Jump to content
POLITISTI.ro

Zgomot puternic noaptea provenit de la motociclete


ravjohn

Recommended Posts

Buna ziua! Locuiesc pe Petre ispirescu in sectorul 5 si as dori sa ma indrumati cum sa fac ca o echipa de la politie sa vina si sa patruleze noaptea pe aceasta strada intrucat sunt nenumarate cazuri cand motociclisti trec cu viteza foarte mare pe aici si produc un zgomot infernal chiar si in miezul noptii. Dar acelasi lucru se petrece si ziua! Echipajele de politie pot veni cu echipamente de masura al zgomotului si sa ii amendeze pe acesti derbedei? Eu am un copilas de 10 luni care incepe sa planga cand aude astfel de zgomote.

In cel mai rau caz, cum/unde se face solicitarea pentru montarea unor limitatoare de viteza pe aceasta strada pentru a-i opri din cursele lor nocturne pe motociclisti?

Multumesc.

Link to comment
  • Marius changed the title to Zgomot puternic noaptea provenit de la motociclete
  • Moderator

Poţi depune o sesizare la Brigada Rutieră Bucureşti, str. Logofătul Udrişte, nr. 9-15, sector 3, sau telefon: 021.323.30.30 interior 21328 Fax:  021.323.75.60, mail bpr@b.politiaromana.ro. E bine ca sesizarea să îndeplinească cerinţele minime de formă prevăzute de lege. Câteva detalii găseşti aici:

Dar e bine să nu ai prea multe aşteptări, întrucât poliţia nu are competenţe necesare pentru soluţionarea completă a acestor gen de probleme. Spre exemplu, competenţe privind măsurarea nivelului de poluare fonică din mediul ambiental are Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, iar cu privire la măsurarea nivelului de zgomot al autovehiculelor este Registrul Auto Român. Aceste instituţii deţin şi mijloace tehnice ce permit o astfel de măsurare. Mai departe, referitor la montarea unor limitatoare de viteză, acest lucru nu îl face poliţia ci administratorul drumului, care în cazul de faţă este primăria şi care are obligaţia doar să informeze Poliţia rutieră. 
La fel de bine poţi depune sesizări la Primărie cât şi la Protecţia Mediului.
Îţi urez succes!

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.