Jump to content
POLITISTI.ro

Cumparare autoturism cu certificatul de inmatriculare retinut

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua,

As avea si eu nevoie de un sfat. Intentionez sa cumpar un autoturism inmatriculat RO, problema este ca cel de la care vreau s-o cumpar nu este proprietar pe talon, iar talonul a fost retinut de politie in urma cu ceva timp.

Ce ma sfatuiti sa fac? Exista vre-o posibilitate sa intru in legalitate cu toate actele acelei masini, si care ar fi pasii pe care trebuie sa-i urmez?

Va multumesc frumos

• Marius a modificat titlul în Cumparare autoturism cu certificatul de inmatriculare retinut
  • 6 ani mai târziu...
Publicat (modificat)

Bună ziua, am cumpărat o mașină recent, în momentul în care am fost sa ii fac transcrierea pe numele meu, cei de la numere mi-au spus că mașina figurează cu certificatul reținut din 2020 pentru lipsă itp, mașina are certificat și itp în prezent, problemă remediata dar au spus ca certificatul ăsta trebuia predat iar cel care a remediat problema nu s a dus sa l predea, pur și simplu cred ca i-a făcut itp-ul și a circulat asa cu ea, oare 4 ani de zile nu a depistat nimeni problema? Eu acum stau cu mașina pentru ca nu o pot transcrie, cei de la poliție au spus ca trebuie sa emită nu știu ce politia din jud unde a fost înmatriculată mașina, a trecut o lună și nimic, actele mașinii sunt la poliție, vreun sfat ? Mulțumesc

Modificat de phlzr
  • Moderator
  • Soluţie
Publicat

Poliţia Română NU mai are competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate al autovehiculelor încă din anul 2001.
Aceste activităţi sunt în competenţa D.G.P.C.I. (Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări şi / sau Serviciilor Publice Comunitare), instituţii care au fost înfiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a mun. Bucureşti şi care nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română.

• Apreciez 2
  • 1 an mai târziu...
Publicat

Bună ziua, recent am achiziție un vehicul auto cu talonul reținut pentru că avea  înmatricularea suspendată din motivul reînscrierii la termen.

Doresc sa aflu daca pot recupera talonul fara proprietarul din acte, sau daca o pot inmatricula personal.

Dețin fiscalul, si dovada retinerii, însă nu sunt eu trecut pe dovada, ci persoana care a fost oprită(nu era proprietarul din talon).

• Moderator
Publicat

@dvmitru daca citeai topicul, ai fi aflat ca Politia nu se mai ocupa (de multi ani) de inmatricularea vehiculelor, fapt pentru care aceste informatii trebuie sa le soliciti la D.G.P.C.I. (Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări şi / sau Serviciilor Publice Comunitare) inclusiv pe email la: dgpci@mai.gov.ro 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.