Jump to content
POLITISTI.ro

Refuzul returnarii unui bun imprumutat

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Buna ziua,

Am imprumutat un bun - o bicicleta - unei persoane pentru a o folosi in anumite conditii. Desi si-a luat angajamentul (inclusiv in scris) ca va returna pana la un termen bunul, acum refuza sa o faca.

Este aceasta o fapta penala? are rost sa implic politia sau este un aspect civil?

PS - banuiesc ca a vandut deja bunul...

Multumesc,

Modificat de stefanv03
  • Marius a modificat titlul în Refuzul returnarii unui bun imprumutat
  • Moderator
Publicat

Art. 238 - Abuzul de încredere

(1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Poţi depune o plângere penală.

• 4 ani mai târziu...
Publicat

Bună ziua am închiriat masina pe o perioada de 30 de zile nu am întocmit niciun act cu persoana care i-am închiriat, menționez ca nu sunt proprietar pe mașina doar Acte de vânzare cumpărare, persoana ma blocat pe numărul de telefon și orice mijloc de comunicare, cum îmi pot recupera masina 

• Moderator
Publicat

@Marcel1,

Poţi iniţia un proces printr-o acțiune în pretenții la instanţa de judecată, prin care la finalul procesului să obţineţi o hotărâre executorie care constată obligația de returnare a bunului împrumutat.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.