Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Prioritate de rampa


Bachus20
 Share

Question

Am cautat pe forum acest subiect, dar nu l-am gasit nicaieri in mod explicit si pentru scenariul pe care il voi descrie.

In cartierul in care stau, de pe soseaua principala ajung pe un drum secundar, cu 2 sensuri, cu inclinatie foarte mare. Pe tot parcursul acestui drum sunt parcate, pe sensul meu de urcare, masini (de obicei in dreptul caselor din zona, dar mai sunt si abandonate). De cele mai multe ori, cei care coboara nu acorda prioritatea de rampa, noaptea nici macar nu risc sa incerc aceasta "prioritate" din moment ce pot sa nu mai ajung acasa. Avand cateva discutii cu cei care nu acorda prioritatea (eu invocand articolul 135), acestia imi spun ca masinile parcate pe sensul meu de urcare NU sunt OBSTACOLE IMOBILE (citez: "Un stalp, o gramada de moloz/nisip sunt obstacole imobile, nu o masina parcata"). Nu e treaba lor ca au fost lasate in drum si nu le baga proprietarii in curte. Asa ca, apelez la profesia dvs. sa ma (ne) lamuriti. Cum este corect? Am prioritate de rampa in acest caz sau intr-adevar orice este obstacol imobil, numai un autoturism PARCAT nu? Din moment ce articolul nu scrie exact ce si cum, iar romanul este un mare filozof care interpreteaza orice, astept un raspuns din partea dvs.

Din nou, pentru a nu exista ambiguitate, fac referire la acest articol: Art. 135
Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere și în următoarele situații:
……………………..
e) când circulă în pantă fața de cel care urcă, dacă pe sensul de mers al celui care urcă se află un obstacol imobil. În aceasta situație manevra nu este considerată depășire în sensul prevederilor art. 120 lit. j);

Astept un raspuns oficial, multumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
  • Moderator

Soferii ceilalti sunt niste retardati care se cred smecherasi. Autovehiculul parcat se considera obstacol imobil, pentru ca nu e in miscare, logic. 

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Moderator
în urmă cu 2 ore, Bachus20 a scris:

Astept un raspuns oficial, multumesc anticipat.

Pentru a obţine un răspuns oficial trebuie să trimiteţi o petiţie la IGPR. Aici nu veţi primi răspunsuri oficiale, pentru că acest website nu este website-ul oficial al Poliţiei Române, ci doar un site unde se strâng poliţiştii şi discută între ei. Răspunsurile oficiale se formulează de către specialiştii pe linia respectivă şi sunt verificate şi asumate prin semnătură de şeful unităţii. Aici se discută doar neoficial.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Chiar şi aşa, dvs. sunteți actuali/foşti oameni ai legii care au mult mai bine puse la punct aceste articole din legislație. Am vrut să ştiu şi părerea unor oameni competenți ca să văd dacă nu cumva sunt eu "nebunul" printre cei cu gândirea limpede (din moment ce majoritatea a susținut acest lucru aberant cu maşina nu este obstacol imobil).

Poate că voi trimite şi această petiție pentru un răspuns oficial, cum spuneți. Oricum vă mulțumesc pentru răspuns şi lămurire, mă bucur că nu sunt eu cel cu logica..la pământ :)

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.