Jump to content
POLITISTI.ro

Refuzul testarii cu aparatul etilotest

Postare recomandată

Publicat

Refuzul unui conducator auto de a fi testat cu aparatul etilotest poate fi incadrat ca si contraventie, nerespectarea indicatiilor politistului rutier?

• Marius a modificat titlul în Refuzul testarii cu aparatul etilotest
  • 1 an mai târziu...
Publicat

Bună seara! 

Întrebarea mea este următoarea: dacă sunt oprit în trafic de către un echipaj și pus să suflu în fiola, pot refuza acest lucru și să solicit direct prelevarea de sânge pentru a mi se testa alcoolemia? 

Știu că în lege zice "sau" și de aceea doresc o lămurire concretă. 

• Moderator
Publicat

Legea prevede obligativitatea stabilirii concentraţiei de alcool în aerul expirat de către poliţia rutieră, cu ajutorul unui mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic şi doar în situația în care valoarea este mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, este obligatorie recoltarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cazul în care valoarea alcoolemiei este mai mică decât 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat,  conducătorul auto poate solicita să fie prezentat la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice.

Art. 88 din OUG nr. 195/2002:
"(5) Persoana care conduce un autovehicul sau tramvai, testată de poliţistul rutier cu un mijloc tehnic certificat şi depistată ca având o concentraţie de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, poate solicita acestuia să i se recolteze probe biologice de către unităţile sau instituţiile medicale prevăzute la alin. (1), în vederea stabilirii îmbibaţiei de alcool în sânge."

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.