in cazul concursului pentru sef SAS , pentru ca asa prevede OMAI 665/2008 , dar in cazul concursului pentru sef grupa OMAI 665/2008 nu prevede si nici nu specifica acest lucru.

Rog o parere avizata si serioasa , nu de genul celor care nu stiu diferenta dintre SAS si SIAS !

Va multumesc pentru intelegere !

Publicat (modificat)

O sa iti spun cum se intampla de obicei, nu stiu daca si in cazul tau se va intampla la fel.

Este o functie de conducere scoasa la concurs.

Inspectorul sef va da o dispozitie, se va publica printr-un anunt numarul din stat al functiei de conducere, se va forma o comisie care va avea in componenta seful S.A.S., adjunctul inspectorului sef care este responsabil pe linie de OP si un psiholog sau alt membru care poate sa fie un reprezentant S.I.I.A.S. De obicei sunt trei cei care stabilesc desfasurararea concursului , bibliografia si subiectele.

Daca se solicita prin adresa cu trei zile inaintea datei la care se desfasoara concursul pot participa, in calitate de observatori, reprezentanti ai C.N.P. sau ai sindicatelor.

Daca te mai intereseaza ceva intreaba.

Modificat de Elvis
Publicat

Componenta comisiei de concurs trebuie formata dintr-un numar impar , in cazul meu 2 sefi de grupa si seful serviciului , si a fost anuntata deja . Mie mi s-a transmis ulterior ca la concurs va participa si un reprezentant al SIAS-ului , comandantul meu motivand ca e dreptul lor , dar nu stiu in ce calitate . Ca membru al comisiei nu poate , pentru ca atunci ar fi numarul membrilor par , iar ca asistent sau observator nu vad rostul pentru ca aceasta calitate o are secretarul comisiei , care este din cadrul Serviciului Resurse Umane al IPJ-ului.

Nu se specifica ca din comisiei face parte un reprezentant al SIAS-ului cand este vorba de o functie de sef de grupa , pe cand pentru functia de sef serviciu acest aspect este specificat.

Pe scurt , va intreb acest lucru pentru ca la concurs participa si un coleg care inainte a fost la SIAS si vreau sa stiu daca pot contesta comisia de concurs sau chiar organizarea concursului pentru viciu de procedura . Nu stiu daca am folosit corect termenul juridic , dar vreau sa ma lamuresc , ca sa nu pic de prost , mai pe romaneste.

Multumesc!

Publicat

Vreau sa stiu sigur , are dreptul sau nu sa participe la concursul pentru functia de sef grupa un reprezentant SIAS , daca nu face parte din comisie ?

Publicat (modificat)

Poti sa contesti ce vrei tu asta nu inseamna ca o sa-ti dea dreptate.

Nu o sa faci decat sa-i iriti.

Nu stiu ce cauta comandantii de grupa in comisie dar nu le stiu eu pe toate.

Secretarul comisie se ocupa cu scrisul nu are calitate de observator.

Un reprezentant S.I.I.A.S. poate sa faca parte din comisie, iar daca ai dubii cu privire la corectitudinea comisei poti solicita observatori de la C.N.P. si/sau sindicat.

Modificat de Elvis

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.