Jump to content
POLITISTI.ro

Este sau nu este drum public?


DragosMotoS
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna ziua !

As dori sa știu dacă in poza atașata mai jos drumul din dreapta se considera drum public sau nu.

Cel din stânga e clar ca e public ca e strada principala, însă nu sunt sigur dacă e și cel din dreapta care duce la câmp la 50m maxim in fata.

Stima!

2D31DAFB-53D7-4519-B146-B5CEA30C3B4C.jpeg

Edited by DragosMotoS
Link to comment
  • Marius changed the title to Este sau nu este drum public?
  • Moderator
  • Solution

Legislaţia rutieră spune că drum public este orice cale de comunicaţie terestră, cu excepţia căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulaţiei publice.

Drumurile care sunt închise circulaţiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscripţii vizibile. La intrarea pe un drum care nu este deschis circulaţiei publice, proprietarul sau administratorul acestuia este obligat să instaleze, în loc vizibil, indicator cu semnificaţia "Accesul interzis" şi panou cu inscripţia "Drum închis circulaţiei publice".

Link to comment
  • 2 years later...

situatia: pe imobilul imprejmuit a unei institutii publice (universitate) (proprietar tabular univerisitatea ca si persoana juridica) exista mai multe alei de circulatie fiind un campus de cladiri. imobilul este imprejmuit si are o cale de iesire si una de intrare ... circulatia realizandu-se in sens unic pe perioada zilei si in dublu sens in perioada de noapte cand este cazul. 

incident: 2 masini se lovesc in campus ... unul dintre actori ramane cu permisul suspendat pe o perioada de 3 luni datorita interpretarii ca fiind drum public. 

intrebare: este considerat un drum public in conditiile in care daca acel drum nu exista in evidentele strazi ale primariei? (fiind proprietatea unei persoane juridice intreg imobilul. 

intrarea in campus este dotata cu paza. accesul este restrictonat fiind bariera cu acces controlat. nu exista indicatoare rutiere in campus si drumul nu este figurat in acte. doar constructiv ca si amenajare vizuala. politia rutiera isi poate realiza efectul in conditiile date mai sus si suspenda un permis de conducere pe proprietatea privata a acestei institutie? 

 

Va multumesc!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.