Jump to content
POLITISTI.ro

Dragon Runner - noul robot al echipelor pirotehnice engleze


Catalin

Recommended Posts

  • Moderator

In Marea Britanie a fost creat un nou robot ultraperformat, destinat operatiunilor de identificare si distrugere a minelor si incarcaturilor explozive. Denumit Dragon Runner, device-ul militar de ultima generatie a fost prezentat de creatorii sai din cadrul Royal Logistic Corps.

Acesta are greutatea de doar 7 kg, este un robot sofisticat care poate fi manevrat pe teren accidentat, prin intermediul controlului intuitiv autonom, in locul vechii metode a telecomenzii. Dispozitivul are capacitatea de a urca pe scari si poate chiar deschide usi. Este echipat cu patru camere de luat vederi la bord si actioneaza prin intermediul unui brat mobil cu care poate sapa si ridica obiecte suspecte in greutate de pana la 5 kg.

Dragon Runner va inlocui modelele similare de tipul Wheelbarrow, proiectate initial de Armata Britanica in anii '70 pentru a ajuta soldatii care investigau bombele puse de IRA.

Noul robot mobil care poate fi transportat in spate precum un rucsac, va fi livrat regimentelor de deminari din cadrul RAF's Bomb Disposal Squadron, detasate din luna martie a anului curent in provincia Helmand din Afganistan.

post-2-127201591267_thumb.jpg post-2-127201591359_thumb.jpg

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.