Jump to content
POLITISTI.ro

Violare de domiciliu?


RaduCostea
Go to solution Solved by Cristi,

Recommended Posts

Pot apela politia daca mai multi vecini desfac gardul comun si intra in curtea mea pentru a efectua diferite reparatii la casa care este pe linia de hotar desi eu le-am spus ferm ca nu le permit?

Link to comment
 • Moderator

Daca ei vor sa isi repare casa, tu de ce nu le permiti? Vrei ca vecinii sa iti dea bani pentru asta?

Link to comment

Data trecuta cand le-am permis (permis e mult spus, ne-am trezit cu ei in curte si cand i-am intrebat ce fac, au spus ca termina niste reparatii si pleaca repede) au lasat toata mizeria la noi. Cand s-a dus bunicu sa le spuna sa vina sa curete l-au injurat si chiar l-au amenintat cu bataia. Nu vreau nici o compensatie de la ei, decat sa fie oameni, dar asta se pare ca e prea mult pentru unele persoane.

Edited by RaduCostea
Link to comment
 • Moderator

Dumneavoastra le puteti interzice accesul pe proprietatea ce va apartine. Totusi, data fiind situatia in cauza, va pot actiona in judecata si vor castiga, intrucat nu au alta posibilitate de a-si face reparatiile. Acum, va ganditi dumneavoastra : merita?

Link to comment

Nu, pe cat posibil as dori sa evit conflictele si timpul pierdut. Dansii se bazeaza pe faptul ca proprietarii(bunicii) sunt persoane in varsta si eu sunt plecat in majoritatea timpului, ca sa faca ce doresc. M-ar ajuta daca as face poze in timpul reparatiilor, sa le am ca dovezi in caz ca nu fac curatenie sau strica ceva, alaturi de care sa pot face o plangere la primarie?

Edited by RaduCostea
Link to comment
 • Moderator
 • Solution

Dumneavoastra puteti strange orice mijloc de proba considerati necesar pentru solutionarea litigiului. Va recomand totusi sa urmati o solutie amiabila. 

Link to comment
 • 8 months later...

Buna ziua ! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: In timpul casniciei in luna Noe 2016 am intentionat achizitia unei garsoniere cu TVA 5% pe numele copilului minor, deoarece eu si sotia nu mai aveam dreptul legal(mai achizitionasem in imobil cu TVA redus). Noi urma sa fim procuratori de fonduri( exista ordine de plata emise pe numele meu catre dezvoltator). Urmare a unor incurcaturi produse de Autoritatea Tutelara de sector care a gresit in doua randuri actele necesare la notar si presat de dezvoltator cu plata ,am achizitionat garsoniera pe numele soacrei , urmand ca ulterior aceasta sa faca donatie catre noi sau copil. Soacra mi-a facut procura notariala in care eram mandatat sa ma ocup de  gestionarea garsonierei d.t.p.d.v. (ea fiind din provincie si oricum nu avea nici o contributie la achizitie). Dupa un an de zilein Dec 2017 fosta sotie a plecat de acasa iar in martie 2018 am divortat partajand bunurile comune si obtinand custodia copilului. Relatia cu fosta sotie si familia ei este foarte proasta.Am trimis notificare soacrei invitand-o la o discutie amiabila pentru a recupera jumatate din investitia de 50000 EUR/ori alte alternative facuta in garsoniera ( inclusiv mobilierul ,electrocasnice,alte dotari  achitate de catre mine .Am facturi in acest sens). Cu toate ca a intrat in posesia notificarii si a luat cunostinta de cele solicitate nu a trimis nici un raspuns si ma ignora in continuare. Ma adresez cu rugamintea de a ma sfatui ce sa fac , mentionand ca deocamdata nu am banii necesari platii taxei de timbru necesare darii in judecata  . Rog raspuns la urmatoarele intrebari:

1. Pot intra in garsoniera in baza Procurii date de fosta soacra care imi confera drepturi depline asupra gestionatii acesteia  pana in Noe 2019 fara a fi acuzat de violare de domiciliu ? Posed un rand de chei dar nu le-am folosit niciodata 

 2. Pot depune plangere penala la politie pe numele fostei soacre pentru inselaciune si abuz de incredere ?

Multumesc anticipat

Link to comment
 • 3 years later...

Am împrumutat la 2 rude cheia casei ca să-mi dea un animal afară din casă.  După ce am venit , umblase prin toată casa.  Are voie să umble prin toată casa ?

Link to comment
 • 1 year later...

Sunt într-o relație de concubinaj și locuiesc în casa concubinei. Eu lucrez in străinătate și am venit de sărbători acasă. Ajuns in Romania am constatat că concubina nu este acasă , fiind plecata din tara. Întrebarea este următoarea, pot intra in casa ? Menționez că am domiciliul stabil acolo. Va mulțumesc 

Link to comment
 • 4 months later...

Am o proprietate de vacanta in orasul Constanta . Am dorit sa o vindem din motivee personale si am dat cheiele la o agentie imobiliara la o agenta imobiliara .Aceasta doamna a dat cheia la alta doamna a fost colega cu dansa 15 ani si i-a spus ca are multi clienti, si a avut incredere in dansa . Oricum i-a solicitat cheia de mai multe ori dar i-a spus ca mai are clienti ca e plecata din oras , si ultima ca vrea sa o cumpere dansa .Noi ajungem f rar la acesta proprietate adica din luna sempembrie 2023 pana la 01,05,2024 nu am ajuns deloc.

Pe data de 06,05,2024 am plecat si aceasta a doua domna agent a inchiriat de pe data de 07,05,2024 fix a doua zi dupa ce am plecat. Ne-au dat telefon vechinii pt ca le-a atras atentia faptul ca  li s-a parut ciudat ca agentul imobilar sa fie beat si cu o punga de cumparatiri dupa dansul. Vecinii ne-au sunat au intrat peste dansul si ne-au sunat pe watsup cu  vdeo si domnul ne-a spus ca are un contract de inchiriere  cu o agentie imobiliara si a inchiriat de la acesta doamna cu suma de 100 euro pt 2 zile si ca nu vrea sa iasa din garsoniera .

Am sunat la politie si domnii de la politie au evacuat garsoniera si au luat cheia la sectie ( intre mine  si acesta doamna care a inchiriat nu era nici un contract de nici un fel nici macar nu o cunosc) .Uneori il mai suna pe sotul meu sa vada cand venim la mare ca vezi doamne are clienti (minciuni poate clienti la inchiriat  ca cu cat o tinea mai mult cu atat facea bani mai multi pe proprietatea mea fara acordul meu intrucat eu am vrut sa vand nu sa inchiriez sa doarma cineva in casa mea ). Am dat declaratie la sectie  si am mentionat in declaratie ca fac plangere importiva acestei doamne . Ce mai pot face ?Acesta doamna ne-a oferit si bani sa renuntam la pangere ( mentionez ca am martori vecinii dar nu am inca si inregistrarea de pe wats up o sa vad daca o pot recupera din telefon). Nu vreau ca acesta doamna sa scape nepedepsita pt ca nu e prima oara cand face asta noi si cand am fost in aceasta minivacata am vazut ca cineva fusese in garsoniera era un parfum de 100 ml consumat o cutie de bijuterii l si un ceas ipsea .  un prosop era pe jos ca la hotel , al meu a spus sa schimbe yala dar am crezut ca poate avem noi impresii gresite si sincer nu ne venea oricum sa credem asa ceva Noi avem niste joburi importante si lucram cu multi bani ai patronilor pt care lucram  eu sunt economist iar sotul este director de vanzari la o nationala ..

Iar acesta doamna se preteaza sa folosesca agentia altei persoane si sa inchirieze o locuinta care nu e a dansei nici in portofoliu pt o suma de bani ( derizorie ) oricum cum s-a comportat la telefon nu mai stia ce sa minta si in ultima faza ne-a oferit bani , asta denota ca nu este la prima fapta penala ci ca asa procedeaza i mod curent si ca daca e prinsa iti da bani daca accepti ok si uite cum scapa la infinit .

Deci ca final ce mai pot face ?Pt ca eu nu pot lasa asa un om sa mai faca si altora acesai lucru vreau sa ii dau o lectie ca nu totul se poate cumpara , si ca tb sa fii un om cinstit . In tara asta poti sa fii un om cinstit ca sa castigi un salariu decent , si nu totul e smecherie  si hotie si ca poti sa cumperi pe oricine .Vreau sa ii dau o lectie de onoare .

Va multmesc. 

O zi buna

 

 

Link to comment
în urmă cu 2 ore, ANGELICA77 a scris:

Am dat declaratie la sectie  si am mentionat in declaratie ca fac plangere importiva acestei doamne . Ce mai pot face ?

Dacă aţi dat declaraţie şi aţi formulat plângere împotriva individei, înseamnă că poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală. Acum trebuie ca după terminarea cercetărilor un magistrat să decidă.
Ce mai doriţi să faceţi?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.