Jump to content
POLITISTI.ro

Speta rutiera

Stalin

Recommended Posts

Buna dimineata. Am o speta pe rutiera care-mi da batai de cap si as aprecia ajutorul dv. In data de 14.02.2018,in timp ce efectuam serviciul pe raza de competenta, am observat un autoturism ce se deplasa pe o strada(parcare) ce are montat la inceputul acesteia indicatorul "accesul interzis", iar in celalalt capat "ocolire". La acel timp stiam si am considerat ca este strada cu sens unic, fapt pentru care am procedat la oprirea autoturismului in cauza. In momentul in care am coborat din autospeciala, conducatorul auto al autoturismului a coborat si el si a inceput sa fie agresiv verbal, incercand sa-mi indice ca nu e strada cu sens unic, ca a plecat de la mijlocul strazii din parcare. I am solicitat sa se legitimeze, refuzand aducandu-mi la cunostinta ca este fost politist rutier si ca imi va arata el mie, adica ca va merge la comandantul politiei rutiere. I am solicitat sa se linisteasca si sa mi inmaneze documentele, moment in care acesta a tipat ca ne vedem la sediul Politiei Rutiere. Am procedat la urmarirea acestuia, folosind semnalele luminoase si acustice, precum si portavocea prin care i am solicitat sa opreasca autoturismul.Am ajuns la sediul Politiei Rutiere, unde i am retinut permisul de conducere pentru 30 de zile pentru nerespectare si l-am sanctionat contraventional pentru refuz de legitimare cu amenda, iar pentru accesul interzis cu avertisment. Am intocmit 2 procese verbale din pricina orelor diferite, iar la unul dintre ele am gresit data. Conducatorul auto in cauza mi a facut contestatie la procesele verbale. Intrebarea mea este... In cazul in care va castiga contestatia ar putea sa-mi faca plangere penala pentru fals intelectual, intrucat m-am inselat cu privire la faptul ca este strada cu sens unic? Va multumesc anticipat! 

De putut poate să facă orice fel de plângere. Cu privire la procesul-verbal în care ai greșit data, e de discutat. Care dată ai greșit-o, pe cea a săvârșirii faptei sau cea în care ai întocmit procesul-verbal?

Din cauza agitatiei am scris 12.02 si la intocmire si la data săvârșirii. Stiu ca are dreptul sa faca orice fel de plangere, dar care ar fi fapta aici? 

citeste definitia infractiunii si o sa vezi ca e ``fapta savarsita cu intentie``

la tine nu intra in discutie asa ceva