Jump to content
POLITISTI.ro

Pregatire eficienta pentru admitere


Gabriel7788

Recommended Posts

Doresc sa ma pregatesc pentru admiterea din Ianuarie 2019 si as dorii sa stiu cum pot invata cel mai eficient. Ce carti/manuale am nevoie pentru proba la R si cea la E ?  E nevoie sa fac meditatii la cele doua materii neaparat ? Pentru proba psihologica e nevoie de ceva pregatire inainte ? Pentru proba sportiva ma pregatesc de ceva timp, insa la probele teoretice as incepe pregatirea serios insa nu prea stiu de unde sa incep. Vreau sa precizez ca nu am probleme grave nici la engleza pe care o stapanesc cam 6/10, nici cu gramatica limbii romane pe care o stapanesc cam 8/10. Oare cum sa ma apuc sa invat si vreau sa stiu daca as mai avea timp suficient pana in Ianuarie 2019 sa ma pun la punct.

Link to comment

Nu am auzit de proba R și nici de proba E la admiterea în instituțiile de învățământ din cadrul M.A.I. Pentru proba psihologică nu zice pregătire să faci. Nu este nimic deosebit față de ce ai învățat în liceu.

Link to comment

Buna ziua. As dori sa adresez cateva intrebari cu privire la nelamuririle pe care le am. Exista mai multe specializari la Scoala de Agenti Cluj ? Daca esti absolvent la o scoala de Agenti ai posibilitati mai limitate in comparatie cu finalizare Academiei de la Bucuresti ?  Exista vreo posibilitate sa ajungi la BCCO, DIICOT, SIAS doar cu scoala de agenti? Exista vreo diferenta intre admiterea la Scolile de Agenti sau la Academie inafara de proba la Istorie ? 

Link to comment

Am să încerc să-ți răspund(atât cât mă pricep.

1. Nu există specializări în cadrul școlilor de agenți;

2. Ce înțelegi prin posibilități limitate?

3 . Da, poți ajunge să lucrezi la B.C.C.O și S.I.A.S, dar asta în funcție de locuri și după ce capeți ceva experiență. D.I.I.C.O.T-ul nu face parte din Poliția Română.

4. Proba la istorie este singura diferență.

Link to comment
  • 4 weeks later...

Multumesc. La posibilitati limitate ma refeream strict la diferenta de a absolvi Academia de Politie sau o Scoala de Agenti. Adica daca esti absolventul unei scoli de agenti ai posibilitatea de a profesa doar pe partea de ordine publica si rutiera ? Sau exista posibilitatea de a te transfera la celelalte departamente, BCCO sau SIAS spre exemplu. Daca am studii superioare se avanseaza mai usor ? 

Link to comment
  • 5 months later...

Buna seara,

1) Imi puteti spune cu cat timp inainte ar fi cel mai bine sa incep pregatirea pentru examenul de admitere la scoala de politie din Campina? Ma gandeam ca imediat dupa examenul de BAC, sa incep sa ma pregatesc pentru prima sesiune de admitere, ceea ce mi-ar oferi 5-6 luni de pregatire. Este suficienta aceasta perioada?
2) Imi puteti oferi cateva sfaturi cu privire la testul psihologic? Se mai da si altceva pe langa intrebarile la care se raspunde cu DA sau NU?
3) Am vazut intr-un reportaj ca un tanar absolvent al scolii de politie, a fost recrutat de catre SAS inca din perioada de practica. Dumneavoastra ce parere aveti si cat este de probabil ca aceste recrutari sa se produca si in anii viitori?
4) Care sunt criteriile care te-ar face eligibil pentru a lucra in cadrul Serviciului de Actiuni Speciale, in afara de experienta in munca de politie? Ca si exemplu, eu invat si bine la scoala, sunt si sportiv. Am de gand sa dau tot ce pot si sa invat cat pot de bine tot ceea ce voi face in cadrul scolii de pregatire a agentilor de politie. Credeti ca am sanse reale de a lucra in cadrul acestui serviciu? Nu ca mi-ar displacea un post de agent la ordine publica, doamne fereste! Imi doresc nespus sa lucrez in politie. Nu ma intereseaza salariul, nici beneficiile (daca acestea exista), si nici nu ma sperie conditiile de munca pe care le voi avea. As lucra ca politist chiar si fara sa fiu remunerat, atat de mult imi doresc si va apreciez si va respect pe toti cei care practicati aceasta meserie.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Link to comment
  • 1 year later...

Bună ziua. Sunt elevă în clasa a 12-a și vreau să aplic la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" însă sunt foarte stresată cu admiterea. Chiar așa de greu se intră pe cât se spune? Cât de grea este proba sportivă pentru o fata? Care este cea mai mică medie cu care s-a intrat? Este necesară pregătirea particulară la toate materiile? Ce ar trebui să fac pentru a fi sigură că trec probele sportive?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.