Jump to content
POLITISTI.ro

Tocul / holster-ul pentru pistol pe picior


AdrianAG

Recommended Posts

Salut, daca ar fi sa ne ghidam după Manualul de bune practici ale polițistului de OP, pistolul se tine in partea dreapta pe centură. 

Acum intervine problema, văd tot mai des la colegii de la Conductori Câini că poartă toc pentru picior. Întrebarea e, pentru cei de la Siguranța e permis portul? Mulțumesc.

Link to comment
 • Moderator

Tocul/holster-ul pe picior se poartă NUMAI atunci când există vestă antiglonţ tip over, ce se poartă peste haine/ţinută şi care nu permite accesul şi utilizarea unui toc/holster pe centură. În rest, dacă nu se poartă vestă antiglonţ (exterioară/ over) peste haine/peste ţinuă (vesta antiglonţ care se poartă sub haine este denumită "tip maieu") se foloseşte tocul/holsterul pe centură pentru că este mult mai eficient şi mai sigur.
Doar cocalarii şi habarniştii poartă toc/holster pe picior pentru că au văzut şi ei la alţii, ori cred că e mai cool şi nu au nici cea mai mică idee despre rolul şi caracteristicile acestor elemente de echipament. Portul tocului/holster-ului pe picior de către cei care nu poartă uzual o vestă antiglonţ exterioară/over dovedeşte lipsa de profesionalism
Principala caracteristică care se urmăreşte la alegerea şi ajustarea/purtarea/fixarea pe corp a tocului de pistol/holster-ul este priza pe armă în momentul scoaterii armei, astfel încât să nu mai fii nevoit să ajustezi arma în mână, sau altfel spus, să poţi scoate arma din toc având deja priza corectă pe crosa pistolului încât să poţi trage cât mai rapid. 
Renunţaţi la prostiile ăstea specifice amatorilor, care poartă tocul armei/holster-ul pe picior pentru că aşa cred ei că e mai cool.

 • Like 1
 • Upvote 8
Link to comment
 • Catalin changed the title to Tocul pistol pentru picior

Eu unul sunt adeptul portului tocului pe centură, am întrebat pentru că s-au ridicat problema la nivel de Compartiment de când au început sa vina jandarmii cu ele la noi la instructaj iar unii au fost "furați" de aceasta imagine wow. 

Mi-as fi dorit ca in Poliția Română pregătirea în acest domeniu să fie atât de importantă și la un nivel atât de profesionist făcută, încât să poți vorbi despre așa ceva cu lejeritate încât să împărtășești și celor care nu știu, din informațiile pe care le-ai căpătat. Numai bine băieți!

Link to comment
 • Moderator

Adrian, eu cred că pe acest forum vei găsi tot timpul colegi care să împărtăşească din experienţă şi cunoştinţele acumulate, trebuie doar să întrebi. De cele mai multe ori, colegii noştrii nu întreabă şi le este ruşine să ridice o problemă etc. ceea ce este o greşală, pentru că e o vorbă care spune aşa "copilul care nu plânge nu primeşte ţâţă".

PS: Subiectul ăsta cu alegerea şi portul echipamentului este destul de vast şi are legătură foarte strânsă cu tehnicile şi tacticile de mănuire a armamentului, iar dezbaterea anumitor subiecte din acest domeniu e preferabil să se facă în secţiunea privată (unde au acces doar poliţiştii).

 • Upvote 4
Link to comment
 • Marius changed the title to Tocul / holster-ul pentru pistol pe picior

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.