Jump to content
POLITISTI.ro

Prioritate de rampa

Postare recomandată

Publicat

Am cautat pe forum acest subiect, dar nu l-am gasit nicaieri in mod explicit si pentru scenariul pe care il voi descrie.

In cartierul in care stau, de pe soseaua principala ajung pe un drum secundar, cu 2 sensuri, cu inclinatie foarte mare. Pe tot parcursul acestui drum sunt parcate, pe sensul meu de urcare, masini (de obicei in dreptul caselor din zona, dar mai sunt si abandonate). De cele mai multe ori, cei care coboara nu acorda prioritatea de rampa, noaptea nici macar nu risc sa incerc aceasta "prioritate" din moment ce pot sa nu mai ajung acasa. Avand cateva discutii cu cei care nu acorda prioritatea (eu invocand articolul 135), acestia imi spun ca masinile parcate pe sensul meu de urcare NU sunt OBSTACOLE IMOBILE (citez: "Un stalp, o gramada de moloz/nisip sunt obstacole imobile, nu o masina parcata"). Nu e treaba lor ca au fost lasate in drum si nu le baga proprietarii in curte. Asa ca, apelez la profesia dvs. sa ma (ne) lamuriti. Cum este corect? Am prioritate de rampa in acest caz sau intr-adevar orice este obstacol imobil, numai un autoturism PARCAT nu? Din moment ce articolul nu scrie exact ce si cum, iar romanul este un mare filozof care interpreteaza orice, astept un raspuns din partea dvs.

Din nou, pentru a nu exista ambiguitate, fac referire la acest articol: Art. 135
Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere și în următoarele situații:
……………………..
e) când circulă în pantă fața de cel care urcă, dacă pe sensul de mers al celui care urcă se află un obstacol imobil. În aceasta situație manevra nu este considerată depășire în sensul prevederilor art. 120 lit. j);

Astept un raspuns oficial, multumesc anticipat.

• Membru
Publicat

Soferii ceilalti sunt niste retardati care se cred smecherasi. Autovehiculul parcat se considera obstacol imobil, pentru ca nu e in miscare, logic. 

• Moderator
Publicat
în urmă cu 2 ore, Bachus20 a scris:

Astept un raspuns oficial, multumesc anticipat.

Pentru a obţine un răspuns oficial trebuie să trimiteţi o petiţie la IGPR. Aici nu veţi primi răspunsuri oficiale, pentru că acest website nu este website-ul oficial al Poliţiei Române, ci doar un site unde se strâng poliţiştii şi discută între ei. Răspunsurile oficiale se formulează de către specialiştii pe linia respectivă şi sunt verificate şi asumate prin semnătură de şeful unităţii. Aici se discută doar neoficial.

Publicat

Chiar şi aşa, dvs. sunteți actuali/foşti oameni ai legii care au mult mai bine puse la punct aceste articole din legislație. Am vrut să ştiu şi părerea unor oameni competenți ca să văd dacă nu cumva sunt eu "nebunul" printre cei cu gândirea limpede (din moment ce majoritatea a susținut acest lucru aberant cu maşina nu este obstacol imobil).

Poate că voi trimite şi această petiție pentru un răspuns oficial, cum spuneți. Oricum vă mulțumesc pentru răspuns şi lămurire, mă bucur că nu sunt eu cel cu logica..la pământ :)

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.