Jump to content
POLITISTI.ro

Restrictii permis auto cutie automata


AndreeaIonela285

Recommended Posts

Buna seara! Detin permis de conducere pentru cutie automata(acum 2 luni l-am obținut)Asta înseamnă ca pot conduce numai mașini care au cutii automate.Ce nu înțeleg eu,am văzut ca exista multe tipuri de cutii automate,de la Semi-automata,dublu ambreiaj,robotizată. Am o masina care are cutie robotizată(pedala de ambreiaj lipsește,iar eu nu mai trebuie sa schimb vitezele) Întrebarea mea este,pot conduce o masina robotizata,am citit pe unele site-uri ca robotizata înseamnă Semi-automatic alta parte am citit ca o masina care are cutie robotizata nu este automata ,nu mai înțeleg deloc.Pe mine ma interesează dacă am permis pentru mașina automata,pot conduce robotizata? Multumesc  anticipat

Edited by Marius
Eliminat formatarea textului
  • Downvote 1
Link to comment
  • Moderator

Dacă ai susţinut examinarea la proba practică pe un autovehicul prevăzut cu transmisie automată şi ai menţionat codul de restricţie 10.02 - Schimbător de viteze automat, la rubrica nr. 12. Informaţii suplimentare/restricţii din permisul de conducere, trebuie să ştii că permisele cu această menţiune se utilizează doar pentru conducerea vehiculelor cu transmisie automată. Vehicul cu transmisie automată înseamnă un vehicul în care raportul de angrenare între motor şi roţi poate fi variat doar prin folosirea pedalei de acceleraţie sau a celei de frână. În cazul vehiculelor din categoria A şi subcategoria A1, vehicul cu transmisie automată înseamnă un vehicul care nu are pedală de ambreiaj sau manetă.

Link to comment

Un pasionat de mașini interesat de detaliile tehnice (categorie în care intru și eu) nu consideră robotizata a fi o automată adevărată. Dacă intri pe un forum auto o să găsești multe discuții despre construcția internă a diverselor tipuri de cutii și despre cum una sau alta este sau nu este "automată" adevărată. Dar astea-s chestii subiective, care dacă nu te pricepi la mașini nu fac altceva decît să te bage în ceață. Nu trebuie să le iei ca pe o consultanță legală.

Practic, dacă mașina nu are pedală de ambreiaj, iar tu nu-ți bați capul cu schimbatul treptelor, atunci este automată. Restul e cancan. Ce se întîmplă cu adevărat în burta ei nu contează decît pentru puriști.

Link to comment

Buna dimineata, as dori stiu daca pot conduce o masina semi-automata daca am facut scoala de soferi pe o masina cu transmisie automata. Stiu ca am voie sa conduc doar masini cu transmisie automata, nu si pe cele manuale. Insa, dilema mea este ca nu stiu daca pot conduce si masini semi-automate. Aceasta semi-automata nu are ambreaj, insa schimbatorul este unul normal si arata exact ca unul manual, vitezele trebuiesc schimbate de conducator, nu se schimba automat ca la cea automata, doar ambreajul care nu exista ar fi la fel ca la o masina automata. As putea sa conduc acest timp de masina avand in vedere ca nu am ambreaj? 

Imi doresc sa pot primi un raspuns si mulțumesc pt timpul acordat.  

Link to comment
  • 3 months later...

Buna seara, in lipsa unor clarificări după multe căutări in legislația noastră, as dori sa știu sub ce lege pot sa fiu sancționata daca circulând cu un autoturism cat b și pe permisul de conducere în dreptul cifrei 12 am specificata 10.02 schimbător cutie automată și eu conduc un autoturism cat b cu, cutie manuala. 

Va mulțumesc!

Link to comment
  • 2 years later...

Buna ziua, 

Daca am obtinut permisul pe cutie automata, am voie sa conduc o masina cu cutie manuala?
Imi puteti face referire si la un articol din legislatia rutiera privind acest aspect? In cazul in care acest lucru nu este posibil,
exista oare articole care pedepsesc acest lucru? 

Va multumesc!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.