Jump to content
POLITISTI.ro

Veste tactice


mca

Recommended Posts

De foarte mult timp caut magazine unde se comercializeaza echipamente tactice si am sperat ca prin intermediul acestui forum pot afla mai multe. Ma intereseaza in special veste tactice dar nu din acelea purtate de personalul de la companiile de paza private :) .. Deci, unde pot gasi produse interesante ?

Link to comment
  • Moderator

Absolut toate modele de veste tactice (cu toate ca e impropriu spus "tactice", ele de fapt sunt multifunctionale) sunt folosite si purtate de paznicii de la societatile private.

Dar pentru ce-ti trebuie o astfel de vesta? La ce formatiune lucrezi?

Link to comment
  • 10 years later...
  • 11 months later...
  • Member

Vă salut! Recent, după 5 ani de judiciar m-am mutat din motive personale in localitatea de domiciliu acolo unde am fost repartizat la un post de poliție! Este primul contact cu uniforma zi de zi și cu "dotare"! Dotarea este compusă din celebra centură pe care se atașează pistolul, bastonul telescopic, spray, cătușe, încărcător, etc. Problema este această centură care este un eșec, în opinia mea, ori stă ca naiba, ori stă și mai ca naiba, plus că,cu toate mijloacele din dotare apari ca un brăduleț de Crăciun 🤣 

Problema mea este că vreau să-mi fac viața mai ușoară în ceea ce privește portul acestor "scule", vreau să le pun pe o vestă tactică! 

Aș putea avea probleme cu privire la portul vestei? Vesta este una tactică, de culoare neagră și are însemne "POLITIA" pe față și pe spate! Aș aborda această vestă doar pentru comoditate și pentru practibilitatea pe care o oferă, le ai pe toate la îndemână,nu te trage nimic de brâu în jos, nu joacă nimic pe tine! 

Cu ce se poate lega conducerea de portul vestei? Voi purtați așa ceva? Ați purta așa ceva? 

Mulțumesc! 

Link to comment
  • Moderator

Nu, marea majoritate a poliţiştilor nu poartă aşa ceva - vestă aşa-zis "tactică" (de fapt denumirea lor este vestă multifuncţională) pentru că în primul rând nu este prevăzută în actele normative ce reglementează compunerea şi portul uniformelor de poliţie (vezi Ordinul MAI 183 din 10 decembrie 2021 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție, precum și a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea polițiștilor, cu cele două Anexe) şi în al doilea rând, pentru că cei care poartă aşa ceva nu cunosc scopul pentru care au apărut şi există aceste veste aşa-zis "tactice". 
În urmă cu mulţi ani vestele de protecţie balistică (antiglonţ) şi în special cele de tip hard/over (cele care se poartă peste îmbrăcăminte) nu aveau niciun fel de sistem pentru depozitarea materialelor necesare (încărcătoare rezervă, staţii emisie-recepţie etc.), erau fără buzunare etc. Pentru a se elimina această problemă au apărut aşa-zis vestele multifuncţionale, a căror destinaţie / scop a fost să fie purtate peste vesta antiglonţ (împreună cu vesta de protecţie balistică) şi a căror utilitate era doar capacitatea de depozitare. După ceva vreme, producătorii au aplicat pe vestele antiglonţ diferite sisteme modulare care permit utilizatorului să-şi aplice pe exteriorul vestei diferite buzunare ori sisteme de depozitare în funcţie de nevoie - cel mai cunoscut sistem de acest fel este cunoscut sub denumirea de "Molle", iar în acest fel vestele multifuncţionale şi-au pierdut utilitatea.
Cei care poartă aceste veste multifuncţionale (zise şi "tactice") fără vestă de protecţie balistică sunt în general catalogaţi ca habarnişti. Iar acest lucru este dovedit clar de faptul că astfel de veste "tactice" sunt purtate de paznicii de la firmele de pază şi o parte dintre jandari. Un poliţist sau militar care se respectă şi informat poartă vestă de protecţie balistică, nu o cârpă din plasă şi cu buzunare.

PS: Când ai timp, e util să citeşti articolul despre vestele de protecţie balistică:

În locul tău aş căuta o centură, un holster şi ce mai consideri tu necesar.

  • Upvote 3
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.