Jump to content
POLITISTI.ro

Violare de domiciliu?

RaduCostea
Go to solution Solved by Cristi,

Recommended Posts

Pot apela politia daca mai multi vecini desfac gardul comun si intra in curtea mea pentru a efectua diferite reparatii la casa care este pe linia de hotar desi eu le-am spus ferm ca nu le permit?

• Moderator

Daca ei vor sa isi repare casa, tu de ce nu le permiti? Vrei ca vecinii sa iti dea bani pentru asta?

Data trecuta cand le-am permis (permis e mult spus, ne-am trezit cu ei in curte si cand i-am intrebat ce fac, au spus ca termina niste reparatii si pleaca repede) au lasat toata mizeria la noi. Cand s-a dus bunicu sa le spuna sa vina sa curete l-au injurat si chiar l-au amenintat cu bataia. Nu vreau nici o compensatie de la ei, decat sa fie oameni, dar asta se pare ca e prea mult pentru unele persoane.

Edited by RaduCostea
  • Moderator

Dumneavoastra le puteti interzice accesul pe proprietatea ce va apartine. Totusi, data fiind situatia in cauza, va pot actiona in judecata si vor castiga, intrucat nu au alta posibilitate de a-si face reparatiile. Acum, va ganditi dumneavoastra : merita?

Nu, pe cat posibil as dori sa evit conflictele si timpul pierdut. Dansii se bazeaza pe faptul ca proprietarii(bunicii) sunt persoane in varsta si eu sunt plecat in majoritatea timpului, ca sa faca ce doresc. M-ar ajuta daca as face poze in timpul reparatiilor, sa le am ca dovezi in caz ca nu fac curatenie sau strica ceva, alaturi de care sa pot face o plangere la primarie?

Edited by RaduCostea
  • Moderator
  • Solution

Dumneavoastra puteti strange orice mijloc de proba considerati necesar pentru solutionarea litigiului. Va recomand totusi sa urmati o solutie amiabila. 

• 8 months later...

Buna ziua ! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: In timpul casniciei in luna Noe 2016 am intentionat achizitia unei garsoniere cu TVA 5% pe numele copilului minor, deoarece eu si sotia nu mai aveam dreptul legal(mai achizitionasem in imobil cu TVA redus). Noi urma sa fim procuratori de fonduri( exista ordine de plata emise pe numele meu catre dezvoltator). Urmare a unor incurcaturi produse de Autoritatea Tutelara de sector care a gresit in doua randuri actele necesare la notar si presat de dezvoltator cu plata ,am achizitionat garsoniera pe numele soacrei , urmand ca ulterior aceasta sa faca donatie catre noi sau copil. Soacra mi-a facut procura notariala in care eram mandatat sa ma ocup de  gestionarea garsonierei d.t.p.d.v. (ea fiind din provincie si oricum nu avea nici o contributie la achizitie). Dupa un an de zilein Dec 2017 fosta sotie a plecat de acasa iar in martie 2018 am divortat partajand bunurile comune si obtinand custodia copilului. Relatia cu fosta sotie si familia ei este foarte proasta.Am trimis notificare soacrei invitand-o la o discutie amiabila pentru a recupera jumatate din investitia de 50000 EUR/ori alte alternative facuta in garsoniera ( inclusiv mobilierul ,electrocasnice,alte dotari  achitate de catre mine .Am facturi in acest sens). Cu toate ca a intrat in posesia notificarii si a luat cunostinta de cele solicitate nu a trimis nici un raspuns si ma ignora in continuare. Ma adresez cu rugamintea de a ma sfatui ce sa fac , mentionand ca deocamdata nu am banii necesari platii taxei de timbru necesare darii in judecata  . Rog raspuns la urmatoarele intrebari:

1. Pot intra in garsoniera in baza Procurii date de fosta soacra care imi confera drepturi depline asupra gestionatii acesteia  pana in Noe 2019 fara a fi acuzat de violare de domiciliu ? Posed un rand de chei dar nu le-am folosit niciodata 

2. Pot depune plangere penala la politie pe numele fostei soacre pentru inselaciune si abuz de incredere ?

Multumesc anticipat

• 3 years later...

Am împrumutat la 2 rude cheia casei ca să-mi dea un animal afară din casă.  După ce am venit , umblase prin toată casa.  Are voie să umble prin toată casa ?