Jump to content
POLITISTI.ro

Plătesc studiile superioare dacă sunt admis/ă?


Capsunica28

Recommended Posts

Buna ziua! Sunt studenta la Universitate, în anul 3. Am făcut facultate un 1 la taxa si 2 ani la buget. La anul vreau sa dau admitere la politie. Dacă voi fi admisa, va trebui să platesc vreo taxa?

Edited by Capsunica28
Link to comment
  • Marius changed the title to Plătesc studiile superioare dacă sunt admis/ă?

Nu ai spus daca vrei sa aplici la Academie sau la Scoala.  La Academie, este posibil sa trebuiasca sa platesti cei 2 ani pe care i-ai facut la buget.  Eu as suna la Academie si sunt sigur ca te lamuresc.

Link to comment
  • Member

Dacă anterior ai beneficiat de ocuparea unui loc bugetat pentru un program de licență (ai fost la fără taxă) și în cazul în care ești admisă la o a doua facultate (program de licență), prevăzută doar cu locuri bugetate, ești obligată ca la momentul confirmării (perioada cuprinsă între perioada declarării ca fiind admisă și începutul anului universitar), pe lângă originalul diplomei de bacalaureat și a foii matricole, să prezinți un document eliberat de prima unitate de învățământ universitar (unde ai ocupat un loc bugetat) din care să rezulte că ești în curs de a plăti sau că ai plătit cheltuiala corespunzătoare perioadei de școlarizare pentru care ai beneficiat de un loc bugetat.

Asta prevede legea educației naționale în prezent, în legea 1/2011.

Asta este situația, în cazul în care ai făcut referire la Academia de Poliție. 

Situația nu se aplică în cazul admiterii la școlile de agenți de poliție, acestea fiind încadrate ca studii postliceale.

Edited by Paul90
  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.