Jump to content
POLITISTI.ro

Depasire masa maxima admisa remorca

bobbyea

Recommended Posts

Detin un trailer mma 1500kg cu sistem de franare la care nu stiu daca am sanse sa ii fac detarare. (L-am cumparat la mana a doua). In CIV am voie sa tractez mma 1200kg cu sistem de franare. Daca il tractez  ce amenda risc?  Ce am gasit scris in legislatia rutiera despre cazul meu ii pentru persoane juridice si pentru mma vehicule adica OUG 102 paragrafu 37. 

• Marius changed the title to Depasire masa maxima admisa remorca
  • 2 years later...

Salutare! 

Am o nelamurire privind masele pe care trebuie sa le adun cand urc un vehicul pe autoplatforma. 

Sunt posesor de permis de conducere categoria B si vreau sa achizitionez o autoplatforma cu mma 3.5t, deci pentru categoria B. Masa proprie a acestei autoplatforme are 1.5t. Cand urc vehiculul pe autoplatforma, adun masa proprie a acestuia sau pe cea maxima autorizata? 

Mai exact, ce formula sa folosesc:

MP autoplatforma + MP vehicul gol( incarcatura) 

sau

MP autoplatforma + MMA vehicul gol (incarcatura) 

Edited by dengar
tehnoredactare
  • 11 months later...

Buna ziua ! 
Recent m-am apucat de cat E( BE) dar din pacate am cateva intrebari, nelamuriri deoarece aud tot felul de pareri diferite . 

Detin Vw Touareg ce are masa maxima admisa remorcabila cu dispozitiv de franare 3500 kg , deci platforma  de 2 autoturisme . 
Masa maxima admisa a autoturismului 2945 . 
Deci ar veni 2945 cat B +remorca cu masa maxima admisa 3500kg(8metri)=6445 . 

Se poate conduce legal cu categoria BE sau este nevoie de CE ? 
Din legislatie inteleg ca se conduce cu BE ( autoturismul cu masa sub 3500 kg si remorca ce depaseste 750) . Sau se ia in masa maxima in ansamblu si este nevoie de C? 

• Moderator

f) categoria B:
1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depășește 3.500 kg și al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8;
2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B și o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depășește 750 kg;
3. ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depășește 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B și o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depășește 750 kg;
g) categoria BE: ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată depășește 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B și o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depășește 3.500 kg;